Πέμπτη 18 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
Στο στόχαστρο οι λαοί
Πόλεμος αόριστης διάρκειας... σε πολλά πεδία

Ο Αμερικάνος Πρόεδρος ενώ αναχωρεί για την Κίνα

Associated Press

Ο Αμερικάνος Πρόεδρος ενώ αναχωρεί για την Κίνα
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Λίγο πριν τη μετάβασή του στην Κίνα, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη, ο Αμερικανός Πρόεδρος, ήταν και πάλι σαφής, ως προς τους στόχους και τις επιδιώξεις...

«Ο κόσμος θα κουραστεί με τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», δήλωσε ο Μπους στη συνέντευξη που έδωσε σε ασιατικά μέσα ενημέρωσης... «Και μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από δύο χρόνια... Οραματίζομαι κάτι μεγαλύτερης διάρκειας και σε πολλά πεδία μάχης ταυτοχρόνως... Υπάρχει μια ποικιλία πεδίων μάχης. Εφόσον οποιοσδήποτε τρομοκρατεί νόμιμες κυβερνήσεις, πρέπει να γίνεται πόλεμος»... διαμήνυσε ο Αμερικανός Πρόεδρος προς όλους τους ενδιαφερόμενους και άμεσα εμπλεκόμενους, δηλαδή τον πλανήτη ολόκληρο!

Αλλά και ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ, κατά τη διάρκεια χτεσινής συνέντευξής του, που μεταδόθηκε στα αραβικά από το δίκτυο «Al Jazeera», απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την κλιμάκωση της αμερικανικής στρατιωτικής απάντησης στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πολεμούν καμία θρησκεία, φυλή ή χώρα, βομβαρδίζοντας το Αφγανιστάν, αλλά μόνο την τρομοκρατία και υπεραμύνθηκε των βομβαρδισμών φυσικά.

Επίσης, ο Αμερικανός υπουργός στη συνέντευξή του παρατήρησε ακόμη ότι παρά τις βίαιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε περιοχές του μουσουλμανικού κόσμου, που προκλήθηκαν από τους βομβαρδισμούς, οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να πιέζουν με το νέο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, στο στρατιωτικό, πολιτικό, οικονομικό και σε άλλα μέτωπα. «Πρόκειται για πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και των τρομοκρατών και αυτών που τους παρέχουν στέγη», διευκρίνισε, επαναλαμβάνοντας τις διαβεβαιώσεις του Προέδρου Μπους ότι οι ΗΠΑ δε βρίσκονται σε πόλεμο με το Ισλάμ, επειδή στόχος τους είναι το δίκτυο του Μπιν Λάντεν σε όλο τον κόσμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ