Πέμπτη 18 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
Στο στόχαστρο οι λαοί
Να δυναμώσει η λαϊκή παρέμβαση

Στο νοσοκομείο ΚΑΤ περιόδευσε, επικεφαλής κλιμακίου του ΚΚΕ, ο Γ. Σταυρόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να δυναμώσουν το λαϊκό αντιπολεμικό κίνημα κατά της νέας πολεμικής εκστρατείας, κατά της συμμετοχής της χώρας μας με οποιαδήποτε μορφή, αλλά και σε επαγρύπνηση για την απόκρουση της συντονισμένης επίθεσης, περιστολής και κατάργησης δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών που γίνεται κάτω από το πρόσχημα της υπεράσπισης της «διεθνούς έννομης τάξης», απηύθυνε ο Γιάννης Σταυρόπουλος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε χτες στο νοσοκομείο ΚΑΤ.

Ο Γ. Σταυρόπουλος, επικεφαλής κλιμακίου του ΚΚΕ περιόδευσε στους χώρους του νοσοκομείου και συνομίλησε με τους εργαζόμενους, οι οποίοι εκφράσανε τις έντονες ανησυχίες τους για τις διεθνείς εξελίξεις και τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας, αλλά και με τη διοίκηση του νοσοκομείου.

«Πάντοτε, στην ιστορία οι πόλεμοι είχαν κάποιο πρόσχημα. Αυτή τη φορά το πρόσχημα είναι η τρομοκρατία», επισήμανε ο Γ. Σταυρόπουλος και ξεδίπλωσε τα πραγματικά αίτια του νέου ιμπεριαλιστικού πολέμου: «Ο πραγματικός στόχος, η πραγματική αιτία είναι ότι στην περιοχή υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα. Εκεί βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος των αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Οποιος ελέγξει την περιοχή, θα ελέγχει το σύνολο των αποθεμάτων της παγκόσμιας ενέργειας. Ολο το "παιχνίδι" βρίσκεται στις σφαίρες επιρροής». Με πρόσχημα τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, υπογράμμισε, βάλλεται βάναυσα η δημοκρατία. Γίνεται μια σαρωτική επίθεση στα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα, ψηφίζονται τρομονόμοι, ευρωεντάλματα, νόμοι για τον περιορισμό των διαδηλώσεων και άλλα μέτρα που δεν έχουν στο στόχαστρο τους τρομοκράτες, αλλά το λαό που δεν υιοθετεί τους στόχους και τις αποφάσεις τους, που είναι ανυπάκουος.

Στη συνέχεια, ο Γ. Σταυρόπουλος, στηλίτευσε την εμπλοκή της χώρας μας στον άδικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που γίνεται παρά την αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, τις αντιλαϊκές αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς. «Ο άδικος πόλεμος, τα προβλήματα στην Υγεία, την Παιδεία, το Ασφαλιστικό, η περιστολή των δικαιωμάτων μας πρέπει να μας βρουν αντίθετους. Πρέπει να δυναμώσει η λαϊκή παρέμβαση. Κάθε εργαζόμενος να καταδικάσει τον πόλεμο, να ζητήσει την απεμπλοκή της χώρας, να αγωνιστεί για να μην περιοριστούν τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού», κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ