Πέμπτη 24 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Με νέες δυνάμεις στη μάχη της απεργίας

Νέα δεδομένα στην αναμέτρηση των εργαζομένων με την αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης και την εργοδοτική επιθετικότητα στο ζήτημα των Συλλογικών Συμβάσεων δημιούργησαν τα προχτεσινά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. Η μαζικότητα και η μαχητικότητα των συγκεντρώσεων, χωρίς να υποτιμούνται δυσκολίες και αδυναμίες, ήταν από τα βασικά χαρακτηριστικά των συγκεντρώσεων, με τις οποίες το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα έδωσε συνέχεια στη λαϊκή πάλη για να μην περάσουν τα νέα μέτρα, για μισθούς, συντάξεις, παροχές Υγείας και Πρόνοιας στο ύψος των πραγματικών αναγκών της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Ωστόσο, τα ποιοτικά στοιχεία των συλλαλητηρίων είναι αυτά που επιβεβαιώνουν ότι νέες δυνάμεις συμπορεύονται με το ΠΑΜΕ, νέοι δρόμοι ανοίγουν για τα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ. Στην πλειοψηφία των συλλαλητηρίων συμμετείχαν εργαζόμενοι και σωματεία που για πρώτη φορά έκαναν το βήμα και βρέθηκαν στους δρόμους μαζί με το ΠΑΜΕ. Είναι κατάκτηση για τις ταξικές δυνάμεις αυτή η εξέλιξη. Οπως είναι κατάκτηση και για τους εργαζόμενους εκείνους που έκαναν το αποφασιστικό βήμα, δίνοντας ώθηση στους δικούς τους αγώνες, στην ενιαία πάλη της εργατικής τάξης για τα δικαιώματά της.

Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί από τους εργαζόμενους που συμπορεύτηκαν με τα ταξικά συνδικάτα το απόγευμα της Τρίτης προέρχονται από τόπους δουλιάς που αντιμετωπίζουν σοβαρά εργασιακά προβλήματα. Αυτή είναι η σπίθα την οποία, με τη μεθοδική και επίμονη δουλιά τους, οι ταξικές δυνάμεις μετέτρεψαν σε φωτιά. Με την παρέμβασή τους στους τόπους δουλιάς. Με τη γενίκευση της πείρας. Με την ανάδειξη της ενιαίας ταξικής πάλης, στη βάση του πλαισίου του ΠΑΜΕ, σαν τη μόνη διέξοδο σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη.

Αυτή η παρέμβαση ήταν που κέρδισε νέες εργατικές συνειδήσεις, πρόσθεσε καινούριες δυνάμεις στον αγώνα. Είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα για το πώς το ΠΑΜΕ οικοδομεί την ταξική ενότητα, για το πώς δυναμώνει τα ποδάρια του στους τόπους δουλιάς, για το πώς χτίζει ισχυρούς δεσμούς με τους εργαζόμενους. Για παράδειγμα, πάλεψε αποφασιστικά για να επαναπροσληφθούν οι εργαζόμενες στο «Καρφούρ» και αλλού, για να μιλήσουμε με τα πιο πρόσφατα παραδείγματα. Με την επιμονή της συζήτησης στα σωματεία και στους τόπους δουλιάς, προκειμένου να βγάζουν πείρα οι εργάτες να παίρνουν πάνω τους την υπόθεση του αγώνα, με απεργιακές επιτροπές κλπ. Αυτή η δοκιμασμένη δουλιά και τα αποτελέσματά της αποτελούν παρακαταθήκη για τις μάχες που έρχονται, με κορυφαία αυτή της απεργίας στις 13 Φλεβάρη.

Οι δυνατότητες είναι τεράστιες. Η πείρα είναι δεδομένη. Το ΠΑΜΕ μπορεί να πρωτοστατήσει και σ' αυτήν την απεργιακή αναμέτρηση με το κεφάλαιο και τα κόμματά του. Και θα το κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έχοντας πλήρη συνείδηση του σοβαρού καθήκοντος που του έχει αναθέσει η εργατική τάξη, οι άνθρωποι του μόχθου. Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες και δεν περισσεύει ούτε λεπτό. Την επομένη της απεργίας, οι εργαζόμενοι μπορούν και πρέπει να βρεθούν σε ακόμα καλύτερη θέση στη μάχη που δίνουν για ασφαλιστικά δικαιώματα στο ύψος των αναγκών τους, για ικανοποιητικές Συμβάσεις Εργασίας.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ