Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΧΑΡΑΥΓΗ»
Πρώτο θέμα η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στην Κύπρο

Πρώτο θέμα ήταν χτες στην εφημερίδα «Χαραυγή» η επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, και οι επαφές με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και ΓΓ του ΑΚΕΛ, Δημήτρη Χριστόφια, το ΑΚΕΛ, την ΕΔΟΝ, αλλά και την Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία (ΠΕΟ). Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας τιτλοφορείται «σε απολύτως ασφαλή χέρια βρίσκεται το Κυπριακό», δήλωση την οποία έκανε η ΓΓ του ΚΚΕ μετά τη συνάντησή της με τον Δ. Χριστόφια. Στο ρεπορτάζ δίνεται έμφαση στη στήριξη από πλευράς ΚΚΕ στο «έργο του Προέδρου στην προσπάθεια που καταβάλλεται σε δύσκολους καιρούς και ακόμα πιο σύνθετες συνθήκες για μια σωστή και δίκαιη λύση στο Κυπριακό».

Παράλληλα, επισημαίνεται η θέση του Κόμματος που εκφράστηκε από την Αλ. Παπαρήγα ότι «με μια σωστή λύση, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι θα ζήσουν "μονιασμένα και αγαπημένα μέσα από μια ομοσπονδία διζωνική με μια κρατική υπόσταση και παρουσία διεθνώς"» και την πεποίθηση ότι «πραγματοποιούνται σοβαρές προσπάθειες για λύση, χωρίς την αυταπάτη ότι εξαρτάται μόνο από την κυπριακή ηγεσία η λύση, αφού πρέπει να το θέλει και η άλλη πλευρά», τονίζοντας τη στήριξη του ΚΚΕ στην προσπάθεια λύσης.

Στη «Χαραυγή» γίνεται λόγος για την ταύτιση ΑΚΕΛ - ΚΚΕ στο Κυπριακό, η οποία υπογραμμίστηκε κατά τη συνάντηση της Αλ. Παπαρήγα και του Δημήτρη Κουτσούμπα, μέλους του ΠΓ του ΚΚΕ με αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ στα γραφεία της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος. Σημειώνονται οι δεσμοί των δύο κομμάτων, τους οποίους τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Νίκος Κατσουρίδης, ο οποίος χαρακτήρισε τη συνάντηση της Τετάρτης «εγκάρδια και συντροφική», σημειώνοντας ότι «οι συζητήσεις ανάμεσα στα δύο κόμματα γίνονται "ως να συζητούμε σε μια κομματική οργάνωση, είτε του ΑΚΕΛ, είτε του ΚΚΕ"». Ο Ν. Κατσουρίδης τόνισε οτι «υπάρχει πλήρης και ενεργή στήριξη της πολιτικής και της προσπάθειας για λύση του Κυπριακού από το ΚΚΕ, όπως υπάρχει και η πλήρης δική μας συμπαράσταση στον αγώνα του ΚΚΕ, για μια καλύτερη μέρα για τους Ελληνες εργαζόμενους».

Στο δισέλιδό της, η Χαραυγή αναφέρεται και στις συναντήσεις της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με τον ΓΓ της ΠΕΟ, Πάμπη Κυρίτση, όπου εκφράστηκε η κοινή θέση ότι το «λογαριασμό» της οικονομικής κρίσης δεν μπορούν να τον πληρώσουν οι εργαζόμενοι.

Τέλος, η εφημερίδα σημειώνει και τη συνάντηση της αντιπροσωπείας του Κόμματος με τη Γραμματεία της ΕΔΟΝ, υπογραμμίζοντας τη δήλωση του ΓΓ της ΕΔΟΝ, Χρίστου Χριστοφίδη, ότι ΕΔΟΝ και ΚΝΕ έχουν αδελφικές σχέσεις και υπάρχει ταύτιση της ΕΔΟΝ με το ΚΚΕ για τα θέματα νεολαίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ