Πέμπτη 18 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Στο στόχαστρο οι λαοί
Καταταγείτε: Γίνετε κρέας για τα κανόνια μας

«Ράμπο» με ΝΑΤΟικές προδιαγραφές ψάχνει απεγνωσμένα η κυβέρνηση με διαφημιστική καμπάνια που απευθύνει στους νέους

Το ΥΕΘΑ καλεί τους νέους που «αγαπούν τη δράση» να καταταγούν στο μισθοφορικό στρατό κι εξηγεί:

«Οι Επαγγελματίες Οπλίτες έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε ειδικές αποστολές, σε αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας και σε ειρηνευτικές αποστολές, στην Ελλάδα και το εξωτερικό».

Τι δε λένε: Οτι αυτού του τύπου τις αποστολές τις έχουμε δει και συνεχίζουμε να τις βλέπουμε όπου αναλαμβάνει δράση το ΝΑΤΟ, όπου οι μισθοφόροι των ΗΠΑ, της Βρετανίας κι άλλων χωρών σπέρνουν το θάνατο. Σ' αυτές τις αποστολές, λοιπόν, πρόκειται να συμμετέχουν κι οι δικοί μας «Ράμπο». Γι' αυτό ακριβώς δημιουργείται ο μισθοφορικός στρατός, για να είναι ευέλικτος και παρών για να υπερασπίσει σε κάθε γωνιά της Γης τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Ομως η διαφήμιση αποκαλύπτει και κάτι ακόμα: Οτι αυτές οι «αποστολές» θα πραγματοποιούνται και μέσα στην Ελλάδα. Το ερώτημα είναι απέναντι σε ποιον..; Ποιος είναι ο «εσωτερικός εχθρός» που θα καλούνται να αντιμετωπίζουν οι μισθοφόροι στρατιώτες; Σε ποιον θα προσφέρουν την «ανθρωπιστική» τους βοήθεια μέσα στη χώρα μας;

Σ' αυτά τα ερωτήματα δεν μπαίνει στον κόπο να απαντήσει η κυβέρνηση, κάνει όμως ξεκάθαρο το σε ποιους απευθύνεται για να στελεχώσουν αυτή την ετοιμοπόλεμη μηχανή: Σε νέες 18-26 ετών και νέους της ίδιας ηλικίας που έχουν εκπληρώσει τη στρατιωτική τους θητεία.

Με πρόσχημα τον... επαγγελματικό προσανατολισμό

Λένε στους νέους υποψήφιους μισθοφόρους: «Αν θέλεις σίγουρη σταδιοδρομία», «σίγουρο ξεκίνημα», «εξασφάλιση», «6.000 θέσεις εργασίας σε περιμένουν!» Σε μια περίοδο, λοιπόν, που οι νέοι μαστίζονται από τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση, που καταδικάζονται στην εργασιακή περιπλάνηση, η κυβέρνηση πατάει πάνω στην αβεβαιότητα και την αγωνία για το μέλλον που η ίδια δημιουργεί στους νέους και... τους προσφέρει τη λύση! Να γίνουν επαγγελματίες οπλίτες.

Φωτογραφία απ' το μέλλον; Αν και τυχαίο, το στιγμιότυπο από τη ΝΑΤΟική άσκηση στην Κυπαρισσία «Dynamic Mix 2000» είναι δηλωτικό
Φωτογραφία απ' το μέλλον; Αν και τυχαίο, το στιγμιότυπο από τη ΝΑΤΟική άσκηση στην Κυπαρισσία «Dynamic Mix 2000» είναι δηλωτικό
Δε λένε όμως στους νέους ότι, όπως διδάσκει η ιστορική εμπειρία τόσο της χώρας όσο και άλλων χωρών, αυτό σημαίνει επαγγελματίες δολοφόνοι.

Αντίθετα, υπόσχονται μισθολογική εξομοίωση με τους εν ενεργεία Μόνιμους Υπαξιωματικούς, συνταξιοδότηση δημοσίου (σ' όσους προλάβουν να φτάσουν μέχρι τη σύνταξη) και βαθμολογική εξέλιξη «μέχρι το βαθμό του Αρχιλοχία».

Αυτές οι ψευδαισθήσεις μισθολογικής και βαθμολογικής εξέλιξης που η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει στους νέους συνοδεύονται και από υποσχέσεις για εκπαιδευτικές παροχές: «Αν διψάς για γνώση», λένε στους νέους, γίνε μισθοφόρος. «Οι Επαγγελματίες Οπλίτες - διαφημίζει το σχετικό φυλλάδιο - θα καλύψουν θέσεις επιχειρησιακών και τεχνικών ειδικοτήτων, θέσεις δηλαδή, που παρέχουν άρτια εκπαίδευση και εξειδίκευση σε υψηλή τεχνολογία».

Γιατί όμως χρειάζεται μισθοφορικός στρατός γι' αυτές τις θέσεις; Γιατί δεν μπορούν να καλυφθούν από τους αποφοίτους των σχολών μονίμων αξιωματικών και υπαξιωματικών; Γιατί δεν αναβαθμίζουν τις σχολές αυτές ή ακόμα γιατί δεν αξιοποιούν την πληθώρα αποφοίτων πανεπιστημίων και ΤΕΙ που υπάρχουν στην εφεδρεία; Απλούστατα γιατί αυτά τα περί γνώσης δεν είναι παρά μια βιτρίνα για να προσελκύσουν νέους μισθοφόρους.

Η στολή και η προπαγάνδα της χειραγώγησης

Το σποτάκι που έχει κατακλύσει τις τηλεοπτικές οθόνες είναι επίσης αποκαλυπτικό: Η μητέρα που καθαρίζει καροτάκια και αγωνιά για το επαγγελματικό μέλλον του γιου της, συγκινείται βλέποντας ότι κατατάχθηκε στους μισθοφόρους και αναφωνεί «η στολή σου πάει πολύ». Η διαφήμιση απευθύνεται στη φτωχή λαϊκή οικογένεια, σ' αυτούς που «δεν έχουν στον ήλιο μοίρα», όπως λέει ο λαός μας, και τους υπόσχεται καλούς μισθούς. Ετσι θέλουν να χειραγωγήσουν και τους γονείς εργαζόμενους, που θέλουν να τους επιβάλουν να νιώθουν και καμάρι που τα παιδιά τους θα υπηρετούν τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστών και θα συμμετέχουν στα τάγματα θανάτου, που γεμίζουν όλες τις περιοχές του πλανήτη. Οι στρατοί κατοχής έχουν εξάλλου εξαπλωθεί στη γειτονιά μας, τα Βαλκάνια.

Τα Ελληνόπουλα καλούνται να υπηρετήσουν τη ΝΑΤΟική σημαία (φώτο από την ίδια άσκηση)
Τα Ελληνόπουλα καλούνται να υπηρετήσουν τη ΝΑΤΟική σημαία (φώτο από την ίδια άσκηση)
Δεν είναι τυχαίο πως πουθενά δε γίνεται λόγος για την άμυνα της χώρας μας, γιατί απλά ο μισθοφορικός στρατός δεν έχει να κάνει με αυτή. Οι διαφημίσεις τους μιλούν μόνο για τα χρηματικά οφέλη, προβάλλοντας τη λογική «όλα τα επαγγέλματα είναι καλά, αρκεί να βγάζεις λεφτά». Ετσι νομιμοποιείται το επάγγελμά σου να είναι συνώνυμο με το μακέλεμα αμάχων και παιδιών.

Παράλληλα, μιλούν στους υποψήφιους για «συναρπαστικές εμπειρίες». Αραγε θα είναι αντίστοιχες μ' αυτές που έζησαν οι Αμερικάνοι μισθοφόροι στο Βιετνάμ, ή ακόμα... καλύτερες στο πλαίσιο του δεκαετούς πολέμου που έχει εξαγγείλει ο αρχιτρομοκράτης Μπους και τα ΝΑΤΟικά «γεράκια»..;

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι μισθοφόροι εξοστρακίζουν τους στρατεύσιμους(2009-06-10 00:00:00.0)
Αλλοιώνει το χαραχτήρα του ελληνικού στρατού(2008-01-24 00:00:00.0)
Α. Κόντος(2003-10-19 00:00:00.0)
Πολυεθνικά αποσπάσματα επιβολής της «νέας τάξης»(2001-07-01 00:00:00.0)
Το ΝΑΤΟ διατάσσει, η κυβέρνηση εκτελεί(2001-02-18 00:00:00.0)
Ετοιμάζουν υποχρεωτική αποστολή στρατευσίμων(2001-01-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ