Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Φοβούνται το λαό γι' αυτό θέλουν «ισχυρές» κυβερνήσεις

Περιοδεία, συγκέντρωση και ομιλία του υποψήφιου βουλευτή στη Β΄ Αθήνας και μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στους εργαζόμενους στο Δήμο Καλαμακίου

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ βαδίζουν χέρι - χέρι στην ιδιωτικοποίηση, στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Περπατούν μαζί στην πορεία που χαράζει η «νέα τάξη πραγμάτων». ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θέλουν ισχυρές κυβερνήσεις, όχι για να «υπηρετήσουν» το λαό - όπως ισχυρίζονται - αλλά ακριβώς για το αντίθετο. Γιατί θέλουν να προωθήσουν νέα αντιλαϊκά μέτρα, γι' αυτό φοβούνται το λαό. Γιατί θέλουν να φορτώσουν νέα βάρη στους εργαζόμενους, στα πλατιά λαϊκά στρώματα.

Τα παραπάνω τόνισε ο Σπύρος Χαλβατζής, υποψήφιος βουλευτής στη Β' Αθήνας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά τη χτεσινή περιοδεία του στο Δήμο Καλαμακίου, η οποία βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από το σύνολο των εργαζομένων.

Ο Σπ. Χαλβατζής κάλεσε τους εργαζόμενους να κρίνουν και να ψηφίσουν με βάση τα προβλήματά τους, εδώ και πολλά χρόνια. Αλλά να σκεφτούν και το αύριο, που επιφυλάσσει η πολιτική του δικομματισμού και της ΕΕ, για τους ίδιους και για τα παιδιά τους. «Σας καλούμε να σκεφτείτε το αύριο των παιδιών σας, το αύριο που δρομολογούν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου σε όλους εσάς», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τα κοινωνικά αγαθά, συνέχισε, εμπορευματοποιούνται. Σε Παιδεία και Υγεία, ο ιδιωτικός - επιχειρηματικός τομέας διογκώνεται, όταν, την ίδια ώρα, ο δημόσιος τομέας, με αποφάσεις και ενέργειες των κυβερνήσεων του δικομματισμού, διαρκώς απαξιώνεται. Η αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς. «Μόλις χτες, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για την άρση της μονιμότητας των δημόσιων υπαλλήλων», τόνισε. Γι' αυτό το λόγο, σημείωσε, οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από έναν ισχυρό δικομματισμό. Η υπερψήφιση του ΚΚΕ όχι μόνο δημιουργεί αναχώματα στην εντεινόμενη επιθετικότητα του κεφαλαίου - επισήμανε - μα, παράλληλα, δημιουργεί τους όρους, τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις για την αντεπίθεση των εργαζομένων, για κατάκτηση νέων αιτημάτων τους, για το άνοιγμα νέων δρόμων.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην πολιτική που ξεπουλά το περιβάλλον, τα δάση, τις παραλίες, τις ακτές, τον ήλιο και τη θάλασσα προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Αλλωστε, οι κάτοικοι στο Δήμο Καλαμακίου έχουν εμπειρία από αυτή την πολιτική ως παραλιακός δήμος. «Σε όλο το μήκος της Αττικής, οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, που στηρίζονται από το δικομματισμό, αλλά και το ΣΥΝ, έχουν παραδώσει εδώ και χρόνια δημόσιες εκτάσεις, καθώς και τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις, που φτιάχτηκαν με χρήματα των εργαζομένων, και ελεύθερους χώρους στους επιχειρηματικούς ομίλους προς εκμετάλλευση», τόνισε. Και κατέληξε: «Ας τους κάνουμε, με την ψήφο στο ΚΚΕ, να φοβούνται την εργατική τάξη, να φοβούνται το λαό και τη νεολαία, από την επομένη εκλογών».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ