Πέμπτη 24 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το «ΜΕΓΚΑ» διαψεύδει, ο Θ. Αναστασιάδης δηλώνει δικαιωμένος

Την παραίτησή του υπέβαλε χτες ο δημοσιογράφος του «ΜΕΓΚΑ» Δ. Καμπουράκης, μετά τη δημοσιοποίηση συνομιλίας του με τον δημοσιογράφο της «ΕΣΠΡΕΣΟ» Στ. Χίο, στον οποίο ομολογεί ότι στο κανάλι είδαν το επίμαχο DVD. Διευκρινιστικές ανακοινώσεις εξέδωσαν χτες η εφημερίδα και το κανάλι.

Το όνομα, ωστόσο, του βουλευτή της ΝΔ, ο οποίος φέρεται να προσέγγισε τον Μ. Τριανταφυλλόπουλο και να του πρότεινε συναλλαγή, αποκάλυψε ο Ν. Χατζηνικολάου στην εκπομπή του στον Ρ/Σ «Real». Οπως είπε, πρόκειται για τον Κ. Κουκοδήμο. Ο Ν. Χατζηνικολάου, ο οποίος αναφέρεται στον διάλογο μεταξύ Καμπουράκη - Χίου σαν πιθανός αποδέκτης του ροζ DVD, αρνήθηκε χτες να σχολιάσει το θέμα, λέγοντας ότι περιμένει την ανακοίνωση του «ΜΕΓΚΑ».

Οι ανακοινώσεις «MEGA» και «Εσπρέσο»

Σε ό,τι αφορά στη διένεξη Χίου - Καμπουράκη, ο διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του MEGA Χρήστος Παναγιωτόπουλος έκανε χτες δήλωση, στην οποία σημειώνει πως «η συμβασιούχος, κατά δήλωσή της, είχε στην κατοχή της κασέτα, την οποία τα δύο στελέχη του καναλιού (Τρέμη - Βλαχογιάννης) αρνήθηκαν να δουν - δεν τους επεδείχθη καν - διότι η ίδια η γυναίκα τούς ανέφερε ότι περιείχε μόνον προσωπικές στιγμές». Αναφέρει ότι «προκαλούν εύλογες απορίες τα όσα περιλαμβάνονται στο δημοσιοποιηθέντα διάλογο του Δημήτρη Καμπουράκη με τον δημοσιογράφο της "Espresso" Στέφανο Χίο».

Τονίζει ότι «ο Δημήτρης Καμπουράκης έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του σταθμού» και καταλήγει: «Το MEGA θεωρεί τουλάχιστον ατυχή τα όσα είπε ο δημοσιογράφος, έστω και χάριν αστεϊσμού. Εκφράζει την ειλικρινή λύπη του για την αναφορά στο "Alter" και στους δημοσιογράφους Νίκο Χατζηνικολάου και Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Είναι αυτονόητο ότι δεν υπήρχε ούτε υπάρχει η παραμικρή διάθεση υπαινιγμού εναντίον τους. Ο Δημήτρης Καμπουράκης είναι άξιος δημοσιογράφος, με σημαντική πορεία στο χώρο και προσφορά στο MEGA. Χαίρει της αγάπης και της εκτίμησής μας. Στο συγκεκριμένο θέμα, όμως, έκανε λάθος. Οποια και αν είναι τα πραγματικά περιστατικά της συνομιλίας του με τον Στέφανο Χίο. Η υποβολή παραίτησης τον τιμά. Ενα λάθος, όμως, δεν μπορεί να τα διαγράψει όλα. Ειδικά, όταν κάποιος το αναγνωρίζει δημοσίως».

Σε ανακοίνωση της «Εσπρέσο» σημειώνεται ότι η εφημερίδα «δίνει τα τελευταία δύο χρόνια έναν αγώνα εγκυρότητας και ανεξαρτησίας, δε μασάει τα λόγια της και, φυσικά, δεν κάνει πλάκα, ούτε παίζει με τις λέξεις! Ως εκ τούτου δεν εκλάβαμε ως χιούμορ τη συζήτηση - συνέντευξη με τον δημοσιογράφο της πρωινής ζώνης! Οσα γράψαμε φυσικά και αποδεικνύονται και θα προσκομίσουμε ευχαρίστως τα αποδεικτικά στοιχεία όπου και όποτε αρμοδίως κληθούμε...».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι η επικοινωνία του Στ. Χίου με τον Δ. Καμπουράκη έγινε σε ανύποπτο χρόνο, στις 20 Δεκέμβρη, και η εφημερίδα δημοσίευσε κείμενο στις 24 του ίδιου μήνα όπου έκανε λόγο για το «πέρασμα της Εύης Τσέκου στα κανάλια με το ροζ βίντεο στο χέρι».

Δήλωση του Θ. Αναστασιάδη

Τίτλο «Καταρρέει η μεγάλη σκευωρία» έχει χτεσινή δήλωση του Θέμου Αναστασιάδη, ο οποίος επικαλείται τα λεγόμενα του Δ. Καμπουράκη ως επιβεβαίωση των όσων ο ίδιος εδώ και καιρό ισχυρίζεται ότι στο «ΜΕΓΚΑ» είχε δει το DVD. Κάνει λόγο επιπλέον για σκόπιμη «αθώωση» του καναλιού από την Εύη Τσέκου που ενδεχομένως υποκρύπτει συναλλαγή. Ακόμα, ο Θ. Αναστασιάδης αναφέρει ότι πιστεύει πως εντός των ημερών νέα στοιχεία θα επιβεβαιώσουν και τις καταγγελίες του, που αφορούν στο ότι το Μαξίμου γνώριζε για το βίντεο εδώ και μήνες από υπάλληλο του ΥΠΠΟ και την ΕΥΠ και στο ότι η ανάμειξη του βουλευτή της ΝΔ έχει σχέση με τη σκευωρία κρατικών και παρακρατικών υπηρεσιών εις βάρος του, ειδικά σ' ό,τι αφορά στη «νόμιμη κατάθεσή του των 5 εκατομμυρίων ευρώ και όχι μόνο». Και καταλήγει με τη φράση «τους περιμένουν πολλές ακόμη ανατροπές», αναφερόμενος σε όσους «προσπαθούν να τον πλήξουν».

Τέλος, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του Θ. Αναστασιάδη Αλ. Κατσαντώνης και Δ. Τσοβόλας, με χτεσινή τους δήλωση, σημειώνουν την έκπληξή τους από την πληροφορία που μετέδωσαν ορισμένα ΜΜΕ ότι η Εισαγγελία άσκησε δίωξη για ποινικά αδικήματα και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του Θ. Αναστασιάδη. Τονίζουν πως κάτι τέτοιο είναι ψευδές και μέμφονται τους αρμόδιους που παραβιάζουν το απόρρητο της ανακριτικής διαδικασίας με τη μορφή των διαρροών. «Με αυτόν τον τρόπο - καταλήγουν - ενισχύονται ερωτηματικά, μήπως τελικά η σκοπιμότητα ανταγωνίζεται τη νομιμότητα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ