Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ανούσιος αντιπολιτευτικός λόγος

Με την όξυνση των ανούσιων δικομματικών αντεγκλήσεων και την υπερπροβολή των εξεταστικών επιτροπών, που κατά καιρούς έχει ζητήσει το ΠΑΣΟΚ για το θέμα των υποκλοπών, της Ζήμενς και της υπόθεσης Ζαχόπουλου, επιχείρησε χτες ο Γ. Παπανδρέου από τη Χίο, όπου περιόδευσε, να αρθρώσει αντιπολιτευτικό λόγο και να αντιπαρατεθεί στην κυβέρνηση, ώστε να εμφανίσει ότι το κόμμα του είναι έξω από το όλο πλαίσιο της διαπλοκής των κομμάτων εξουσίας με τα μεγάλα μονοπωλιακά συμφέροντα.

Ξεχνώντας, προφανώς, ότι είναι αρχηγός ενός κόμματος που υπηρετεί μια πολιτική που διαιωνίζει τα φαινόμενα «διαφθοράς», ο Γ. Παπανδρέου σήκωσε το «λάβαρο» της «κάθαρσης». Βέβαια, ο ίδιος φρόντισε επιμελώς να μη θίξει τον πυρήνα του συστήματος, υποστηρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ επέλεξε το δρόμο των εξεταστικών επιτροπών «γιατί θέλει να λάμψει και να απαλλαγεί η πολιτική από τις σκιές και την αναξιοπιστία»...

Εξάλλου, και χτες, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ το οποίο, όπως υποστήριξε, φέρνει μεγάλες «αλλαγές» και «ανατροπές», τόνισε ότι αυτό στηρίζεται σ' ένα «επιτελικό κράτος, μια περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, έναν «Καποδίστρια 2», ξεκαθαρίζοντας ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση να προχωρήσει ακόμα περισσότερο σε συμπράξεις με τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Σ' αυτό το πλαίσιο, κινήθηκαν οι προτάσεις του για την προώθηση του «ευέλικτου και αυτόνομου δημόσιου πανεπιστημίου» για αντιμετώπιση της ανεργίας «μέσα από την επιδότηση των επιχειρήσεων» για «προγράμματα επανακατάρτισης» που την υλοποίησή τους θα αναλάβει η «τοπική κοινωνία».

Παράλληλα, χτες, ο Γ. Παπανδρέου κατέθεσε για πρώτη φορά Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, σχετικά με την πολιτική της κυβέρνησης στη ΔΕΗ.

Αποχώρησε από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων

Με εντολή του Γ. Παπανδρέου οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δε θα πάρουν μέρος στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου έχουν κληθεί οι πρώην υπουργοί Πολιτισμού των κυβερνήσεών του, σε μια διαδικασία που ξεκίνησε ύστερα από πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύγκληση της επιτροπής, προκειμένου να συζητηθεί η υπόθεση Ζαχόπουλου.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες η Αν. Διαμαντοπούλου, για το συγκεκριμένο θέμα ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ «δε θα πάει να συζητήσει το σκάνδαλο Ζαχόπουλου με την κα Παπαζώη», ενώ ο εισηγητής για θέματα Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ Τ. Χυτήρης χαρακτήρισε την υπόθεση «φάρσα». Η Αν. Διαμαντοπούλου πρόσθεσε επίσης ότι «αυτό που προέχει πριν από όλα είναι η παρουσία του πρωθυπουργού, ο οποίος ήταν ο πρώτος υπουργός Πολιτισμού της κυβέρνησης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ