Τετάρτη 2 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εμπλοκή στην υπόθεση Ζαχόπουλου

Την εξαίρεση του ανακριτή ζήτησε ο Αναστασιάδης

Ο Θέμος Αναστασιάδης ζήτησε εξαίρεση του ανακριτή επικαλούμενος μεροληψία σε βάρος του

Eurokinissi

Ο Θέμος Αναστασιάδης ζήτησε εξαίρεση του ανακριτή επικαλούμενος μεροληψία σε βάρος του
Την εξαίρεση του ανακριτή Δημήτρη Οικονόμου, που χειρίζεται την υπόθεση Ζαχόπουλου, ζήτησε χτες ο φερόμενος ως κομιστής του επίμαχου DVD Θέμος Αναστασιάδης, στον οποίο έχει απαγγελθεί σε βαθμό κακουργήματος η κατηγορία της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Χτες ο Θ. Αναστασιάδης είχε προσέλθει στον ανακριτή για να απολογηθεί μετά την προχτεσινή προθεσμία που είχε πάρει, επειδή είχε δηλώσει ασθένεια, συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του Δημήτρη Τσοβόλα και Αλέξανδρο Κατσαντώνη. Αντί απολογίας υπέβαλε στην Εισαγγελία αίτηση εξαίρεσης του ανακριτή θεωρώντας ότι μεροληπτεί σε βάρος του. Η αίτηση, αφού οριστεί εισηγητής εισαγγελέας, θα διαβιβαστεί στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο και θα κρίνει εάν πρέπει ή όχι να εξαιρεθεί ο Δημήτρης Οικονόμου από την ανάκριση. Να σημειωθεί ότι ο ανακριτής για τον οποίο ο Αναστασιάδης υπέβαλε αίτηση εξαίρεσης, θα αποφάσιζε από κοινού με τον εισαγγελέα για το αν θα προφυλακιστεί ή όχι. Ο ανακριτής έχει ήδη προφυλακίσει τέσσερα άτομα γι' αυτή την υπόθεση.

Εξερχόμενος από το γραφείο του ανακριτή δήλωσε: «Επιβεβαιώνονται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο οι υποψίες μου ότι ο ανακριτής ήταν μεροληπτικός απέναντί μου. Κατά την είσοδό μου, μου είπε ότι ανεξάρτητα αν υπάρχει πόρισμα της ΥΠΕΕ ή όχι, δεν πρέπει να έχω ούτε ένα ευρώ στη διάθεσή μου. Με βάση αυτό και άλλα στοιχεία για μεροληπτική διαδικασία σε βάρος μου και κυρίως, ότι η απόφαση υπαγορεύτηκε από τους αρμόδιους υπουργούς. Και μάλιστα για να γίνει αυτό το κατηγορητήριο επιστρατεύτηκε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος. Πρόκειται για πολιτική δίωξη σε βάρος του "Πρώτου Θέματος", με εμπνευστές επίορκους πολιτικούς και εκτελεστή έναντι μεγάλου χρηματικού ανταλλάγματος τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο».

Ο συνήγορος του κατηγορουμένου Δημήτρης Τσοβόλας ανέφερε: «Υποβάλαμε αίτηση εξαίρεσης του συγκεκριμένου ανακριτή γιατί υπάρχουν σοβαρές υποψίες μεροληψίας που φάνηκε πριν αρχίσουμε την απολογία. Διότι ρωτήσαμε, αν η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, πρώην ΣΔΟΕ έχει κάνει έλεγχο, γιατί δεν έχει κοινοποιηθεί στον κ. Αναστασιάδη κάτι τέτοιο, και στην αρχή μας είπε (σ.σ. ο ανακριτής) ότι υπάρχει ένα πόρισμα που δεν περιλαμβάνεται στη δικογραφία και δε λάβαμε γνώση, ενώ μετά αναγκάστηκε να το πάρει πίσω λέγοντας ότι εγώ θα πάω με τις φορολογικές δηλώσεις. Αυτά δεν είναι ούτε νόμιμα, ούτε δείχνουν ανακριτή που θέλει, όπως έχει καθήκον, να πει την αλήθεια, αλλά τελικά έχει φτιάξει ένα κατηγορητήριο που δε στηρίζεται πουθενά, όπως προκύπτει και από τα έγγραφα που μας έδωσαν».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ