Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συστράτευση με το ΚΚΕ

Την απόφαση της Κίνησης Πολιτών Θεσσαλονίκης να στηρίξει τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, ώστε να ηττηθούν οι δυνάμεις του δικομματισμού σε πρώτη φάση και να ανοίξει ο δρόμος για πραγματική αλλαγή, για βελτίωση της ζωής του λαού, παρουσίασε ο πρόεδρός της Κώστας Δρούτσας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος της ΚΕ και γραμματέας της ΚΟΘ του ΚΚΕ. Χαιρέτισαν οι υποψήφιοι βουλευτές Α΄ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Στέλιος Βαλανάς και Γιώργος Χατζηγεωργίου.

Ο Κώστας Δρούτσας, στην ομιλία του, παρουσίασε το τοπίο σήμερα, λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι, οι προλετάριοι επιστήμονες νιώθουν να συνθλίβονται μέσα σε αυτή την παραμορφωτική και αποσαθρωμένη κοινωνία, όπου η Δημόσια Διοίκηση παρέλυσε, η Παιδεία δεν έχει προσανατολισμούς, η παραοικονομία παίρνει τη θέση της επίσημης οικονομίας, τα προϊόντα της νέας τεχνολογίας απλά καταναλώνονται, το περιβάλλον καταστρέφεται εγκληματικά.

Απέναντι σ' αυτή την κατάσταση, σημείωσε, ζητούμενο είναι ο λαός να αποκτήσει αγωνιστικό ηθικό και αισιοδοξία ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν, μπορούν να βελτιωθούν. «Οι υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας μας να οργανωθούν και να συσπειρωθούν σε ένα ενιαίο μέτωπο που θα ανεβάσει το ηθικό της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού, κάνοντας αποτελεσματική την πάλη ενάντια στις δυνάμεις του δικομματισμού και της οπισθοδρόμησης, δίνοντας νόημα και προοπτική στην καθημερινή δράση», είπε. Και πρόσθεσε πως «η μόνη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει ο πολίτης στον εαυτό του, σ' αυτή τη φάση και μ' αυτό το συσχετισμό δυνάμεων, είναι η συστράτευσή του με το ΚΚΕ, το κόμμα που με τις πράξεις του αποδεικνύει το ΟΧΙ στην κυρίαρχη πολιτική».

«Με την Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης μας συνδέουν κοινοί αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Σήμερα από το ίδιο μετερίζι δίνουμε τη μάχη για ισχυροποίηση του ΚΚΕ, ώστε από καλύτερες θέσεις, μετά τις εκλογές, να παλέψουμε ενάντια στη λαίλαπα των μέτρων που έρχεται», είπε στο χαιρετισμό του ο Σ. Βαλανάς.

«Είναι ένας αγώνας που περνάει μέσα από διαδικασίες συσπείρωσης - λαϊκής επαγρύπνησης, η οποία συνεχίζεται. Εχει παρελθόν, έχει παρόν, έχει και μέλλον», σημείωσε ο Γ. Χατζηγεωργίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ(2007-08-26 00:00:00.0)
Αγωνιστές πρώτης γραμμής(2007-08-25 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία για το πιο πλατύ άνοιγμα στο λαό του νομού(2004-05-19 00:00:00.0)
Προετοιμασίες για τις επόμενες μεγάλες συγκεντρώσεις(2004-02-28 00:00:00.0)
Δυναμικό «παρών» μέσα και έξω από τη Βουλή(2004-01-31 00:00:00.0)
Αρχίζει σήμερα η Διεθνής Διάσκεψη(2002-11-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ