Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΝΕ ΛΕΣΒΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πολλά «ξέχασε» ο πρωθυπουργός

Αμεση απάντηση στα όσα είπε ο Κ. Καραμανλής στην προχτεσινή ομιλία του στη Μυτιλήνη έδωσε η ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ, η οποία σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει: «Η χτεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στην πόλη μας αποτελεί έναν ακόμη λόγο για την καταψήφιση του κόμματος της ΝΔ στις εκλογές της 16ης του Σεπτέμβρη. Κι αυτό γιατί:

-- Δεν έκανε κουβέντα για την πολιτική της κυβέρνησής του που οδήγησε στην επιδείνωση των προβλημάτων των νησιών μας και του λαού τους.

-- Ενώ επανέλαβε για μια ακόμη φορά τις προεκλογικές υποσχέσεις του κόμματός του, που είχε δώσει ο ίδιος το 2004, δεν είπε τίποτα:

α) Για την ανεργία, που στον τόπο μας αναδεικνύεται κυρίαρχο πρόβλημα, ιδιαίτερα για τις νέες γενιές μας, παρά μόνο για τα προγράμματα STAGE, έναν καθαρά ρουσφετολογικό μηχανισμό. Ενα μηχανισμό που κρατάει ομήρους νέους ανθρώπους στην παραγωγική ηλικία, ανασφάλιστους, με μισθό πείνας, πελατεία για τις επόμενες εκλογές. Εκβιάζουν τις νέες και τους νέους ότι θα τους δώσουν δουλιά μέχρι να πάρουν την ψήφο, να κρατήσουν κάποιους από αυτούς (γιατί όλους δεν μπορούν να τους κρατήσουν) και ύστερα από λίγους μήνες να τους διώξουν.

β) Για τα προβλήματα της αγροτιάς μας, που παίρνουν όλο και πιο οδυνηρές για τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους μας διαστάσεις, εξαιτίας της ΚΑΠ που υπερψήφισε ο ίδιος και το κόμμα του. Αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολούθησε ήταν η δραματική μείωση των τιμών στο γάλα και στο λάδι, το τσεκούρωμα των επιδοτήσεων, η κατακόρυφη αύξηση της τιμής των ζωοτροφών και των άλλων εφοδίων, που συρρίκνωσαν παραπέρα το εισόδημά τους, αντίθετα η αύξηση των κερδών των μεσαζόντων διάθεσης των αγροτικών προϊόντων.

γ) Για τα προβλήματα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών που, παρά τις υποσχέσεις, εξακολουθούν όχι μόνο να υπάρχουν αλλά και να οξύνονται, ιδιαίτερα για τη Λήμνο.

δ) Για την παραπέρα επιδείνωση της κατάστασης που επικρατεί στους νευραλγικούς τομείς της Υγείας και της Παιδείας, εξαιτίας της πολιτικής που προωθεί η κυβέρνησή του και η οποία μέσα από την απαξίωση του δημόσιου χαρακτήρα τους ανοίγει όλο και πιο διάπλατα το δρόμο στην ιδιωτικοποίησή τους».

Οπως καταγγέλλει η ΝΕ Λέσβου, «για όλα αυτά "ξέχασε" να μιλήσει ο κύριος πρωθυπουργός. Κι αυτό όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί έπρεπε (μιλώντας γι' αυτά) να βάλει "τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων" της βαθιάς αντιλαϊκής πολιτικής που ακολούθησε όλα αυτά τα χρόνια.

Οσον αφορά σ' αυτά που είπε για το Μουσείο του Αϊ - Στράτη, δεν αποτελούν τίποτα άλλο παρά προσπάθεια εμβολισμού της Αριστεράς αφού την ίδια εποχή που εγκαινίαζαν το Μουσείο η κυβέρνησή του με αποφάσεις της περιόριζε δημοκρατικές ελευθερίες και εργασιακά δικαιώματα και προχωρούσε στο ηλεκτρονικό φακέλωμα των πολιτών στα όργανα της ΕΕ, αξίες και ιδανικά για τα οποία ο Αϊ - Στράτης έγινε τόπος εξορίας των αγωνιστών».

Και καταλήγει: «Καλούμε τους αριστερούς, τους προοδευτικούς ανθρώπους των νησιών μας, ακόμα πιο αποφασιστικά να καταδικάσουν την πολιτική της ΝΔ υπερψηφίζοντας το ΚΚΕ στις εκλογές της Κυριακής.

Μόνο ένα δυνατό ΚΚΕ με αποδυναμωμένα τα κόμματα του δικομματισμού, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μπορεί να αποτελέσει στήριγμα για τον άνθρωπο του μόχθου και απαντοχή του, για ένα καλύτερο αύριο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδηλώσεις αντιστασιακών(2007-10-07 00:00:00.0)
«Δε λυγάνε οι κομμουνιστές!»(2004-10-02 00:00:00.0)
Απαίτηση για άμεσες αποζημιώσεις και αντιπλημμυρική προστασία(2003-02-12 00:00:00.0)
Ενα μήνα αποκλεισμένος!(2000-02-25 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις ΚΟ του ΚΚΕ(1999-05-04 00:00:00.0)
Στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτοκτηνοτρόφων(1996-05-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ