Παρασκευή 10 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Προτάσεις - ασπιρίνες για τη «διασφάλιση» των δανειοληπτών

Με προτάσεις «ασπιρίνες» για τα υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά που στον πυρήνα τους έχουν τη διασφάλιση των συμφερόντων του τραπεζικού κεφαλαίου, επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ να πείσει ότι το δικό του «σχέδιο» για τους δανειολήπτες είναι ποιο ...«κοινωνικό» από το αντίστοιχο της κυβέρνησης.

Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, όπως και αυτή της ΝΔ, εφάρμοσαν μια σκληρά αντιλαϊκή πολιτική με «πάγωμα» μισθών και συντάξεων, που οδήγησε χιλιάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους στον τραπεζικό δανεισμό και σήμερα το ΠΑΣΟΚ, παρακάμπτοντας αυτή τη... λεπτομέρεια, έρχεται να μοιράσει προτάσεις για τη δήθεν «διασφάλιση» των δανειοληπτών.

Η υπεύθυνη οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Λ. Κατσέλη, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν πρόκειται να ψηφίσει επί της αρχής το σχέδιο νόμου που έχει καταθέσει η κυβέρνηση για την προστασία των δανειοληπτών, τουλάχιστον με την παρούσα μορφή του». Η ίδια δήλωσε ότι «το σχέδιο νόμου της ΝΔ είναι προσχηματικό και δεν παρέχει ουσιαστική προστασία στους δανειολήπτες που χάνουν τα σπίτια τους και σε αυτούς που υποφέρουν από τον ανατοκισμό και τις αθέμιτες και καταχρηστικές πρακτικές των τραπεζών».

Η ίδια, χωρίς να θίγει τα συμφέροντα των τραπεζών παρουσίασε τις εφτά θέσεις του ΠΑΣΟΚ που θα καταθέσει σαν τροπολογίες στο νομοσχέδιο, με τις οποίες όπως υποστήριξε μεταξύ άλλων «θα δίνονται λύσεις στο θέμα των κατασχέσεων, των πλειστηριασμών». Η Λ. Κατσέλη κάλεσε την κυβέρνηση να αποδεχτεί τουλάχιστον τις τροπολογίες για τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, με τις οποίες το ΠΑΣΟΚ προτείνει την «απαγόρευση της κατάσχεσης κύριας κατοικίας» και τη «δυνατότητα του οφειλέτη να ζητεί ανακοπή της κατάσχεσης τουλάχιστον μέχρι και πέντε εργάσιμες ημέρες πριν τη διενέργεια του πλειστηριασμού».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ