Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ακόμα ένα βήμα μετατροπής του στρατού σε μισθοφορικό σώμα

Ολοκληρώθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο - σκούπα του υπουργείου Αμυνας

Ολοκληρώθηκε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου - σκούπα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, με το οποίο, εκτός των άλλων, γίνεται ένα ακόμα βήμα για τη μετατροπή του στρατού σε ένα μισθοφορικό σώμα επαγγελματιών, ενώ ρυθμίζονται και θέματα που αφορούν τις προμήθειες στις ένοπλες δυνάμεις.

Οπως τόνισε ο εισηγητής του ΚΚΕ Κ. Αλυσανδράκης, το κύριο πρόβλημα στις εξοπλιστικές προμήθειες - χωρίς να παραγνωρίζεται το θέμα της διαφάνειας - είναι η αναγκαιότητά τους. Ο βουλευτής είπε ότι το ζητούμενο είναι εάν τα οπλικά συστήματα που προμηθεύονται οι ένοπλες δυνάμεις είναι αναγκαία για την εθνική άμυνα της χώρας ή εάν χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση των τυχοδιωκτικών ιμπεριαλιστικών σχεδίων και τις επεμβάσεις σε διάφορες χώρες του πλανήτη.

Ο Κ. Αλυσανδράκης κατήγγειλε και τη διαδικασία μετατροπής του στρατού σε μισθοφορικό σώμα μέσα από την πρόσληψη χιλιάδων επαγγελματιών οπλιτών, οι οποίοι, όπως ομολογεί και η ίδια η κυβέρνηση, θα χρησιμοποιούνται στις διάφορες ιμπεριαλιστικές αποστολές ανά τον κόσμο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ