ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 5 Φλεβάρη 2008
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ

«Αλλαγή σημαίνει συνδυασμένο χτύπημα και στο πολιτικό σύστημα και στην οικονομία», υπογράμμισε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Ελευσίνας, η οποία αποδείχτηκε μικρή για τη συγκέντρωση των κομματικών οργανώσεων. Μ' αυτό τον τρόπο η Αλέκα Παπαρήγα διαχώρισε την πρόταση και τις θέσεις του ΚΚΕ από τα υπόλοιπα κόμματα υπογραμμίζοντας ότι οι άλλοι μιλάνε για την επιφάνεια, για τη μορφή του πολιτικού συστήματος και τη σύνδεσή του και όχι για το χτύπημα των μονοπωλίων και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Σ' ένα ακροατήριο με έντονη την παρουσία εργατών, γυναικών, εκπροσώπων μαζικών και συνδικαλιστικών φορέων της περιοχής, ανέλυσε την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, μίλησε για τις εξελίξεις και τα σενάρια αλλαγής πολιτικού σκηνικού. Κάλεσε το λαό να γυρίσει ακόμα περισσότερο την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ αλλά και σ' αυτούς που πάνε να μπαλώσουν το σύστημα. Το ΚΚΕ, είπε, αντίθετα με τους άλλους, δε λέει ν' αλλάξει το κόμμα που κυβερνάει αλλά ν' αλλάξει η τάξη που κυβερνάει. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα της περιοχής που αφορούν το περιβάλλον, την υγεία, την ίδια τη ζωή των κατοίκων. Σ' αυτό το σημείο επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ, πως το Θριάσιο είναι βιομηχανικά και περιβαλλοντικά κορεσμένο.

Τέλος, επισήμανε ότι «για να μπορέσει η νέα γενιά να ονειρεύεται μια διαφορετική κατάσταση για το αύριο, εδώ και τώρα χρειάζεται να παλέψουμε καθημερινά». Η ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα ήταν η αφορμή για τις ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και την πλούσια συζήτηση που ακολούθησε. Την εκδήλωση άνοιξε ο Παν. Σοφός, γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Θριασίου και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Εκδηλώσεις για την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ

Τις πολιτικές εξελίξεις και την πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, συζητούν αυτή την περίοδο Κομματικές Οργανώσεις σε όλη τη χώρα, διοργανώνοντας συσκέψεις και εκδηλώσεις, ανοιχτές σε φίλους του Κόμματος, αλλά και σε κάθε άνθρωπο που προβληματίζεται και θέλει να ανιχνεύσει έναν διαφορετικό δρόμο, να ακούσει τι προτείνει το ΚΚΕ, να καταθέσει τις σκέψεις του. Συγκεκριμένα:

-- Σήμερα Τρίτη, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, στις 7 μ.μ. Θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Αύριο Τετάρτη, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αμφισσας, στις 6.30 μ.μ. Θα μιλήσει ο Γιάννης Παναγής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Αύριο Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Νομού Αττικής (πλατεία Βικτωρίας), από την Αχτίδα Τηλεπικοινωνιών. Θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις - Η πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ», διοργανώνει η ΝΕ Λασιθίου του ΚΚΕ, αύριο Τετάρτη 6 Φλεβάρη, με κεντρικό ομιλητή τον Τηλέμαχο Δημουλά, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αγίου Νικολάου, στις 7 το απόγευμα.

-- Την Πέμπτη 7/2, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ από την Αχτίδα Εκπαιδευτικών. Θα μιλήσει η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Την Πέμπτη 7/2, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Σμύρνης, στις 7 μ.μ. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Την Πέμπτη 7/2, στις 7.30 μ.μ., στο Θέατρο Παπαδημητρίου στη Χαλκίδα. Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Εκδήλωση για την πολιτική πρόταση του Κόμματος πραγματοποιεί η ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ την Πέμπτη 7 Φλεβάρη και ώρα 7.30 μ.μ. στο Πολύδροσο, με ομιλητή τον Βασίλη Ζιώβα, μέλος της ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ.

-- Το Σάββατο 9/2, στο Πολιτιστικό Κέντρο ΟΝΑ (Βαφειοχωρίου και Καρολίδου), από τις ΚΟΒ και ΟΒ Γκύζη, στις 7 μ.μ.

-- Την Κυριακή 10/2 στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων (πλ. Μητροπόλεως), από τις Κομματικές Οργανώσεις ιδιωτικών υπαλλήλων της Αχτίδας Υπηρεσιών. Θα μιλήσει ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Την Κυριακή 10/2, στις 11 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Μελισσίων (πλατεία Αγ. Γεωργίου) από τις Κομματικές Οργανώσεις Μελισσίων. Θα μιλήσει ο Γ. Κουλούρης, γραμματέας της Αχτίδας.

-- Το Σάββατο 16/2, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ (Θεμιστοκλέους 2 & Πανεπιστημίου) από την Κομματική Οργάνωση ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Θα μιλήσει ο Χρήστος Μπάθας, γραμματέας της Αχτίδας Εκπαιδευτικών και μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Την Κυριακή 17/2, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του σωματείου των Λογιστών (Κάνιγγος 2) από τις Κομματικές Οργανώσεις Εμποροϋπαλλήλων. Θα μιλήσει ο Γ. Καλύβας, γραμματέας της Αχτίδας Υπηρεσιών και μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Την Τετάρτη 20/2, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ (Ζήνωνος 4) από την Κομματική Οργάνωση ΕΥΔΑΠ. Θα μιλήσει ο Β. Δημόπουλος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ολα τα κόμματα να μιλήσουμε ανοιχτά και παστρικά με το λαό

Αποσπάσματα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

«Ηρθε η ώρα το κάθε κόμμα, όλα τα κόμματα να μιλήσουμε ανοιχτά και παστρικά στο λαό, ποιο θα είναι το πρόγραμμα μιας νέας διακυβέρνησης, μιας κυβερνητικής αλλαγής όπως και αν την εννοεί ο καθένας. Να φύγει η ΝΔ και μια και δυο φορές, αλλά αυτό δε φτάνει. Το θέμα είναι να μην επανέλθει η πολιτική της από το παράθυρο».

Τα παραπάνω τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, παίρνοντας το λόγο στη συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΚΟ του Θριασίου, με θέμα: «Πολιτικές εξελίξεις και η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ». Παραθέτουμε στη συνέχεια αποσπάσματα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος.

Για τα περιβαλλοντικά προβλήματα ζωής, υγείας και σωματικής ακόμα δραστηριότητας που απασχολούν την περιοχή του Θριασίου

«Οι κάτοικοι του Θριασίου», τόνισε η ομιλήτρια «και οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια να πάρουν στα χέρια τους την υπεράσπιση της ζωής τους, των παιδιών τους από κάθε κίνδυνο βιομηχανικού ατυχήματος, τις βαριές ασθένειες, του θανάτου στο βωμό των κερδών, καθώς δεν υπάρχουν και υποδομές αντιμετώπισης, τώρα μάλιστα αυξάνονται με την επέκταση βιομηχανικών δραστηριοτήτων.

Να μη δείξουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και στους επιχειρηματίες που ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος βιομηχανικού ατυχήματος. Μπορεί θεωρητικά η πιθανότητα να είναι μικρή, αλλά οι συνέπειες θα είναι τραγικές αν π.χ. πέσει στρατιωτικό αεροσκάφος ή γίνει μεγάλος σεισμός ή συμβεί τοξική διαρροή. Με την επέκταση των εγκαταστάσεων, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος, καθώς θα υπάρξει σωρευτική επίδραση στο περιβάλλον. Στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής του Ασπροπύργου έχουν εισχωρήσει βαρέα μέταλλα και νιτρικά οξέα.

-- Παλεύουμε ανυποχώρητα σήμερα για να μπει φραγμός στη νέα περιβαλλοντική επιβάρυνση του Θριασίου που μεθοδεύει η κυβέρνηση με την επέκταση της Πετρόλα, τη συμφωνία ΔΕΗ - Χαλυβουργικής και τη χωματερή επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων στο Μελετάκι.

-- Αναδεικνύουμε την ανάγκη ενός ενιαίου Αποκλειστικά Κρατικού Φορέα Ενέργειας. Αυτός, βεβαίως, για να δράσει αποτελεσματικά στην πράξη, απαιτεί ριζική πολιτική αλλαγή, μια νέα εξουσία λαϊκή που θα έχει στα χέρια της την κοινωνική ιδιοκτησία στον τομέα της ενέργειας με ταυτόχρονο εργατικό και λαϊκό έλεγχο.

-- Παλεύουμε ταυτόχρονα για ένα ριζικά διαφορετικό σχεδιασμό και χωροθέτηση των χρήσεων γης που θα στοχεύει στη συνδυασμένη ικανοποίηση αποκλειστικά και μόνο των λαϊκών αναγκών. Οι λαϊκές ανάγκες είναι ασυμβίβαστες με την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, με την ακόρεστη δίψα του κεφαλαίου και τη λεγόμενη απελευθέρωση της αγοράς. Η αντιμετώπιση δεν μπορεί να σχεδιάζεται κατά περίπτωση, αλλά στο πλαίσιο μιας φιλολαϊκής πολιτικής ανάπτυξης σε πανελλαδικό και περιφερειακό επίπεδο.

Η σημερινή κατάσταση στο Θριάσιο πεδίο είναι ήδη επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια, για το περιβάλλον.

Αποτελεί κορυφαία απόδειξη του ταξικού προσανατολισμού της ανάπτυξης και στα πλαίσια αυτής της πολιτικής που ακολουθείται στη χώρα μας από τη ΝΔ, αλλά και όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις που προηγήθηκαν της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Δεν έχει εκλείψει σήμερα ο κίνδυνος επανάληψης ατυχημάτων όπως συνέβη το 1992 με τα γεγονότα της Πετρόλα και της Πυρκάλ του 1995.

Η κυβέρνηση δεν έχει προτείνει ούτε την ελάχιστη δέσμη μέτρων για την προστασία του εργασιακού και ευρύτερου περιβάλλοντος σε μια περιοχή που γειτνιάζουν η Πυρκάλ, η Πετρόλα, η Χαλυβουργική, τα Διυλιστήρια των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο και πλήθος άλλων βιομηχανιών με τις κατοικημένες περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Το ΚΚΕ επιμένει ότι η περιοχή του Θριασίου είναι βιομηχανικά και περιβαλλοντικά κορεσμένη.

Και όμως, η κυβέρνηση σχεδιάζει και προωθεί:

 • Την επέκταση και αναβάθμιση του διυλιστηρίου της Πετρόλα στη ζώνη ασφάλειας μεταξύ της σημερινής μονάδας και της Πυρκάλ.
 • Τη χωματερή επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων καταστρέφοντας τη δασική έκταση και το οικοσύστημα στο Μελετάκι.
 • Τη δημιουργία μονάδας ηλεκτροπαραγωγής 880 MW με τη μεικτή εταιρεία ΔΕΗ ΑΕ - ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ.

Μοναδικό κριτήριο της χωροθέτησης των ενεργειακών υποδομών είναι για την κυβέρνηση το μέγιστο κέρδος των ιδιωτικών ομίλων. Η χωροθέτηση του φυσικού αερίου στην περιοχή γίνεται ακριβώς για να μεγιστοποιηθεί το κέρδος, καθώς η Αττική συγκεντρώνει το μισό πληθυσμό της χώρας.

Δε μας πείθει η σημασία της χρήσης του φυσικού αερίου στην ηλεκτροπαραγωγή, ως επένδυση φιλική για το περιβάλλον.

Αν η κυβέρνηση ήθελε να βοηθήσει, θα διοχέτευε το φυσικό αέριο παντού για οικιακή χρήση και μόνο και όχι στην ηλεκτροπαραγωγή, ώστε να υπάρξει εξοικονόμηση της ηλεκτρικής ενέργειας και ταυτόχρονα μικρότερη επιβάρυνση στη λαϊκή κατανάλωση. Δε θα άφηνε να φθάσει το Θριάσιο στη σημερινή κατάσταση».

Για το πολιτικό ζήτημα

«Μπόλικη», ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας της η Αλέκα Παπαρήγα, «είναι η φιλολογία περί της μείωσης του κύρους και της δύναμης του δικομματισμού, περί της μεγάλης αλλαγής για το λαό, ή περί του ότι ήρθε η ώρα της αριστεράς ή της κεντροδεξιάς για άλλους. Μερικοί περιμένουν ένας Κουκοδήμος να φέρει την άνοιξη, άλλοι ονειρεύονται μια κάλπη για να γίνει απλά μια εναλλαγή.

Εμείς λέμε ότι ήρθε η ώρα το κάθε κόμμα, όλα τα κόμματα, να μιλήσουμε ανοιχτά και παστρικά στο λαό, ποιο θα είναι το πρόγραμμα μιας νέας διακυβέρνησης, μιας κυβερνητικής αλλαγής όπως και αν την εννοεί ο καθένας. Να φύγει η ΝΔ και μια και δυο φορές, αλλά αυτό δε φτάνει. Το θέμα είναι να μην επανέλθει η πολιτική της από το παράθυρο.

Ας μιλήσουμε, σαν το κάθε κόμμα να βρίσκεται σε μια νέα κυβέρνηση. Λόγου χάρη τι το διαφορετικό θα γίνει με την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων σε συνθήκες απελευθέρωσης της αγοράς; Τι θα γίνει με τα γιγάντια μονοπώλια που έχουν εισχωρήσει σχεδόν παντού; Θα καταργηθούν όλοι οι προηγούμενοι αντιλαϊκοί και αντεργατικοί νόμοι; Τι θα γίνει απέναντι στις νεοφιλελεύθερες δεσμεύσεις της ΕΕ αλλά και τις δεσμεύσεις της χώρας στο ΝΑΤΟ και με τις συμφωνίες με τις ΗΠΑ; Εμείς χρόνια τώρα και ακόμα περισσότερο σήμερα αναπτύσσουμε συγκεκριμένα το περιεχόμενο της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας. Δε μένουμε σε φιλολογικές διακηρύξεις και γενικές αρχές που σήμερα δε λένε τίποτε, είναι άδειο πουκάμισο».

Πλούσια συζήτηση με τους παραβρισκόμενους

Πλούσια ήταν η συζήτηση που ακολούθησε μετά την κεντρική ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα με πολλές ερωτήσεις που έγιναν από τους συγκεντρωμένους και αφορούσαν στο διπολισμό, στα ΜΜΕ, στους εκλογικούς νόμους, στο ΠΑΜΕ, κ.ά. Σχολιάζοντας ειδικότερα η Αλέκα Παπαρήγα το θέμα του διπολισμού στο πολιτικό σύστημα, μετά από ερώτηση που της έγινε, τόνισε ότι προκειμένου να εξασφαλιστεί αυτή η πολιτική τα κόμματα μπορούν να κάνουν πολλές εναλλαγές. Είναι σημαντικό αυτό που λένε οι βιομήχανοι, ότι θέλουν δηλαδή κυβερνητική σταθερότητα για να περνάνε πιο γρήγορα τα μέτρα. Εμείς θέλουμε να τους χαλάσουμε αυτή την ευτυχία. Και λέμε, αφού δεν μπορεί να αλλάξει άμεσα και ριζικά η σημερινή κατάσταση, να έχουμε αδύναμες κυβερνήσεις, να τρέμουν και να μην μπορούν να πάρουν μέτρα. Καλούμε το λαό, αν περάσει αυτός ο διπολισμός, να μην έχει αυταπάτες και να μην περιμένει τι θα του δώσει το όποιο νέο σχήμα. Από την πρώτη στιγμή να δει το όποιο σχήμα με μειωμένο κύρος και να συνεχίσει τις διεκδικήσεις του. Να είναι σε ετοιμότητα να προχωρήσει σε αλλαγή συσχετισμών δύναμης και να ενισχύσει το ΚΚΕ.

Απαντώντας η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε ερώτηση για την εξαφάνιση του ΚΚΕ αλλά και της πρόσφατης απεργίας από τα ΜΜΕ, τόνισε ότι ειδικά για το ΚΚΕ εμείς λέμε στα μέλη και στους φίλους μας ότι το κύριο είναι να βλέπουν το ΚΚΕ οι εργάτες και ο λαός μπροστά τους, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Οσον αφορά στην απεργία τόνισε ότι οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ έχουν κατασκευαστικές εταιρείες, είναι εφοπλιστές κ.ά. και η απεργία έρχεται σε σύγκρουση με τα συμφέροντά τους.

Σε ερώτηση τι θα γίνει αν, λόγω σκανδάλων, οδηγηθούμε σε εκλογές και δεν αναδειχτεί κυβέρνηση, ξεκάθαρα η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι δεν ανατρέπεται το πολιτικό σύστημα από τα σκάνδαλα. Γιατί αυτά τα σκάνδαλα είναι εκφράσεις του ταξικού εκμεταλλευτικού συστήματος και πολλές φορές τα βγάζουν και μεταξύ τους για να βοηθήσουν στην αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος. Να μην εφησυχάσουμε ότι με τα σκάνδαλα θα καταλάβει ο λαός τι σημαίνει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ακυβερνησία δεν πρόκειται να υπάρξει. Ο λαός πρέπει να τραντάξει το πολιτικό σύστημα και να έρθει η ώρα να φαίνεται ακυβέρνητη πολιτεία και σ' αυτήν ακριβώς την ώρα ο λαός να πάρει την εξουσία.

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με το ΠΑΜΕ και το συνδικαλιστικό κίνημα σημείωσε ότι είναι υποχρέωση του ΚΚΕ να βοηθήσει με διάφορες μορφές τους εργάτες να συνδικαλιστούν και να συμμετέχουν. Γιατί όταν η εργατική τάξη είναι ανοργάνωτη δεν μπορούμε να περιμένουμε αλλαγές στο πολιτικό επίπεδο. Χρειάζεται συνεπής δουλειά και θα 'ρθει η στιγμή που οι εργάτες θα συγκρουστούν. Το θέμα είναι να το κάνουν έγκαιρα και συστηματικά για να έχει αποτέλεσμα.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ
 • Σήμερα Τρίτη στις 8 π.μ. αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή του ΚΚΕ Δ. Κουμπούρη θα περιοδεύσει στα «Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ», στα διυλιστήρια Ασπροπύργου.
 • Σήμερα Τρίτη στις 7.30 π.μ. στο κεντρικό εργοτάξιο του ΜΕΤΡΟ στο Ελληνικό θα γίνει συγκέντρωση εργαζομένων με ομιλητή τον Γ. Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
 • Σήμερα Τρίτη η Ελπίδα Παντελάκη, βουλευτής του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στις 8 π.μ. στο δημαρχείο Πειραιά.
 • Σήμερα Τρίτη η Βέρα Νικολαΐδου, στις 5.30 μ.μ. θα μιλήσει σε σύσκεψη γυναικών στη Δραπετσώνα.
 • Αύριο Τετάρτη στις 9.30 π.μ. τα δημοτικά σχολεία Νέας Ιωνίας θα επισκεφτεί ο Γ. Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.
 • Αύριο Τετάρτη στις 9.30 π.μ. τους εργαζόμενους του ΥΠ.ΠΟ. στην Ακρόπολη και στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης θα επισκεφθεί κλιμάκιο της Αχτίδας Δημόσιας Διοίκησης με επικεφαλής τον Δ. Αγκαβανάκη.
 • Την Πέμπτη 7/2 στις 6 π.μ. τους εργάτες του Δήμου της Νέας Ιωνίας θα επισκεφθεί αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Σ. Χαλβατζή, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτή.
 • Την Πέμπτη 7/2 στις 11 π.μ., στο οινοποιείο «Μπουτάρη» στη Νάουσα, θα περιοδεύσει η Σοφία Καλαντίδου, βουλευτής του ΚΚΕ.
 • Συνεστίαση πραγματοποιεί η ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ το Σάββατο 9 Φλεβάρη και ώρα 9 μ.μ. στο κέντρο «Αρχοντικό» στους Κωστακιούς.
 • Την Κυριακή 10/2, οι ΚΟΒ Ανω Λιοσίων του ΚΚΕ διοργανώνουν συγκέντρωση, στις 11 π.μ., στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Δημαρχείου, για την προστασία της Πάρνηθας, τα αντιπλημμυρικά έργα, για δάσος λαϊκή περιουσία και πόλεις με υποδομές. Θα μιλήσουν ο Χάρης Κωστόπουλος, μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής και της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Αχτίδας και ο Γιώργος Μπαγιαρτάκης, γραμματέας της Αχτίδας και μέλος της ΝΕ Αττικής του ΚΚΕ.Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org