Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 3 Φλεβάρη 2008 - αριθ. φύλλου: 9993

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 13 ΦΛΕΒΑΡΗ
Με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων

Τα στοιχεία που παρουσιάζει σήμερα ο «Ρ», σημαίνουν συναγερμό στην εργατική τάξη ενόψει της απεργίας στις 13 Φλεβάρη, η προετοιμασία της οποίας κλιμακώνεται από τις ταξικές δυνάμεις. Το 2006 οι μεγαλοεργοδότες κέρδισαν 17.913 ευρώ από κάθε εργαζόμενο, ενώ βάσει των κατάπτυστων Εθνικών Συλλογικών Συμβάσεων, την τελευταία 7ετία το μεροκάματο αυξάνεται μόλις κατά 1,27 ευρώ το χρόνο!


ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κατά των αντιλαϊκών σεναρίων

Το πολιτικό σκηνικό χρειάζεται ανατροπή και όχι αναμόρφωση. Ο λαός πρέπει να εγκαταλείψει τώρα, μαζικά και οριστικά, τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου»

  • Ο δρόμος, για να κατακτήσει ο λαός πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις, είναι να συνδέει τους αγώνες του για την αποτροπή των αντιδραστικών μέτρων και την απόσπαση κατακτήσεων, όπου αυτή γίνεται, με το στόχο της ριζικής αλλαγής στο επίπεδο της οικονομίας και της εξουσίας.
  • Οι εργαζόμενοι έχουν συμφέρον και πρέπει να επιδιώκουν να είναι όσο γίνεται πιο αδύναμη η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση. Εχουν συμφέρον να αντιπαλεύουν και να ακυρώνουν με τον αγώνα τους αντιλαϊκά μέτρα και επιλογές, να ενώνουν τη δύναμη και να χτίζουν τη συμμαχία τους, μέχρι να διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις, για να ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική.
  • Η ΚΕ του ΚΚΕ καλεί ιδιαίτερα τις νέες γενιές της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, της μικρομεσαίας αγροτιάς, τους νέους και τις νέες, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές, να αναλάβουν το δικό τους ρόλο στο πλευρό της εργατικής τάξης, όλων των λαϊκών δυνάμεων, για την επιβολή μιας άλλης πορείας αντίστοιχης με την κοινωνική προσφορά τους ως παραγωγών όλου του πλούτου που παράγεται.
  • Η απάντηση, που πρέπει να δοθεί στην πλουτοκρατία και στα κόμματά της, σε κάθε επίδοξο «αναμορφωτή» του πολιτικού συστήματος, είναι: Αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων υπέρ του ΚΚΕ, συγκρότηση του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου, πάλη για τη λαϊκή εξουσία. Αυτή την προοπτική σαλπίζει το ΚΚΕ.

ΣΕΛ.  3

ΓΟΝΕΙΣ - ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Γύμνια σε υπηρεσίες στήριξης και άγριες πληρωμές

Ουσιαστικά αβοήθητους αφήνουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τους γονείς που αποκτούν παιδιά με αναπηρία ή ειδικές ανάγκες και τις οικογένειές τους, οι οποίες αναγκάζονται να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας και αποκατάστασης. Η Επιτροπή Αγώνα Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων διοργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, την Πέμπτη 7 Φλεβάρη, ενάντια στο χαράτσωμα των οικογενειών των ΑμΕΑ.


ΣΕΛ.  16  -  17

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
  • Η Αμαλία Νιοχωρίτη πρόσφερε 6.000 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση στη μνήμη του συζύγου της ΒΑΓΓΕΛΗ ΝΙΟΧΩΡΙΤΗ, των αδελφών του ΗΛΙΑ και ΠΑΝΑΓΗ και του αδελφού της ΝΙΚΟΥ ΜΟΚΑΤΟΥ.
  • Η Γαλήνη Ελευθεριάδη προσφέρει 3.000 ευρώ στο ΚΚΕ στη μνήμη της αγαπημένης μάνας της ΕΥΛΑΛΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ.
  • Ο Αποστόλης και η Παναγιώτα Χονδρογιάννη προσφέρουν, ως τρίτη δόση, 1.500 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Γρεβενών.
  • Ο γιατρός Νίκος Ριζάκος πρόσφερε στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εξαρχείων - Κολωνακίου, 1.000 ευρώ.
  • Ο Α. Κ. προσφέρει 1.000 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΝΕ Πιερίας.


ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Σχέδιο ΗΠΑ για άμεση ανεξαρτητοποίηση

Ξένες εφημερίδες αποκαλύπτουν «εσωτερικό πρωτόκολλο της σλοβενικής κυβέρνησης» που καταγράφει εντολές των Αμερικανών για προώθηση της ανεξαρτησίας στον «κατάλληλο χρόνο» και άμεση αναγνώριση από τη Σλοβενία, που προεδρεύει στην ΕΕ.


ΣΕΛ.  23,    32
ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΩΝ
Οι πολυεθνικές βιάζονται να κερδίσουν

Η αποδοχή των αξιώσεων που προβάλλουν οι πολυεθνικές μπορεί να έχει ολέθριες επιπτώσεις στην κτηνοτροφία μιας χώρας και ενδεχόμενα και στη δημόσια υγεία.


ΣΕΛ.  14  -  15


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org