Πέμπτη 24 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Προσπάθειες εκτόνωσης της εσωκομματικής έντασης

Με στόχο να εκτονωθεί η εσωκομματική ένταση, προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να αξιοποιήσει τις αποκαλύψεις από την υπόθεση Ζαχόπουλου για να εμφανιστεί σαν ...πρεσβευτής της «πάταξης της διαφθοράς», ο Γ. Παπανδρέου αποδέχτηκε το αίτημα του Ευάγγ. Βενιζέλου και σήμερα το μεσημέρι θα συναντηθούν στη Χαριλάου Τρικούπη για να συζητήσουν για τον «όμιλο προβληματισμού» του «ρεύματος».

Μετά τις ανακοινώσεις, τις απειλές για διαγραφές και τις δηλώσεις με αφορμή την ανακοίνωση από τον Ευάγγ. Βενιζέλο ότι θα δημιουργήσει το συγκεκριμένο όμιλο, στο ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να χαμηλώσουν τους τόνους. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης του Πολιτικού Συντονιστικού Οργάνου του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου έκανε λόγο για «συντεταγμένη πορεία». Από την πλευρά του, ο Χ. Καστανίδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, υποστήριξε ότι «το τι κάνει ένας όμιλος δεν είναι θέμα εσωκομματικής δημοκρατίας», προσθέτοντας ότι «ο όμιλος τον οποίο εδώ και πολλά χρόνια με πολύ επιτυχημένο τρόπο έχει στήσει ο κ. Σημίτης» δεν «αποτελούσε πρόβλημα εσωκομματικής δημοκρατίας στο ΠΑΣΟΚ».

Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚ, οξύνοντας την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, ζήτησε την αποπομπή των Κ. Κουκοδήμου και Σπ. Κλαδά, ύστερα από την εμπλοκή των ονομάτων τους στην υπόθεση Ζαχόπουλου. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε ότι θα «έπρεπε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και ο ίδιος ο κ. Κουκουδήμος, να έχουν αναλάβει τις ευθύνες τους, ενώπιον του ελληνικού λαού», ενώ ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα «έπρεπε ήδη να έχει αποπέμψει τον κ. Κλαδά».

Βέβαια, ο Γ. Ραγκούσης επιχείρησε να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό, υποστηρίζοντας ότι «η μόνη λύση για τη χώρα είναι η αποδοχή και υλοποίηση των προτάσεων του κ. Παπανδρέου για την καταπολέμηση της διαφθοράς και τη διαφάνεια στο πολιτικό σύστημα». Ο ίδιος ανέφερε ότι «η κυβέρνηση απέτυχε σε όλες τις προσπάθειες συγκάλυψης της υπόθεσης, καθώς και ότι η αλήθεια θα έρθει στο φως, παρά τις, όποιες, προσπάθειες της κυβέρνησης».

Εξάλλου χτες ο Γ. Ραγκούσης, με δήλωσή του, αναφέρθηκε στην «ηγεσία του Συνασπισμού», η οποία, όπως είπε, «για μια ακόμη φορά, αρνείται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων». Οπως είπε ο Γ. Ραγκούσης, «η μη αποδοχή, και μάλιστα χωρίς οποιαδήποτε συζήτηση, της πρωτοβουλίας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, για συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων, προκειμένου να παταχτεί η διαφθορά και να ενισχυθεί η αυτονομία του πολιτικού συστήματος, εκ των πραγμάτων ισοδυναμεί με χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση Καραμανλή. Η ηγεσία του Συνασπισμού διαπράττει ένα ακόμα λάθος και αναλαμβάνει έτσι τις ευθύνες της για το γεγονός ότι εμφανίζεται να μην την ενδιαφέρει να βγει η χώρα από το τέλμα, από την ακινησία και την κρίση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ