Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2008 - αριθ. φύλλου: 9996

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 13 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ
Με όλες τις δυνάμεις στην τελική ευθεία

Εξι μέρες πριν από το ξημέρωμα της Τετάρτης 13 του Φλεβάρη, οπότε και ξεκινάει η 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία σε στεριά και θάλασσα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα, με εξορμήσεις, περιοδείες και συσκέψεις, κορυφώνουν τη δράση τους, καλώντας σε ταξικό ξεσηκωμό, απαραίτητη απάντηση στους εργοδότες που απαιτούν μηδενικές «αυξήσεις» και πλήρη προσαρμογή των εργασιακών σχέσεων στις «ανάγκες» της κερδοφορίας τους.


ΣΕΛ.  14  -  15

Τομέας ενέργειας ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ σε όφελος των λαϊκών αναγκών

Θέμα της ημερίδας: «Εξελίξεις και τάσεις στον τομέα της Ενέργειας και η πρόταση του ΚΚΕ στον αντίποδα των επιλογών της αστικής τάξης»

  • Το σημαντικό, κρίσιμο ζήτημα της Ενέργειας, συζητήθηκε χτες σε ημερίδα της ΚΕ του ΚΚΕ, που είχε ως αντικείμενο την προβολή και δημόσια συζήτηση των θέσεων του Κόμματος σε αυτόν τον στρατηγικής σημασίας τομέα της οικονομίας, σε αντιπαράθεση με την κυρίαρχη πολιτική.
  • Το θέμα της Ενέργειας το ΚΚΕ το αντιμετωπίζει με αφετηρία το πεδίο της οικονομίας, τις σχέσεις ιδιοκτησίας. Είναι δε στενά συνδεδεμένο με το γεγονός ότι η πολιτική, που ακολουθείται σήμερα, δε συμβάλλει στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
  • Το ΚΚΕ καλεί σε μαζική αγωνιστική συσπείρωση ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της απελευθέρωσης και των ιδιωτικοποιήσεων του ενεργειακού τομέα. Θεωρεί ότι και σήμερα οι στόχοι μιας ενεργειακής πολιτικής, συνιστώσας της λαϊκής οικονομίας, μπορούν να αποτελέσουν αιτήματα μιας ευρύτερης λαϊκής συσπείρωσης και πάλης.

ΣΕΛ.  7  -  9

Motion Team

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ
Αγώνας ζωής από το λαό της Ξάνθης

Τις συνέπειες από την αντεργατική - αντιαγροτική πολιτική, που διαχρονικά προωθούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ανέδειξε η χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων και του λαού της Ξάνθης ενάντια στο κλείσιμο των συνεταιριστικών επιχειρήσεων στην περιοχή. Οι διαδηλωτές απέκλεισαν την εθνική οδό Ξάνθης - Καβάλας στο ύψος της γέφυρας του Νέστου (φωτ). Στο πλευρό τους βρέθηκαν το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του οποίου έχει καταθέσει για το ζήτημα Επερώτηση στη Βουλή.


ΣΕΛ.  16


ΚΡΗΤΗ
Εργάτρια απέβαλε λόγω κόπωσης...

Τις άθλιες συνθήκες εργασίας αλλά και την πλήρη απουσία δομών για την υποστήριξη της μητρότητας, έρχεται να επιβεβαιώσει η αποβολή ενός εμβρύου τεσσάρων μηνών από μία μετανάστρια μάνα εργάτρια.


ΣΕΛ.  17
ΧΑΛΚΙΔΑ
Οργή και αγανάκτηση για τις «αποθήκες ανθρώπων»

Κλιμάκιο του ΚΚΕ συζήτησε με τους 130 μετανάστες για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στην περιοχή που η Νομαρχία Εύβοιας ονομάζει «Χώρο υποδοχής μεταναστών και προσφύγων».


ΣΕΛ.  17
ΟΛΠ ΑΕ
Επιχείρηση τρομοκράτησης λιμενεργατών

Τη μέθοδο της τρομοκρατίας επιστρατεύει ο Οργανισμός Λιμένα Πειραιά ΑΕ (ΟΛΠ ΑΕ) για να ανακόψει τους αγώνες των εργαζομένων.


ΣΕΛ.  16
ΠΑΤΡΑ
Απαραίτητη η αντισεισμική προστασία της

Συνέντευξη Τύπου της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Πάτρα - Μπροστά», με αφορμή τους σεισμούς της Δευτέρας.


ΣΕΛ.  23

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ