Πέμπτη 24 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ
Ασκήθηκαν διώξεις κατά παντός υπευθύνου

Ενώ δημοσιογράφοι πάνε και έρχονται στα ανακριτικά και εισαγγελικά γραφεία, χτες η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ειρήνη Ράικου άσκησε διώξεις σε βαθμό κακουργήματος κατά παντός υπευθύνου για εκβίαση του Χρήστου Ζαχόπουλου και παραβίαση του νόμου για τα προσωπικά δεδομένα.

Οι κατηγορίες θα είναι εκβίαση από κοινού και παραβίαση προσωπικών δεδομένων από κοινού και κατά μόνας. Την άσκηση των, κατ' αρχήν κατά παντός υπευθύνου, διώξεων ζήτησε ο ανακριτής Δημήτρης Οικονόμου, ο οποίος και θα προσωποποιήσει τα συγκεκριμένα αδικήματα. Και οι δύο κατηγορίες σχετίζονται με το περίφημο dvd και αφορούν και όσους το χρησιμοποίησαν ως μέσο εκβίασης, αλλά και όσους το διακίνησαν.

Στο μεταξύ, μετά τη χτεσινή κατάθεση στον ανακριτή του δημοσιογράφου της εφημερίδας «Espresso» Στέφανου Χίου, μεγαλώνει ο αριθμός των ατόμων που φέρονται να το έχουν δει. Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου ο Χίος είπε στους δημοσιογράφους ότι παρέδωσε στον ανακριτή το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνομιλίας που είχε με τον δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού MEGA Δημήτρη Καμπουράκη, στην οποία ο τελευταίος του δηλώνει ότι το dvd το έχει δει η δημοσιογράφος του καναλιού Ολγα Τρέμη. Ηδη η «Espresso» με άλλο δημοσίευμά της ανέφερε ότι τουλάχιστον ένα βασικό στέλεχος του MEGA έχει δει το οπτικοακουστικό υλικό και μάλιστα αμαντάριστο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δημοσίευμα της «Espresso» έχει επικαλεστεί ο Θέμος Αναστασιάδης στην κατάθεσή του στον ανακριτή, προκειμένου να αποδείξει ότι «ροζ» υλικό επιδείχτηκε στον τηλεοπτικό σταθμό. Σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ANT1 παρουσιάστηκε χτες τηλεφωνική συνομιλία του Καμπουράκη με τον Χίο, στην οποία υποστήριζε πως και στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA είχαν δει το dvd, αλλά και στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER.

Χτες κατέθεσε στον ανακριτή ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ Κώστας Παπαγεωργίου που έλεγξε τον επίμαχο λογαριασμό του Θέμου Αναστασιάδη. Ο μάρτυρας κλήθηκε προκειμένου να ενημερώσει τον ανακριτή για τα στοιχεία των ερευνών που διενήργησε η ΥΠΕΕ, αφού ενημερώθηκε για την κατάθεση χρημάτων από τον Θέμο Αναστασιάδη. Αυτό που ερευνά ο ανακριτής είναι εάν συνδέεται το ποσό των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ με την υπόθεση εκβίασης του Ζαχόπουλου. Από την πλευρά του ο Αναστασιάδης υπέβαλε μέσω της δικηγόρου του Λυδίας Τσοβόλα υπόμνημα για την προέλευση των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ στον λογαριασμό του. Μετά την κατάθεση του υπομνήματος, η δικηγόρος του συνεκδότη της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» δήλωσε πως από τα στοιχεία που περιέχουν τα έγγραφα προκύπτει πως τα δηλωθέντα στοιχεία του εντολέα της υπερκαλύπτουν τις καταθέσεις του.

Για μια ακόμα φορά, πέρασε την πόρτα του εισαγγελέα χτες ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος κατέθεσε στην Μαρία Γκανέ σχετικά με την καταγγελία του για τον κυβερνητικό βουλευτή, ο οποίος φέρεται να ενεπλάκη στην υπόθεση για λογαριασμό του γενικού γραμματέα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων. Εξερχόμενος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι επικαλέστηκε στην εισαγγελέα το δημοσιογραφικό απόρρητο και δεν αποκάλυψε το όνομα του βουλευτή, προσθέτοντας πως θεωρεί ανόητο, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν ποιος είναι ο βουλευτής, να ταλαιπωρούνται δικαστές και δημοσιογράφοι. Ο δημοσιογράφος σημείωσε ότι ο βουλευτής δεν εμπλέκεται με την έννοια του μεσολαβούντος για διαπραγμάτευση και δε γνώριζε λεπτομέρειες για την υπόθεση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ