Κυριακή 19 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ"
Για την Εθνική Αμυνα και τις Ενοπλες Δυνάμεις
Α. Κόντος

Εφεδρος ταγματάρχης, πρόεδρος των Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων

«Κυρία Γενική Γραμματεύς, σήμερα είναι μια μέρα για μας, ειλικρινά έκπληξη και γιορτή. Στην αρχή ελέχθη από κάποιον που δε συγκράτησα ποιον, ότι το ΚΚΕ πλέον είναι το πατριωτικό κόμμα της Ελλάδας.

Στρατηγοί και καθηγηταί πανεπιστημίου και πρώην καταδρομείς, παρουσίασαν σήμερα την πραγματικότητα που επικρατεί στις Ενοπλες Δυνάμεις. Ζούμε μια εικονική πραγματικότητα. Το αποτέλεσμα του μισθοφορικού στρατού είναι ότι δεν κατατάσσονται εύκολα οι νέοι Ελληνες στον ελληνικό στρατό. Και κανείς τα τελευταία 30 χρόνια, ενώ το γνωρίζει γιατί δεν κατατάσσονται οι νέοι, δεν έκανε κάτι για να το βελτιώσει.

Δεν είναι δυνατόν, κυρία Γραμματέα, κύριοι Βουλευταί, να ζητάμε να καταταγούν σήμερα οι νέοι μας με 8 ευρώ τον μήνα. Να διατηρηθούν εν ζωή με αξιοπρέπεια οι νέοι Ελληνες με 8 ευρώ το μήνα. Καλούνται λοιπόν τα Ελληνόπουλα ανασφάλιστοι και άμισθοι, να υπηρετούν την πατρίδα. Και ξέρετε ποιο είναι το αποτέλεσμα; Καλούνται 23.500 και κατατάσσονται 11.000. Οι υπόλοιποι δεν πηγαίνουν. Εχουν φροντίσει τα αστικά κόμματα να τους δίνουν εύκολα απαλλαγές και αναβολές.

Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργηθεί ο επαγγελματικός - μισθοφορικός στρατός των 40.000, δηλαδή η δύναμη του εθνικού στρατού θα είναι μικρότερη από την αστυνομία. Και οι Ελληνες μπορούμε να πάμε να κοιμηθούμε. Εχουμε τον επαγγελματικό μισθοφορικό στρατό και Ελληνες κοιμηθείτε. Ολα μας τα εθνικά θέματα έχουν επιλυθεί.

Μέσα στα στρατόπεδα επικρατεί η "Σαχάρα". Δεν υπάρχουν άνδρες για να εκτελέσουν καθήκοντα. Χτυπάνε 12ωρα και 15ωρα. Ο στρατηγός, ο κύριος Δήμου, τους είπε, "σκοποφύλακες" και "αγγαρειομάχους". Αυτό τον στρατό φτιάχνουμε για τους νέους Ελληνες και γι' αυτό δεν πηγαίνουν οι νέοι στον στρατό. Γιατί ξέρουν τι τους περιμένει. Αλλά δεν υπάρχει ευαισθησία για να λύσουμε αυτά τα απλά θέματα. Προτιμάμε να πληρώνουμε 6 εκατομμύρια το χρόνο για τον μισθοφόρο οπλίτη, και να έχουμε με 8 ευρώ το φορολογούμενο πολίτη οπλίτη.

Ζητάμε από το ΚΚΕ, αυτή τη βοήθεια, για να ανατρέψουμε αυτή την άσχημη πραγματικότητα που υπάρχει στις Ενοπλες Δυνάμεις. Δεν υπάρχει ηθικό, δεν υπάρχει προοπτική για τον Ελληνα πολίτη - οπλίτη, να υπηρετήσει με αυτές τις συνθήκες. Πρέπει αυτό το καθεστώς να το αλλάξουμε και ζητώ τη βοήθεια σας.

Σας ευχαριστώ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ