Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 5 Φλεβάρη 2008 - αριθ. φύλλου: 9994

ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΕ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Επικίνδυνη εξέλιξη η πιθανή ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου

Πληθαίνουν οι πιέσεις τόσο των Αμερικανών όσο και της ΕΕ για την άμεση ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου και την ανάπτυξη αστυνομικής δύναμης της ΕΕ στην επαρχία. Οι κυβερνήσεις της ΝΔ, οι προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ, αλλά και άλλες δυνάμεις, έχουν ευθύνη. Η ανεξαρτητοποίηση θα αποτελέσει πολύ επικίνδυνη εξέλιξη. Θα σημαίνει επαναχάραξη των συνόρων στα Βαλκάνια.


ΣΕΛ.  23

ΠΑΣΤΡΙΚΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ για το πρόγραμμα διακυβέρνησης

Αλέκα Παπαρήγα: Το ΚΚΕ αναπτύσσει πολύ συγκεκριμένα το περιεχόμενο της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας, δε μένει σε φιλολογικές διακηρύξεις και γενικές αρχές που δε λένε τίποτε, είναι άδειο πουκάμισο

Η σημερινή κατάσταση στο Θριάσιο πεδίο είναι ήδη επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια, για το περιβάλλον, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας χτες σε πολιτική συγκέντρωση στην Ελευσίνα, καλώντας τους κατοίκους του Θριασίου και τους εργαζόμενους στα εργοστάσια, να πάρουν στα χέρια τους την υπεράσπιση της ζωής τους και των οικογενειών τους. Την ίδια ώρα, μπόλικη είναι η φιλολογία περί της μείωσης του κύρους και της δύναμης του δικομματισμού, περί της μεγάλης αλλαγής για το λαό, ή περί του ότι ήρθε η ώρα της αριστεράς ή της κεντροδεξιάς για άλλους. Εμείς λέμε ότι ήρθε η ώρα, όλα τα κόμματα να μιλήσουμε ανοιχτά και παστρικά στο λαό, ποιο θα είναι το πρόγραμμα μιας νέας διακυβέρνησης, όπως και αν την εννοεί ο καθένας. Τι το διαφορετικό θα γίνει με την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων σε συνθήκες απελευθέρωσης της αγοράς; Τι θα γίνει με τα γιγάντια μονοπώλια που έχουν εισχωρήσει σχεδόν παντού; Θα καταργηθούν όλοι οι προηγούμενοι αντιλαϊκοί και αντεργατικοί νόμοι; Τι θα γίνει απέναντι στις νεοφιλελεύθερες δεσμεύσεις της ΕΕ αλλά και τις δεσμεύσεις της χώρας στο ΝΑΤΟ και με τις συμφωνίες με τις ΗΠΑ; Εμείς χρόνια τώρα και ακόμα περισσότερο σήμερα, αναπτύσσουμε συγκεκριμένα το περιεχόμενο της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας.


ΣΕΛ.  8  -  9

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Ταξική απάντηση στην καθολική επίθεση

Αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, χτύπημα των «πρόωρων» συντάξεων, υπονόμευση των ΒΑΕ και πετσόκομμα των αναπηρικών, ενοποιήσεις και συγχωνεύσεις Ταμείων που θα οδηγήσουν σε χειρότερους όρους και προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, αλλά και στις παροχές, προβλέπουν τα σχέδια της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό. Δέκα μέρες πριν από την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή όλα μαρτυρούν ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται για μια καθολική και σε βάθος επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση. Μόνη αποτελεσματική απάντηση, η καθολική συμμετοχή στην απεργία στις 13 Φλεβάρη με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  17


ΔΕΗ - ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ
Νεκρός εργάτης στα Ορυχεία

Ο θάνατος ενός εργάτη στη ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη και ο τραυματισμός δύο οικοδόμων στη Μεσσηνία, ήταν ο τραγικός απολογισμός για την εργατική τάξη, το περασμένο Σαββατοκύριακο.


ΣΕΛ.  15
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Αυταπόδεικτες οι ευθύνες της κυβέρνησης

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι παραπάνω από αυταπόδεικτες. Το ίδιο και της ηγεσίας της Αστυνομίας, που επί μια ολόκληρη μέρα έπαιζε το ρόλο θεατή των εξελίξεων.


ΣΕΛ.  18
ΥΠΟΘΕΣΗ «ΖΗΜΕΝΣ»
Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία

Με καταιγιστικούς ρυθμούς εξακολουθούν να έρχονται στη δημοσιότητα νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για το πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο του πολυεθνικού τηλεπικοινωνιακού κολοσσού «ΖΗΜΕΝΣ».


ΣΕΛ.  6  -  7
ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΝΑΠΗΡΟΙ
Καμιά νομιμοποίηση στο συνέδριο - παρωδία

«Οχι στο συνέδριο μαϊμού των εμπόρων της αναπηρίας», στο νέο πραξικόπημα της πλειοψηφίας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) είπαν οι αγωνιστές ανάπηροι.


ΣΕΛ.  24

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ