Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ψήφος στο ΚΚΕ - επένδυση στους αγώνες που θα έρθουν

Περιοδεία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο πολυκατάστημα «The Mall Athens»

«Η ψήφος στο ΚΚΕ θα μείνει στη θέση της και στις 17 του Σεπτέμβρη και στις 18. Στη θέση του αντίβαρου απέναντι στην πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που δεν αλλάζουν είτε κερδίσουν είτε χάσουν. Δεν πρόκειται να αλλάξει στρατόπεδο το ΚΚΕ κάτω από διάφορα προσχήματα. Γι' αυτό κι αυτή η ψήφος είναι η καλύτερη επένδυση στους αγώνες που θα έρθουν, μπροστά στη νέα μπόρα που θα έρθει. Υπάρχει ελπίδα ορισμένα πράγματα να τα ματαιώσουμε, να τα δυσκολέψουμε. Υπάρχει ελπίδα να προσβλέπουμε σ' ένα καλύτερο μέλλον. Με το ΚΚΕ ισχυρό και αταλάντευτο αντίβαρο».

Τα παραπάνω τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στη χτεσινή της περιοδεία στο «The Mall Athens».

Πρόκειται για ένα πολυκατάστημα που λειτουργεί πιλοτικά για την παραπέρα προώθηση και γενίκευση των νέων εργασιακών σχέσεων, με εργοδοτική τρομοκρατία, μισθούς πείνας, μερική απασχόληση και εντατικοποίηση της εργασίας.

Αλλωστε, για το κλίμα φόβου που καλλιεργείται στους εργαζόμενους χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην ομιλία της στους εργαζόμενους: «Δίνουμε μεγάλη σημασία στο δυνάμωμα του ΚΚΕ όχι μόνο γιατί θα έχει πρακτική αξία για το κίνημα αλλά γιατί θα δημιουργήσει και άλλη ατμόσφαιρα. Την άλλη μέρα, ακόμα και αυτοί που δεν το ψήφισαν θα αναθαρρήσουν». Η Αλέκα Παπαρήγα με το κλιμάκιο υποψήφιων βουλευτών του Κόμματος περιόδευσε, για περίπου μία ώρα, στα καταστήματα και συνομίλησε με τους εργαζόμενους, οι οποίοι είναι κυρίως νέοι και νέες.

Διαμορφώνονται νέοι κανόνες στα πολυκαταστήματα


Στη συνέχεια μίλησε σε συγκέντρωση εργαζομένων και εξήγησε: «Αυτός ο εκσυγχρονισμός που γίνεται με τα πολυκαταστήματα χτυπάει τους μικρούς μαγαζάτορες», ενώ «όσο πιο συγκεντρωμένη είναι η δύναμη των ιδιοκτητών του πλούτου, τόσο πιο συγκεντρωμένη είναι και η επιβολή τους». Διαμορφώνονται νέοι κανόνες. Μέσα σε αυτά τα πολυκαταστήματα δημιουργούνται προϋποθέσεις να προωθηθούν οι νέες εργασιακές σχέσεις. Για τους νέους, μάλιστα, η μερική απασχόληση θα αυξηθεί με πάρα πολύ μεγάλους ρυθμούς.

Για τη σημασία των εκλογών επισήμανε: «Η κάλπη είναι κάτι που κρατάει λίγο. Διαμορφώνεται, όμως, ένα Κοινοβούλιο, ένας συσχετισμός δύναμης». Γι' αυτό και σε αυτή την εκλογική μάχη οι νέοι πρέπει να εκφράσουν την αγανάκτησή τους και να καταψηφίσουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Ομως, πρόσθεσε, «το "όχι" στη ζωή δε φτάνει, πρέπει να πείτε και ένα "ναι"». Οι εργατοϋπάλληλοι πρέπει να στηρίξουν το ΚΚΕ. Το μοναδικό κόμμα που αναφέρεται στην εργατική τάξη, που πάλεψε σταθερά, που δε συμβιβάστηκε και δε φοβήθηκε, που έχει θέσεις για τους εργαζόμενους, που δίνει προοπτική.

Να αισθάνονται αδύναμοι

Η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε πως αυτό που θα τρομάξει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι το δυνάμωμα του ΚΚΕ και πρόσθεσε: «Σε αυτή την εκλογική μάχη πρέπει να υπάρξει και ο τρόμος. Η πειθώ μόνο δεν περνάει. Να αισθάνονται αδύναμοι και να καταλάβουν ότι η δύναμη που τους αντιπαλεύει περισσότερο δυνάμωσε και αυτή. Εάν δε φοβηθούν, τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα».

Αναφερόμενη στα άλλα μικρότερα κόμματα επισήμανε: «Δύο απ' αυτά είναι κοντά στη ΝΔ (...). Ο ΣΥΝ πατάει λίγο σε δύο βάρκες. Εμφανίζεται σαν ένα μοντέρνο κόμμα αλλά κάτω απ' τη μόδα υπάρχει κάτι που το έχουμε ζήσει πάρα πολλά χρόνια. Ο συμβιβασμός που πολλές φορές κρύβεται κάτω από μεγάλες και ηχηρές φράσεις». Για την κινδυνολογία του δικομματισμού περί ακυβερνησίας είπε: «Αυτά τώρα, ότι δε θα φτιαχτεί κυβέρνηση, είναι επιχειρήματα δικά τους. Δυστυχώς θα υπάρχει κυβέρνηση και θα είναι και αντιλαϊκή».

Οσο υπάρχει σύστημα εκμετάλλευσης θα σας κλέβουν

Σήμερα, επισήμανε, «είναι πολύ δύσκολο να κάνει κανείς οικογένεια, να μεγαλώσει παιδί, να ζει με αξιοπρέπεια, να μην πέφτει στις τράπεζες και να μην περιμένει απ' τη μαμά και τον μπαμπά να του δώσει κανένα φράγκο». Περιγράφοντας τις γενικότερες συνθήκες ζωής απευθύνθηκε στους εργαζόμενους: «Πάντα θα ανεβάζετε την οικονομία και θα παίρνετε λιγότερα. Τουλάχιστον πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας να μη σας κλέβουν τόσο, να σας κλέβουν λιγότερο. Οσο υπάρχει αυτό το σύστημα της εκμετάλλευσης θα σας κλέβουν».

Τέλος, μιλώντας για τους ξένους εργάτες σημείωσε πως το ΚΚΕ ζητά ίσα δικαιώματα και μετέφερε τη συζήτηση που είχε νωρίτερα με έναν μετανάστη: «Προηγουμένως μου είπε ένας Πακιστανός ότι παίρνει λιγότερα απ' τον Ελληνα. Ο Πακιστανός δεν έχει την ίδια ανάγκη με τον Ελληνα; Τον ίδιο αέρα αναπνέει».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ