Πέμπτη 24 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΣΚΟΥΠΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ
Αλλοιώνει το χαραχτήρα του ελληνικού στρατού

Προωθεί νέες ρυθμίσεις που ενισχύουν το θεσμό των «επαγγελματιών οπλιτών»

Ελληνες στρατιώτες στο Κόσσοβο. Τι δουλιά έχουν εκεί;
Ελληνες στρατιώτες στο Κόσσοβο. Τι δουλιά έχουν εκεί;
Συνεχή είναι τα μέτρα που παίρνουν τα τελευταία χρόνια οι διάφορες κυβερνήσεις για τη μετατροπή του ελληνικού στρατού σε ένα αμιγώς μισθοφορικό σώμα που θα εξυπηρετεί τα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Σειρά αυτή τη φορά είχε η σημερινή κυβέρνηση που με νομοσχέδιο - σκούπα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, που συζητείται από χτες στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, προωθεί μια σειρά ρυθμίσεις που ενισχύουν το θεσμό των «επαγγελματιών οπλιτών».

Οπως κατήγγειλε ο εισηγητής του ΚΚΕ Κ. Αλυσανδράκης, πρόκειται για μέτρα που αλλοιώνουν το χαρακτήρα του ελληνικού στρατού, καθώς ολοένα και αυξάνουν οι διάφορες επαγγελματικές κατηγορίες με πρόσχημα την κάλυψη εξειδικευμένων νέων ειδικοτήτων. Ετσι φθάσαμε στο σημείο να έχουμε επαγγελματίες οπλίτες, οπλίτες βραχείας κατάταξης και εφέδρους υψηλής ετοιμότητας που αλλάζουν τη φύση και την αποστολή του στρατού, που αντί να φροντίζει για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας, μετατρέπεται σε υπηρέτη των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Οι επαγγελματίες αυτοί θα είναι έτοιμοι και για αποστολές στο εξωτερικό, σε μέρη που επεμβαίνουν οι ιμπεριαλιστές και αντί να πεθαίνουν για την πατρίδα θα θυσιάζονται για την εξυπηρέτηση των τυχοδιωκτικών θέσεων των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Ο βουλευτής κατήγγειλε ότι οι κάθε λογής «επαγγελματίες οπλίτες» θα παίρνουν μέρος στις ιμπεριαλιστικές «δυνάμεις ταχείας επέμβασης» και μέσα σε δύο βδομάδες θα βρίσκονται σε οποιαδήποτε χώρα βάλουν στο μάτι οι ιμπεριαλιστές προκειμένου να επιβάλλουν τη Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται και ρυθμίσεις για τους ανάπηρους πολέμου, τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τους πολύτεκνους και αναμορφώνονται οι διαδικασίες για τη χορήγηση σε αυτούς αδειών λειτουργίας περιπτέρων και κυλικείων. Ο Κ. Αλυσανδράκης παρατήρησε ότι η στήριξη αυτής της κατηγορίας συμπολιτών μας δεν καλύπτεται με τις ρυθμίσεις για τα περίπτερα, αλλά απαιτεί ουσιαστικά πολιτικά μέτρα που θα ξεκινούν από την εκπαίδευσή τους και θα φθάνουν μέχρι την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι μισθοφόροι εξοστρακίζουν τους στρατεύσιμους(2009-06-10 00:00:00.0)
Ακόμα ένα βήμα μετατροπής του στρατού σε μισθοφορικό σώμα(2008-02-06 00:00:00.0)
Καταταγείτε: Γίνετε κρέας για τα κανόνια μας(2001-10-18 00:00:00.0)
Πολυεθνικά αποσπάσματα επιβολής της «νέας τάξης»(2001-07-01 00:00:00.0)
Το ΝΑΤΟ διατάσσει, η κυβέρνηση εκτελεί(2001-02-18 00:00:00.0)
Η σιδερένια γροθιά της «νέας τάξης»(2000-12-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ