Πέμπτη 24 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
Φωνασκεί αλλά ... στηρίζει Καραμανλή

Συνέντευξη Τύπου του Γ. Καρατζαφέρη

Τον αχό των ημερών γύρω από την υπόθεση Ζαχόπουλου, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης. Χτες, έδωσε συνέντευξη Τύπου, όπου ουσιαστικά επαναβεβαίωσε τη στήριξή του στον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή (έστω και ως μη χείρον), ζήτησε σχηματισμό κυβέρνησης «προσωπικοτήτων» (θέση που λίγο - πολύ είχε πει και προεκλογικά) και κάλυψε τους βουλευτές του κόμματός του, που συνδέονταν με δικηγόρο εμπλεκόμενο στην υπόθεση.

Επιτέθηκε μεν στην κυβέρνηση λέγοντας ότι διανύουμε περίοδο σήψης, η οποία διαπερνά και τη Δικαιοσύνη. Εβαλε εναντίον των συνεργατών του Μαξίμου, Ανδριανού και Αγγέλου, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι συμβιβάστηκε στο θέμα των υποκλοπών κι ότι κακώς επισκέπτεται την Τουρκία, όπως επίσης ότι είναι αντισυνταγματικός ο εκλογικός νόμος που παρουσιάζει.

Ερωτώμενος για τη μελλοντική στάση του απέναντι στη ΝΔ, ο Γ. Καρατζαφέρης αρχικά είπε ότι «θέλαμε να στηρίξουμε τα καλά και να κριτικάρουμε τα γκρίζα. Προϊόντος του χρόνου τα καλά τελείωσαν και η περαιτέρω ανοχή είναι συνενοχή». Οταν, όμως, οι δημοσιογράφοι τού θύμισαν πρόσφατη δήλωσή του ότι στηρίζει Καραμανλή γιατί δε θέλει άλλο, αμερικανόφιλο πρωθυπουργό στη θέση του, επανέλαβε αυτήν ακριβώς τη θέση, ένα ενδεχόμενο που όπως είπε «αποκρούει» και φρόντισε για άλλη μια φορά να κατηγορήσει την Ντ. Μπακογιάννη.

Βέβαια, συμπλήρωσε ότι λύση στα παραπάνω αποτελεί αυτή η κυβέρνηση «προσωπικοτήτων», «με αυστηρή επιλογή από όλα τα κόμματα», καθώς θεωρεί ότι μια τέτοια κυβέρνηση θα μπορέσει να δώσει «λύσεις» σε κυρίαρχα ζητήματα, όπως το Ασφαλιστικό. Καίγεται κι αυτός να το «λύσει».

Σε ερώτηση για το πώς θα κινηθεί απέναντι στην κυβέρνηση Καραμανλή, αν απορριφθεί η πρότασή του για «προσωπικότητες», απάντησε απλά ότι «τα καρότα μάς τελείωσαν».

Τέλος, ζήτησε διενέργεια εκλογών ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές και συντακτική Βουλή για να επανέλθουμε στο Σύνταγμα του 1975, προκειμένου να έχει περισσότερες εξουσίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Κάλυψε τον βουλευτή της ΝΔ Κ. Κουκοδήμο που φέρεται να μεσολάβησε μεταξύ ΣΔΟΕ και «Πρώτου Θέματος», ενώ δεν απάντησε στο ερώτημα γιατί τα ποσοστά του ΛΑ.Ο.Σ. μένουν καθηλωμένα στις δημοσκοπήσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ