Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 23 Γενάρη 2008 - αριθ. φύλλου: 9983

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΑΞΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ έδωσαν χτες χιλιάδες εργαζόμενοι

Προχωράμε μπροστά! Το μήνυμα αυτό έστειλαν χτες χιλιάδες εργάτες και εργάτριες, μικρομεσαίοι βιοτέχνες και έμποροι, συνταξιούχοι, άνεργοι, και νεολαία, στα μεγάλα συλλαλητήρια που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ σε δεκάδες πόλεις της χώρας. Για να μην περάσουν τα αντιασφαλιστικά σχέδια, για μεροκάματα, μισθούς και συντάξεις, που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία. Ηταν μια σημαντική παρέμβαση του ταξικού κινήματος, απάντηση και στη σήψη και τη διαφθορά της εξουσίας του κεφαλαίου και του πολιτικού του συστήματος. Αναδεικνύει την ανάγκη μαζικής εγκατάλειψης του δικομματισμού, της πολιτικής της πλουτοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Δείχνει το δρόμο κλιμάκωσης του αγώνα με αφετηρία την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 13 Φλεβάρη, το δρόμο της εργατικής αντεπίθεσης.


ΣΕΛ.  8  -  10

Δύο κόσμοι...

Χτες χιλιάδες εργάτες διαδήλωναν με το ΠΑΜΕ στους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και δεκάδων πόλεων σε όλη τη χώρα, διεκδικώντας να ζουν με αξιοπρέπεια. Για τα δελτία ειδήσεων των ιδιωτικών καναλιών, αυτές οι εργατικές διαδηλώσεις δεν υπήρξαν ποτέ. Ως γεγονός ήταν ανύπαρκτο για τους επιχειρηματίες ιδιοκτήτες τους, αλλά και για τους εμβριθείς δημοσιογράφους του «πλουραλισμού στην ενημέρωση». Που την ίδια ώρα αγωνιούσαν για την κατρακύλα των τιμών στα χρηματιστήρια, μην τυχόν και πάθει έμφραγμα κανείς επιχειρηματίας από τη χασούρα. Που πάσχιζαν να «φωτίσουν» τη βρώμα των σκανδάλων του συστήματός τους, και τους «ενόχους», θέλοντας «τη γυναίκα του Καίσαρα να φαίνεται τίμια», όταν ξέρουν πως δεν είναι. Λες και ο λαός νοιάζεται, αν τα εκατομμύρια στους λογαριασμούς των αστών αποκτήθηκαν «νόμιμα», με τους νόμους του κεφαλαιοκράτη, δηλαδή την παρανομία της εκμετάλλευσης που κλέβει τον πλούτο της δουλιάς των εργατών. `Η τον καίει ποιος και γιατί αποκάλυψε μια «ροζ ιστορία» των σάπιων πολιτικών του σάπιου συστήματος. Αποκαλύπτοντας την περιφρόνηση στο δικαίωμα των ανθρώπων του μόχθου στη ζωή. Δύο κόσμοι αντίθετοι. Της δουλιάς από τη μια και των παράσιτων από την άλλη, που θέλουν ξερίζωμα...



ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
Συνεχίζεται ο απάνθρωπος αποκλεισμός

Συνεχίζεται ο βάρβαρος αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας, από την ισραηλινή κυβέρνηση, που βάζει σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή 1,5 εκατομμυρίου Παλαιστινίων.


ΣΕΛ.  17
ΠΑΤΡΑ
Νέες συλλήψεις Αφγανών προσφύγων

Περισσότεροι από 100 Αφγανοί πρόσφυγες έχουν συλληφθεί και οδηγηθεί στη Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Αθήνα. Η αστυνομοκρατία και οι συλλήψεις θα συνεχιστούν, όπως δηλώνει η Αστυνομία.


ΣΕΛ.  19

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ