Παρασκευή 10 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στη λογική του συμβιβασμού

Αποφεύγει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας να χαρακτηρίσει το προσχέδιο του προϋπολογισμού, με την ανακοίνωσή του προχτές. Κι ας λέει ότι «η κυβέρνηση εξυπηρετεί προτεραιότητες εισπρακτικού χαρακτήρα» κι ας αμφισβητεί τη δυνατότητα υλοποίησής του. Ανησυχεί επίσης για τη μείωση των δημόσιων επενδύσεων. Ανάλογες ενστάσεις και ανησυχίες με αυτές του ΣΕΒ.

Το ΒΕΑ περιορίζεται να μιλήσει... κομψά για «θυσίες δίχως προοπτική». Προοπτική για το λαό και τους βιοτέχνες βεβαίως δεν έχει. Λες και αυτή η κυβέρνηση, ή και η προηγούμενη, και πολύ περισσότερο αυτή η πολιτική που υλοποιείται κάτω από την «ομπρέλα» της ΕΕ, θα μπορούσε να απαιτήσει θυσίες που θα είχαν αντίκρισμα για το λαό και τους βιοτέχνες.

Αλλά αυτή η λογική εξηγεί τη στάση του ΒΕΑ σε μια από τις δυσκολότερες περιόδους για τους αυτοαπασχολούμενους και τους επαγγελματοβιοτέχνες. Αντί να απαιτήσει εδώ και τώρα να σταματήσει αυτή η επίθεση, αντί να πάρει θέση στο πλευρό των μικρών ΕΒΕ και των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται και να καλέσει σε συμμετοχή στο πανελλαδικό κλείσιμο καταστημάτων και στις συγκεντρώσεις στις 13 του Οκτώβρη, ξεμπερδεύει με μια «χλιαρή» ανακοίνωση...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ