Πέμπτη 24 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Δεμένη» με το νοσηρό κλίμα

Πονοκέφαλος η εμπλοκή του βουλευτή στη συναλλαγή μεταξύ Σπ. Κλαδά και Μ. Τριανταφυλλόπουλου

Ατελέσφορη αποδεικνύεται η προσπάθεια της κυβέρνησης να απεγκλωβιστεί από το νοσηρό κλίμα που προκλήθηκε από την υπόθεση Ζαχόπουλου, καθώς όσο περνά ο καιρός επιβεβαιώνεται ότι είναι δεμένη με αυτό με δεκάδες «νήματα».

Η «ανάσα», που υπολόγιζε να πάρει από την άσκηση ποινικών διώξεων κατά παντός υπευθύνου, καθώς και από τη συνεχιζόμενη άγρια και δυσώδη διαμάχη μεταξύ των εκδοτικών συγκροτημάτων, δεν ήρθε, καθώς βγήκε στον αέρα το όνομα του «γαλάζιου» βουλευτή που είχε εμπλακεί στη συναλλαγή ανάμεσα στον Σπ. Κλαδά και τον Μ. Τριανταφυλλόπουλο.

Παράλληλα, το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται αντιμέτωπο με την αντίδραση του Θ. Αναστασιάδη, που επιμένει να δηλώνει ότι το πρωθυπουργικό γραφείο γνώριζε το «ροζ» DVD «από μια κυρία, υπάλληλο του γραφείου Καραμανλή όταν ήταν υπουργός Πολιτισμού».

Ακόμα, αν και δε θεωρείται πιθανό, υπάρχει αγωνία για το ενδεχόμενο να περιληφθεί ο Γ. Ανδριανός στα πρόσωπα στα οποία θα ασκήσει δίωξη ο ανακριτής για τη διακίνηση του DVD.

«Η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα να φοβάται και από την αρχή έκανε ό,τι πρέπει για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, όπως επιθυμεί τη διαλεύκανση όλων των υποθέσεων», δήλωσε ο Ε. Αντώναρος όταν ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση φοβάται πως η άσκηση διώξεων κατά παντός υπευθύνου αγγίζει και τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού. Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση έχει υπόψη της αμοντάριστο οπτικοακουστικό υλικό που έχει σχέση με την υπόθεση Ζαχόπουλου και αν έχει κάνει κινήσεις για τον εντοπισμό του, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ισχύουν όσα έχει πει ο ίδιος και ο Θ. Ρουσόπουλος για το μοναδικό, όπως σημείωσε, υλικό που παρέλαβε η κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή, άγνωστη παραμένει η τύχη του βουλευτή Κ. Κουκοδήμου, ο οποίος κατονομάστηκε από τον Ν. Χατζηνικολάου ως ο «συνδετικός κρίκος» μεταξύ του επικεφαλής της ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ) και του Μ. Τριανταφυλλόπουλου. Ειδικότερα, ο Ν. Χατζηνικολάου είπε σε εκπομπή του «Αλτερ» ότι βρισκόταν στο αυτοκίνητο του Μ. Τριανταφυλλόπουλου ο οποίος τη στιγμή εκείνη μιλούσε με τον βουλευτή σε ανοιχτή ακρόαση από το κινητό του.

Ο ίδιος ο βουλευτής αρνείται ότι συμμετείχε στη συναλλαγή, αλλά την ίδια στιγμή έντονες είναι οι πιέσεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος για να παρουσιάσει συγκεκριμένα «αποδεικτικά στοιχεία». Σε διαφορετική περίπτωση ο δρόμος που του υποδεικνύεται είναι αυτός της παραίτησης γιατί «δε γίνεται η ΝΔ να έχει 151 βουλευτές». Ο βουλευτής της ΝΔ κλήθηκε χτες το μεσημέρι για εξηγήσεις από τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας, Γ. Τραγάκη, ο οποίος στη συνέχεια δήλωσε ότι ο βουλευτής τον διαβεβαίωσε πως ισχύει η δήλωση που είχε κάνει πριν λίγες μέρες και πως θα προβεί σε νεότερη αναλυτική ανακοίνωση, η οποία όμως μέχρι αργά χτες το βράδυ δεν είχε εκδοθεί. Σημειώνεται ότι στις 16 του μήνα σε δήλωσή του ο Κ. Κουκοδήμος είχε υποστηρίξει πως δεν είχε ουδεμία ανάμειξη στην υπόθεση και είχε προειδοποιήσει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη αν κάποιος εμπλέξει το όνομά του.

Ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ, Λ. Ζαγορίτης, περιορίστηκε να δηλώσει ότι «το θέμα θα ξεκαθαρίσει και μάλιστα πολύ σύντομα».

Στο μεταξύ, το υπόμνημα και τα φορολογικά στοιχεία του Θ. Αναστασιάδη, που κατατέθηκαν μέσω της δικηγόρου του, θα εξετάσει η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ) του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Εφόσον δεν κριθούν επαρκή, η ΥΠΠΕ, σύμφωνα με στελέχη της, θα καλέσει αυτοπροσώπως το συνεκδότη του «Πρώτου Θέματος» για περαιτέρω εξηγήσεις.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφης, ισχυρίστηκε ότι «και στη συγκεκριμένη περίπτωση, η ΥΠΕΕ έχει κινηθεί και κινείται αποτελεσματικά και με αυστηρότητα, μέσα στο πλαίσιο που ορίζουν οι αρμοδιότητές της». Στη βάση αυτή εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον επικεφαλής της ΥΠΕΕ, Σπ. Κλαδά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εμπλοκή στην υπόθεση Ζαχόπουλου(2008-07-02 00:00:00.0)
«Ολα στο φως»!(2008-02-02 00:00:00.0)
Μάχη για τον έλεγχο της εφημερίδας(2008-01-17 00:00:00.0)
Σε εξέλιξη ο πόλεμος εκδοτικών συμφερόντων(2008-01-15 00:00:00.0)
Μάχη για κουκούλωμα δίνει η κυβέρνηση(2008-01-09 00:00:00.0)
Πληθαίνουν τα ερωτήματα(2008-01-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ