Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
Αγρια περιστέρα

Το θέαμα κατάφερε να αποδώσει στην κοινωνία τον πρωθυπουργό άσπιλο σαν άγρια περιστέρα. Η γλώσσα του λύθηκε και, χωρίς να ταράζεται, αντιμετώπισε με τη γνωστή του ψυχρότητα τους εξαγριωμένους πολίτες σαν αδιάκριτους φτωχούς συγγενείς.

Τι είχε προηγηθεί; Σκοτώνοντας μύγες τριάμισι ολόκληρα χρόνια και ταΐζοντας μ' αυτές τον Πολύδωρα, εν μέσω της αχρειότητας και της φθοράς, ξύπνησε απότομα μπροστά στο ζήλο της φωτιάς που κατέκαψε τη χώρα, αλλά γρήγορα άλλαξε πλευρό ελπίζοντας σε καλύτερα όνειρα.

Το ξύπνημα του Καραμανλή δεν είχε τίποτα το δραματικό, γιατί η ματαιοδοξία του τον προστατεύει καλά μέχρι να έρθει στα συγκαλά του και ν' αρχίσει να λειτουργεί. Τότε διέταξε έρευνα, και ο Πολύδωρας ανέκρινε αρκετά καμένα δέντρα που, ακολουθώντας τους νόμους της φύσης, δεν μπορούσαν να δώσουν εξηγήσεις. Ωστόσο, λόγω εκλογών και με το χρονόμετρο στο χέρι, ο Καραμανλής παρέκαμψε τον πυροβολημένο χρόνια τώρα Πολύδωρα και κάλεσε τους τεχνικούς της εξουσίας μαζί με τους γνωστούς δημοσιογράφους ν' αναλάβουν ν' αποκαταστήσουν τη χαμένη τιμή της Νέας Δημοκρατίας.

Και τι δεν έκαναν οι φιλόδοξοι... Καλλιέργησαν κόντρες γύρω από ανύπαρκτα θέματα, δημιουργώντας έναν κύκλο γελοιότητας άνευ προηγουμένου. Οι αιτίες της μεγάλης φωτιάς, ο αφανισμός της εργατικής τάξης και η περιφρόνηση της παιδείας άρχισαν να αναζητούνται στον ουρανό. Αυτό που ζούμε είναι μια επανάληψη εφ' όλης της ύλης και, αν δεν παγώσουμε το παιχνίδι που την κινεί, δε θα κάνουμε τίποτα άλλο εκτός από την καθημερινή αναπαραγωγή της μιζέριας μας.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ