Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
Η δήλωση...

Αποφασιστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε πριν λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη, υπεραμύνθηκε των προγραμματικών συγκλίσεων που έχει το κόμμα του με τον Συνασπισμό. Είχε συγκεκριμένα δηλώσει: «Θα έλεγα ότι εκεί έχουμε (σ.σ. το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ) διαφορά τακτικής και όχι ουσίας, γιατί θέλουμε, όλες οι πλευρές, να ενισχυθεί το δημόσιο πανεπιστήμιο. Εγώ μπορώ να σας πω και κάτι άλλο. Ακουσα πολλές φορές και απ' το Συνασπισμό, την ανάγκη να υπάρχει αυτονομία του δημόσιου πανεπιστημίου.

Συμφωνούμε απολύτως. Αυτή είναι η πρότασή μας. Συμφωνούμε σε πολλά, σε ό,τι αφορά την αυτοδιοίκηση. Εχουμε κοινούς αγώνες για την αυτοδιοίκηση. Κοινούς αγώνες στον εργατικό χώρο και στους εργαζόμενους. Εχουμε κοινούς αγώνες για το ασφαλιστικό. Εχουμε κοινούς αγώνες για το περιβάλλον.

Εχουμε κοινούς αγώνες για τα προβλήματα των μεταναστών, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για το θέμα των Πακιστανών, για το θέμα των υποκλοπών, της υπονόμευσης της δημοκρατίας, της ενίσχυσης του Κοινοβουλίου, της ενίσχυσης των δημοκρατικών θεσμών, της υπονόμευσης του κράτους απ' τον κομματισμό, της υπονόμευσης του ΑΣΕΠ.

Είναι πολλά τα θέματα, στα οποία εγώ θα ζητήσω να συνεργαστούμε, σε μια ευρύτερη προσπάθεια κοινωνικών αλλαγών. Για μια διακυβέρνηση με διαφάνεια, αξιοπιστία, σιγουριά».

Αυτά είπε ο Γ. Παπανδρέου. Γνωστά όπως π.χ. η συνεργασία τους στην ΤΑ, στο συνδικαλιστικό κίνημα κ.α. Προχτές ήρθε και η «Greenpeace» να επιβεβαιώσει τη σύγκλιση των δύο κομμάτων και στα ζητήματα που αφορούν στο περιβάλλον. Σύμφωνα με τις απαντήσεις ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ στο ερωτηματολόγιο που υπέβαλε η οργάνωση (αντιγράφουμε από την «Αυγή»): «ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν στη σταδιακή απαγκίστρωση από τα ορυκτά καύσιμα. Αυτή η δέσμευση τα φέρνει σε αντίθεση με τις εξαγγελίες της απερχόμενης κυβέρνησης (...). Τα δύο κόμματα συμφωνούν επίσης με τη θέσπιση των στόχων που συμφωνήθηκαν στην εαρινή σύνοδο κορυφής από την ΕΕ (...). Επίσης, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ λένε "ναι" στην ανάγκη φορολογικής μεταρρύθμισης (συμπεριλαμβανομένων αλλαγών στο ΦΠΑ) αλλά και στην επιβολή στοχευμένου περιβαλλοντικού φόρου».


Β.Ν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ