Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
Γεράσιμος Α. Ρηγάτος

συγγραφέας, γιατρός Παθολόγος - Ογκολόγος, διευθυντής Κλινικής Νοσοκομείου «Αγιος Σάββας», επίκουρος καθηγητής Ιατρικής και επίτιμος διδάκτωρ Παιδαγωγικού Τμήματος ΔΕ Πανεπιστημίου Αθηνών

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο κατά την οποία αυτονόητα ατομικά δικαιώματα περνούν από κρίση, ενώ τα εργασιακά δικαιώματα αμφισβητούνται. Η ανεργία αυξάνεται, νέες σχέσεις εργασίας καθιερώνονται, τα ασφαλιστικά δικαιώματα καταστρατηγούνται. Η αντίσταση στα πιο πάνω και πολλά άλλα ζητήματα είναι απολύτως αναγκαία και απαιτεί αγώνες και διεκδικήσεις.

Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους που με κάνουν να υποστηρίξω και να ψηφίσω στις εκλογές το ΚΚΕ, θα αναφέρω όμως και δύο ακόμα λόγους, πιο κοντινούς στις δικές μου προτεραιότητες. Ο πρώτος από αυτούς είναι η ολοένα και μεγαλύτερη απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Αριθμητική μείωση νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, ανεπαρκής τεχνολογική υποστήριξη, διοικητική δυσπραγία και άλλα προβλήματα δυσχεραίνουν το έργο των εργαζομένων, ενώ δεν εξασφαλίζουν την επιθυμητή ποιότητα στους ασθενείς. Εξάλλου, το μέγεθος των επενδύσεων στο ιδιωτικό σύστημα υγείας προοιωνίζεται την επιδείνωση των συνθηκών στο δημόσιο σύστημα. Πιστεύω ότι οι αντιστάσεις από το κοινό και τους επαγγελματίες θα είναι ισχυρότερες με ισχυρό ΚΚΕ.

Το δεύτερο στοιχείο που με ενδιαφέρει είναι η κατάσταση στα πνευματικά μας ζητήματα. Πλήθος προβλημάτων των συγγραφέων, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και άλλα προβλήματα παραμένουν άλυτα. Το βιβλίο έξω από το εμπορικό κύκλωμα αντιμετωπίζει δυσκολίες μάλλον παρά διευκολύνσεις. Η προστασία των αρχαιολογικών χώρων είναι μάλλον στα χαρτιά, καθώς ύστερα από υποθετικά έργα και δαπάνες δεν μπορέσαμε να προστατέψουμε ούτε το χώρο της Ολυμπίας. Πιστεύω ότι η μείωση της δύναμης των δύο κομμάτων εξουσίας αυξάνει τις πιθανότητες και τις εστίες αντιστάσεως.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ