Παρασκευή 10 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕ ΓΙΑ ΤΟ 18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ - H ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ
Δάση, δασικές εκτάσεις, παραλίες να περάσουν στο λαό

Για το Βατοπέδιο ρωτήθηκε, επίσης η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στην απάντησή της σημείωσε:

-- Κατ' αρχήν το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος έχει τοποθετηθεί και για το Βατοπέδι και για όλα.

Ολα τα δάση, οι δασικές περιοχές, οι παραλίες, τα κτίσματα που συνδέονται με λαϊκούς χώρους δεν μπορεί να ανήκουν ούτε σε μοναστήρια, ούτε στην εκκλησία. Η εκκλησία μπορεί να έχει τη δική της περιουσία, υπάρχουν άνθρωποι που αφήνουν κληροδοτήματα, βεβαίως. Εδώ το κέντρο της Αθήνας, το μεγαλύτερο μέρος, είναι κληροδοτήματα στην εκκλησία. Λοιπόν, αυτά όλα πρέπει να περάσουν στο λαό. Οχι μόνο δε δεχόμαστε τα χρυσόβουλα και τα χαρτιά των Οθωμανών, δε δεχόμαστε κι ό,τι έχει γίνει στις σύγχρονες συνθήκες. Και αυτά πρέπει να επιστραφούν στο λαό.

Βεβαίως, κάθε θέμα το βλέπεις και συγκεκριμένα, είναι φανερό ότι γίνεται κομπρεμί. Ολοι οι δικαστές δεν είναι τυφλοί, μπορεί να υπάρχουν και δικαστές οι οποίοι να μη φοβηθούν και να τα βάλουν με την εξουσία, αλλά είναι πιθανόν να είδαν τέτοια αιχμή για πολιτικό πρόσωπο και να το μάζεψαν και να μην το έφεραν στη Βουλή. Φυσικά, θα τα καταγγείλουμε αυτά, δεν πρόκειται να τα αφήσουμε.

Ομως υπάρχει το γενικότερο πρόβλημα και δεν είναι μόνο το Αγιον Ορος. Εδώ πέρα πουλιούνται ακτές, παραλίες σε μεγαλοξενοδόχους και τα λοιπά. Να, πού είμαστε αντίθετοι: Επιλέγεται ένα σημείο, θα το πω καθαρά, από το ΠΑΣΟΚ, από το Συνασπισμό και τον ΛΑ.Ο.Σ., επιλέγεται ένα ζήτημα υπαρκτό και γίνεται ΤΟ ΘΕΜΑ κι όλα τα άλλα μένουν δεύτερα.

Θα μου πεις, μα δε θα ασχοληθείς με τα συγκεκριμένα; Ναι, αλλά, κοιτάξτε, η πολιτική δεν μπορεί να είναι τη Δευτέρα Βατοπέδι, την Τρίτη Ζαχόπουλος, την Τετάρτη κάτι άλλο. Γι' αυτό λέμε επιλογή του λαού στο δρόμο πάλης. Γιατί την ίδια ώρα υπάρχει η αύξηση του ενός ευρώ την ημέρα κι έρχεται ο κ. Παπανδρέου και δίνει 69 λεπτά βοήθεια στις φτωχές οικογένειες! Και μετά μας μιλάει για τον Στίγκλιτς, που έχει τόσο καλές προτάσεις, τον οικονομικό σύμβουλο του Κλίντον. Γι' αυτό λέμε: Το είναι και το φαίνεσθαι. Δεν μπορεί να υποταχθεί ο αγώνας σε αυτού του τύπου την καθημερινότητα.

Και τέλος για να ξεκαθαρίσω, όταν μιλάμε για κίνημα λαϊκό, μιλάμε για ένα κίνημα το οποίο δε θα ρυθμίζει το συσχετισμό δύναμης ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ, γιατί αυτό κάνουν σήμερα πολλές οργανώσεις εργαζομένων. Οχι όλες, υπάρχουν και με ταξικό προσανατολισμό.

Δηλαδή ένα κίνημα αντινεοδημοκρατικό ή ένα κίνημα αντιΠΑΣΟΚ με αντίστοιχα αιτήματα. Ετσι είναι. Και μπορεί μέσα στα αιτήματα αυτά να βρεις και σωστά, αλλά στην πραγματικότητα όλη η γραμμή πάλης είναι να ρυθμίσουμε αν θα ανέβει στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ τώρα ή αν θα πέσει η Νέα Δημοκρατία ή αντίστροφα. Αυτό είναι ένα κίνημα εξαρτημένο απόλυτα και ενσωματωμένο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ