Πέμπτη 24 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΟ ΔΙΧΤΥ

ΔΕ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΑ; «Το πολιτικό παράδοξο να καταβάλει και το ΠΑΣΟΚ ισόποσο με την κυβέρνηση τίμημα της κρίσης, λες και συγκυβερνά με τη ΝΔ, εξηγεί σε μεγάλο βαθμό η κατάσταση που παγιώνεται στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (...) ποια ανάκαμψη μπορεί να εγγυηθεί το ΠΑΣΟΚ που αντί να μάχεται τη σήψη και τη διαφθορά ομφαλοσκοπεί, αυτοτραυματίζεται συστηματικά και θυσιάζει την πολιτική προοπτική του στον βωμό άγονων εμφύλιων συρράξεων;» (από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΛΛΟΙ ΤΗ ΣΚΥΤΑΛΗ... «Είναι ασφαλώς ακατανόητο τουλάχιστον για τους πολίτες που υποστηρίζουν το ΠΑΣΟΚ το πώς καταφέρνει η αξιωματική αντιπολίτευση να εγκλωβίζεται στην εσωστρέφεια την ώρα που θα έπρεπε να κατοχυρώνει την πολιτική της ηγεμονία» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

«ΑΦΘΑΡΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ»; «Ο "φυσικός υποδοχέας" της απογοήτευσης του κόσμου από τις κυβερνητικές επιδόσεις, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όχι μόνο αποδεικνύεται παντελώς ανίκανο να παίξει αυτόν τον (αυτονόητο, λογικό) ρόλο, αλλά και καθημερινά κάνει ό,τι του είναι δυνατόν για να στρέψει το εκλογικό σώμα μακριά του (....) για να υπάρξει "άλλη προοπτική" ή κάποιο (και δε βλέπουμε άλλο από τον υπό... ηγετική ανανέωση ΣΥΝ) από τα "μικρά" κόμματα θα πρέπει να πείσει πως αλλάζει ρότα και από "ρεύμα διαμαρτυρίας" αποκτά χαρακτηριστικά "ρεύματος εξουσίας" (έστω με τη μορφή συμμετοχής σε κυβερνητικές συμμαχίες - το "με ποιον" ας μη σπεύσει κανείς από τώρα να προδικάσει) ή θα πρέπει να προκύψει η "από μηχανής" άλλη λύση, ενός νέου σχήματος για το οποίο κάνει λόγο ο κ. Κωνσταντόπουλος (...) απαιτείται "φρέσκο πρόσωπο" άφθαρτο και με δυναμική απήχησης» (ο Θ. Οικονομόπουλος στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ