Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
Κούφιες ντουφεκιές αποπροσανατολισμού

Συνεχίστηκε και χτες η κούφια αντιπαράθεση και ο σκόπιμος αποπροσανατολισμός των εργαζομένων από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σχετικά με το ασφαλιστικό και την παραπομπή της χώρας μας στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης διαρρηγνύανε τα ιμάτιά τους ότι δε θα αλλάξουν τα όρια ηλικίας των γυναικών και ισχυρίζονταν ότι η ΕΕ μας παρέπεμψε επειδή η κυβέρνηση δεν έκανε αποδεκτό το αίτημά της. Την ίδια στιγμή όμως, η Ντ. Μπακογιάννη δήλωνε - καθόλου τυχαία - ότι «οι νεοεισερχόμενοι θα μπουν (σ.σ. στην εργασία) με αναμφισβήτητα κάποιες προδιαγραφές, οι οποίες θα είναι καινούριες...». Να πώς προαναγγέλονται τα χειρότερα για τα οποία προειδοποιεί το ΚΚΕ.

Από την άλλη πλευρά, το ΠΑΣΟΚ ενώ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί πολιτικά τον κουρνιαχτό που σήκωσε με το έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών, βρίσκεται και το ίδιο σε αμηχανία να απαντήσει για τις πραγματικές του προθέσεις. Ο Γ. Ραγκούσης ερωτηθείς σχετικά με την τοποθέτηση του Γ. Παπανδρέου, ότι υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να εξομοιωθούν ή να πλησιάσουν τα όρια ηλικίας αντρών και γυναικών, προσπάθησε να τον δικαιολογήσει λέγοντας πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εννοούσε ότι «θα μπορούσε να υπάρχει αυτό το θεωρητικό ενδεχόμενο, αλλά αυτό το θεωρητικό ενδεχόμενο θα μπορούσε κανείς να το δει μόνο μέσα από την ικανοποίηση μιας σειράς από προϋποθέσεις...».

Σχολιάζοντας το ζήτημα της παραπομπής ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος, περιόρισε τις ευθύνες στην κυβέρνηση, χωρίς να πει κουβέντα για εκείνες του ΠΑΣΟΚ, που επιδιώκει το ίδιο, αλλά και για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ενωση και τη στρατηγική της να αυξηθεί ο εργάσιμος βίος ανδρών και γυναικών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ