Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10196

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ - ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ
Νοθεία και σύμπλευση με την εργοδοσία από τον ΣΥΝ

Η νοθεία των στελεχών του ΣΥΝ στο Σωματείο Ιματισμού της Θεσσαλονίκης και η κοινή πλεύση με την εργοδοσία βγάζει μάτι. Βοούν οι καραμπινάτες παρατυπίες με το μητρώο, τη διαγραφή μελών, τη συμμετοχή στην ψηφοφορία άσχετων με τον κλάδο και το «εν κρυπτώ» στήσιμο της κάλπης. Σήμερα, συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ, στη Θεσσαλονίκη.


ΣΕΛ.  17

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ - ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ για τα κλεμμένα από τα Ταμεία και τις λαϊκές ανάγκες

Το ΚΚΕ θα καταθέσει Επίκαιρη Ερώτηση στον πρωθυπουργό και σχετική πρόταση νόμου στη Βουλή

  • Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα μεγάλη κλοπή σε βάρος των εργαζομένων με τη λεηλασία δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων που βρίσκονται σε μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια, ομόλογα κ.ά. Απαιτεί την άμεση επιστροφή των χρημάτων χωρίς καμία απώλεια για τα Ταμεία, καθώς και την επιστροφή όλων των κλεμμένων από βιομηχάνους, τραπεζίτες, χρηματιστές, εφοπλιστές κλπ. Είναι εγκληματικές οι ευθύνες των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ γιατί συνειδητά οδήγησαν μεγάλο μέρος των χρημάτων των εργαζομένων στο Χρηματιστήριο. Μεγάλες είναι οι ευθύνες και του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού που ανέχτηκε και στήριξε με διάφορα προσχήματα το τζογάρισμα των αποθεματικών.
  • Η Τράπεζα της Ελλάδας με την «ενδιάμεση έκθεση για τη νομισματική πολιτική 2008» επισημαίνει την αναγκαιότητα ευρείας, ολοκληρωμένης και μακρόπνοης ασφαλιστικής μεταρρύθμισης με ενίσχυση της ανταποδοτικότητας, δηλαδή νέο χτύπημα στα ασφαλιστικά δικαιώματα. Προτείνει μισθολογικές προσαρμογές συμβατές με τη σταθερότητα των τιμών, δηλαδή τέρμα στις αυξήσεις μισθών, και τολμηρή πολιτική στη δημοσιονομική διαχείριση, που σημαίνει περικοπές στις «κοινωνικές» δαπάνες. Την ίδια ώρα ο Γ. Αλογοσκούφης μετά το ΕΚΟΦΙΝ ξακαθάρισε ότι η κατεύθυνση της οικονομικής πολιτικής της ΕΕ δεν αλλάζει, η στρατηγική της Λισαβόνας είναι ενεργή και θα συνεχίσει να εφαρμόζεται.

ΣΕΛ.  6   -   8

ΠΑΜΕ
Απεργιακός συναγερμός σε όλα τα μέτωπα

Με πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε όλα τα μέτωπα και με το βλέμμα στραμμένο στην απεργία στις 21 του Οκτώβρη, οι ταξικές δυνάμεις παλεύουν για τη συσπείρωση νέων δυνάμεων στο μέτωπο της αντίστασης και της διεκδίκησης απέναντι στην πολιτική των μονοπωλίων και των κομμάτων τους. Χτες, εργαζόμενοι στις πρώην ΔΕΚΟ, τα λιμάνια, την «Ολυμπιακή» και τις τράπεζες έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών (φωτ.), καθώς σε όλη τη χώρα εντείνεται η δράση του ΠΑΜΕ για την πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 21 Οκτώβρη.


ΣΕΛ.  16   -   17


ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕ ΓΙΑ ΤΟ 18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σήμερα η συνέντευξη Τύπου

Συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις Θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ παραχωρεί, σήμερα Πέμπτη, η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ του ΚΚΕ (Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους).


ΣΕΛ.  3
ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΓΔΜ
Μέσο ιμπεριαλιστικών εκβιασμών

ΣΕΛ.  10
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Σήμερα η κινητοποίηση των γεωργοκτηνοτρόφων

ΣΕΛ.  14
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Αύριο οι κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις

ΣΕΛ.  13
ΚΟ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ακτοπλοΐα στην υπηρεσία του λαού

ΣΕΛ.  19


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org