Πέμπτη 24 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καμιά αυταπάτη ότι κάτι καλό θα προκύψει για τους λαούς

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία:

«Απ' την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή οι λαοί των δύο χωρών δεν πρέπει να τρέφουν αυταπάτες ότι μπορεί να προκύψει κάτι καλό γι' αυτούς, για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Αντίθετα, πρέπει να ανησυχούν, γιατί η συνάντηση μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της συνεργασίας επιχειρηματικών ομίλων των δύο χωρών και των κυβερνήσεων για πιο ενεργητική συμμετοχή στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας.

Δεν είναι τυχαίο ότι απ' το πρόγραμμα της συνάντησης απουσιάζουν τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν στις σχέσεις των δύο χωρών, όπως της αμφισβήτησης του καθεστώτος στο Αιγαίο και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας όπως οι "γκρίζες ζώνες", παραβάσεις και παραβιάσεις του FIR και του εναέριου χώρου των 10 ν. μιλίων, η αιτία πολέμου για το δικαίωμα επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ν. μίλια, οι εξαιρέσεις νησιών σε ΝΑΤΟικές ασκήσεις κ.ά. Τα θέματα που κυριαρχούν αφορούν στην προώθηση οικονομικών συμφωνιών που συμφέρουν μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και πολυεθνικές. Την καλή λειτουργία της νοτιανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, ώστε να υλοποιηθούν οι πρόσφατες συμφωνίες που προωθούν τη στενή συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών στις επιθετικές επιχειρήσεις και στη Δύναμη Ταχείας Επέμβασης του ΝΑΤΟ.

Το ΚΚΕ, απευθυνόμενο και στους δύο λαούς τούς καλεί να δυναμώσουν την αντιιμπεριαλιστική συνεργασία και πάλη τους. Είναι ο μόνος δρόμος για να αντιμετωπίσουν την επιθετική πολιτική των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, τους ανταγωνισμούς και τις παρεμβάσεις τους που διαιρούν τους λαούς για να τους εκμεταλλεύονται. Οι αντιθέσεις και τα κοινά συμφέροντα της πλουτοκρατίας των δύο χωρών είναι αντίθετα με τις ανάγκες και τα συμφέροντα των λαών».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ