ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 5 Φλεβάρη 2008
Σελ. /32
«... ή κόκκινη από ζωή, ή κόκκινη από θάνατο... »

Οι «ξενοκίνητοι» που - κατά τον Τσίπρα - βγήκαν στο βουνό, γιατί τους έδωσε εντολή το διεθνές κέντρο που τους καθοδηγούσε...
Οι «ξενοκίνητοι» που - κατά τον Τσίπρα - βγήκαν στο βουνό, γιατί τους έδωσε εντολή το διεθνές κέντρο που τους καθοδηγούσε...
Τι να πρωτοθαυμάσεις και με τι να οργιστείς;

Οτι επίσημα δηλώνουν πως το 1968 και το 1991 έπαιξαν το ίδιο παιχνίδι, την απόπειρα να διαλύσουν το ΚΚΕ; Οτι σήμερα αυτό που εμφανίζουν ως «αριστερά» είναι μια ακόμα απόπειρα να πάρουν τη ρεβάνς για το ...1946 που δεν τους βγήκε;

Οτι αυτός που πλασάρεται σα «νέο» παπαγαλίζει στην πιο αισχρή του εκδοχή το παλιό; `Η, την απόδειξη ότι για να γίνεις ηγέτης της «Αριστεράς» που αποδέχεται το σύστημα πρέπει να ξεβρακωθείς κανονικότατα;

60 χρόνια μετά, έρχεται ο «χωρίς τσίπα» να βεβαιώσει ότι το ΚΚΕ - που το ονομάζει «αριστερά» - ήταν «ξενοκίνητο»! Κι αυτό είναι το λιγότερο. Σε 27 λέξεις, όχι μόνο πετάει στα σκουπίδια το μεγαλείο του ΚΚΕ και την αντίσταση που ενέπνευσε η παρουσία και η δράση του, αλλά αθωώνει και τους δοσίλογους και το όργιο της κρατικής και παρακρατικής τρομοκρατίας, που οδήγησε χιλιάδες αγωνιστές να αρνηθούν τις αλυσίδες και να πάρουν τα όπλα.

Στην περίπτωσή του, δεν ισχύει το «δεν ήξερε; δε διάβαζε;». Γιατί, ίσα ίσα, επειδή πέρασε από καλό φροντιστήριο, μολογάει αυτό που χρειάζεται για να πάρει το στέμμα. Πρέπει να δηλώσει δημόσια και το κάνει από το κατάλληλο έντυπο, στο κατάλληλο κοινό, ότι η χαροτρομάρα που έζησε η αστική τάξη με την ύπαρξη και δράση του ΚΚΕ, όπως εκφράστηκε και μέσα από τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, δεν ήταν τίποτα άλλο από αποτέλεσμα μιας ξενικής εντολής!

Γι' αυτό, λοιπόν, κατά τον Τσίπρα, βγήκαν στο βουνό χιλιάδες αγωνιστές. Γι' αυτό έδωσαν τη ζωή τους. Γι' αυτό η αστική τάξη που είδε το χάρο με τα μάτια της χρειάστηκε την αμερικάνικη επέμβαση, τις ναπάλμ, τις εκτελέσεις, τα 27 χρόνια παρανομίας του ΚΚΕ.

Κύριε «δίχως Τσίπα», ως «Αριστερά» πράγματι δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι δεν καταφέρατε 60 χρόνια να διαλύσετε το ΚΚΕ. Κι εμείς ως ΚΚΕ πράγματι δεν ξεχνάμε ούτε σταγόνα αίμα.

Οσο ισχυρό δεκανίκι κι αν γίνετε για τους αστούς, μια - και αδιαίρετη από το σύστημα που υπηρετείτε - είναι η προοπτική σας...

Η ανατροπή της εξουσίας των καπιταλιστών - για την οποία τόσο πασχίζετε να μη συμβεί - θα έρθει και θα 'ναι μέρα μεσημέρι!

Ασχετο: Διαβάζεις τον κάθε θεομπαίχτη και σου μιλάει για «άγιο πνεύμα» και τρελαίνεσαι. Οπως γελοίο είναι επίσης να σου λένε ότι θα βρεθούν αυτοί που δωροδοκήθηκαν το 1992, όταν οι Γερμανοί ψάχνουν μόνο μετά το 2000, γιατί μόνο τότε άλλαξε στο γερμανικό νόμο το ποσοστό που η εταιρεία είχε δικαίωμα να δίνει για εξαγορές...


ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΗΘΙΚΟΣ ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ: «Η υπόθεση του χρηματισμού πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων από τη SIEMENS είναι πολύ σοβαρή (...) τα στοιχεία που έχουν ήδη συγκεντρωθεί είναι σημαντικά και εφ' όσον οι ελληνικές δικαστικές και διωκτικές αρχές επιδείξουν ζήλο και στοιχειώδη επαγγελματισμό μπορεί να οδηγήσουν και στην αποκάλυψη της ταυτότητας όσων δωροδοκήθηκαν» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΟΝΟΜΑΤΑ: «Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι με αποφάσεις της διυπουργικής επιτροπής η υλοποίηση του έργου της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων ανατέθηκε για λόγους ταχύτερης και αποτελεσματικής διεκπεραίωσης - στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας (...) ο κ. Παπαντωνίου τονίζει στη δήλωσή του ότι πρέπει το ταχύτερο δυνατό να χυθεί άπλετο φως με κάθε μέσο - δικαστικό και κοινοβουλευτικό - σε αυτή την υπόθεση που δηλητηριάζει τη δημόσια ζωή του τόπου» (το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ).

ΧΡΗΜΑ: «Η κυβέρνηση έπρεπε να είχε προλάβει τα αίσχη, ακόμα και διατάσσοντας τη σύλληψη των επικεφαλής της καταδρομικής ενέργειας, που, ανενόχλητοι, κατάφεραν να προκαλέσουν μπλακ άουτ σε μια κολοσσιαίου - εγχώριου και διεθνούς - ενδιαφέροντος εξέλιξη που αφορά μια εισηγμένη στο Χρηματιστήριο εταιρεία με εκατοντάδες χιλιάδες μετόχους» (το ρεπορτάζ στην ΑΥΡΙΑΝΗ).

ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΕΣ: «Η εκκλησία της Ελλάδος χρειάζεται έναν Αρχιεπίσκοπο με όραμα, έναν θρησκευτικό ηγέτη που οι κεραίες του θα συλλαμβάνουν τα μηνύματα των καιρών και θα καταστήσουν την Εκκλησία παράγοντα προόδου, ο οποίος θα στηρίζει τη συνοχή της κοινωνίας (...) το Αγιον Πνεύμα έχει τώρα τον Λόγο» (ο Σ. Ψυχάρης στο ΒΗΜΑ).

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κατά των αντιλαϊκών σεναρίων

ΤΑ ΝΕΑ: Με σχέδιο... ΕΛ.ΑΣ. διέλυσαν την Αθήνα

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:... ΜΗ ΓΕΛΑΣ αυτή είναι η ΕΛ.ΑΣ.

Η ΧΩΡΑ: Πυρετός για τη σούπερ εβδομάδα

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Απροστάτευτοι πολίτες και καταστήματα

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ΗΡΟΣΤΡΑΤΟΙ

ΕΘΝΟΣ: ΑΛΛΑΓΗ ατζέντας με τη... βία

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ: ΚΟΛΑΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ

ΑΥΡΙΑΝΗ: ΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Κόπωση στα στεγαστικά

Η ΑΥΓΗ: Κατεψυγμένη κυβέρνηση

ΤΟ ΒΗΜΑ: Κυβέρνηση σε ομηρία

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πόλεμος συμφερόντων συγκρούσεις υπουργών

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Το «νέο» που παπαγαλίζει το παλιό

«Η Αριστερά αποποιήθηκε την εξουσία επειδή έτσι της επέβαλε το διεθνές καθοδηγητικό κέντρο και λίγο αργότερα τη διεκδίκησε και πάλι (...) επίσης επειδή το ήθελε το καθοδηγητικό κέντρο (...) ως Αριστερά δεν πρέπει να ξεχνάμε (...) αυτά που θα θέλαμε να μην είχαν συμβεί» (σε ρόλο... Κύρκου ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Τσίπρας / ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Τα ονόματα που καλύπτουν τη βαρβαρότητα

«Δώδεκα φορές μέτρησαν τη λέξη "Αλλαγή" στην προεκλογική ομιλία του Μπάρακ Ομπάμα στη Ν. Καρολίνα (...) τι είδους αλλαγή όμως έχει να προσφέρει ο Ομπάμα; Οι θαυματοποιοί ήταν οι πρώτοι που έκαναν την εξαπάτηση υψηλή τέχνη (...) το πολιτικό μήνυμα του Ομπάμα εξαντλείται σε μια λέξη: "Αλλαγή" (...) στις αρχές του δέκατου όγδοου αιώνα ο Φίλιππος των Βουρβόνων εγκαινίασε τη βασιλεία του υπογράφοντας συμβόλαιο με τον εξάδελφό του βασιλιά της Γαλλίας το οποίο επέτρεπε την πώληση μαύρων στην Αμερική (...) τα ονόματα των καραβιών που μετέφεραν αυτό το αποκρουστικό ανθρώπινο φορτίο ήταν αυτοί οι ακόμη πιο αποκρουστικοί ευφημισμοί: "Βολταίρος", "Ρουσσώ", "Ιησούς", "Ελπίδα", "Ισότητα" και "Φιλία" (...) το καράβι του Ομπάμα ονομάζεται "Αλλαγή"» (ο Ρ. Βρανάς στα ΝΕΑ).

Η ρεβάνς που τόσα χρόνια δεν τους προκύπτει

«Η ιστορία είναι περίεργη. Ακριβώς 40 χρόνια μετά τη διάσπαση του ΚΚΕ (...) η αιρετική πλευρά που ξέκοψε από το ΚΚΕ το 1968, μαζί με τη συναφή που ξέκοψε το 1991 (...) όχι απλώς επιβιώνει αλλά αρχίζει να υπερέχει (...) σ' αυτές τις συνθήκες γενικευμένης αναδιαμόρφωσης του πολιτικού συστήματος έχει αρχίσει να τίθεται η ιδέα μιας "νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας" (...) είναι ιδέα της Ανανεωτικής Αριστεράς που ήταν "θαμμένη" στον ΣΥΝ τα τελευταία χρόνια. "Διάσωση διά καταχώσεως" θα ονόμαζαν το φαινόμενο οι ιστορικοί και αφορά την περίπτωση που σκεπάζεις προσωρινά ένα σημαντικό εύρημα για να το αξιοποιήσεις αργότερα» (ο Μ. Σαμπατακάκης στην ΑΥΓΗ).
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org