Παρασκευή 10 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΡΑΔΙΟ ΚΛΑΟΥΖΕΒΙΤΣ
Υπέρ πίστεως και πατρίδος

Η νέα πτώση μας, αγαπητοί εν Χριστώ αδερφοί, συνέβη διότι οι δύο φιλάνθρωπες κυρίες, η Πίστη και η Πατρίς, εθεάθησαν να ψωνίζονται στην οδό Σοφοκλέους. Με την αλγεινή συμπεριφορά τους, οι εν λόγω διασάλευαν τη λογική του πληρώματος, και τα μακάβρια ερωτήματα που εκοιμώντο εις τον Αδη εξύπνησαν. Εκτοτε δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να ρωτάμε σαν τρελοί ο ένας τον άλλον τι είναι Θεός, αν υπάρχει Πίστις και τι εκφράζει τώρα η φίλτατη Πατρίς. Διαλέξαμε, κατά τη γνώμη μας, τις καλύτερες απαντήσεις και τις παρουσιάζουμε:

«

Τι είναι Θεός;»

«Είναι η μεθαδόνη των ομολόγων που μοιράζουν απερίσκεπτα οι τραπεζικοί κύκλοι. Είναι η μικρή απόλαυση της πιστωτικής κάρτας, είναι η φρενίτιδα που μας οδηγεί μπροστά στο φυλακισμένο ιερέα-ταμία για ν' ακούσουμε το χρησμό του, τον οποίο ακολουθούμε σαν γυμνασμένα σκυλιά».

«

Η Πίστη υπάρχει; Πώς εκδηλώνεται;»

«Οπως οι μουσουλμάνοι που, όπου βρεθούν κι όπου σταθούν, έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στη Μέκκα, έτσι και ο Ελλην πιστός στρέφει το βλέμμα του στην Τράπεζα όπου ανήκει. Η πίστη αλλάζει τη γλώσσα, δηλαδή το νόημά της. Η πίστη λοιπόν στην Τράπεζα μεταφράζει τη ζητιανιά σε δάνειο, μόλις γεννηθείς σε τυλίγει με το βάρος των γηρατειών, σου μαθαίνει να συλλαβίζεις τις πρώτες σου λέξεις: Πόσο κοστίζω;»

«

Και η Πατρίς;»

«Η Πατρίς είναι κάλεσμα ηρωικό και εξόχως εκκεντρικό, που σε "στέλνει": Πήγαινε να ζήσεις μέσα σε μια Τράπεζα, μπορείς! Είναι Ιδέα μόνο για όσους πάνε γυρεύοντας, είναι χρηματική πλεκτάνη, είναι άδεια εγκυκλοπαίδεια, είναι το τελευταίο ποτήρι που θα το πιεις μέχρι τον πάτο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ