Σάββατο 25 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η αντιασφαλιστική επίθεση να απαντηθεί και στην κάλπη

Ανακοίνωση - κάλεσμα στους εργαζόμενους του κλάδου, μετά τις κυβερνητικές εξαγγελίες για την Κοινωνική Ασφάλιση

Τα κόμματα του κεφαλαίου πρέπει να πληρώσουν για τη διαχρονική επίθεση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων, σημειώνει η Ομοσπονδία Οικοδόμων
Τα κόμματα του κεφαλαίου πρέπει να πληρώσουν για τη διαχρονική επίθεση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων, σημειώνει η Ομοσπονδία Οικοδόμων
Να σταθμίσουν οι οικοδόμοι το ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης σαν βασικό κριτήριο ψήφου στις 16 Σεπτέμβρη και να αποδυναμώσουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που σχεδιάζουν νέα επέλαση στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, καλεί τους χιλιάδες εργάτες στον κλάδο των κατασκευών η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, με ανακοίνωσή της για τις προχτεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού. Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δείξουν καμιά ανοχή στους «διαλόγους», με τους οποίους όποια κυβέρνηση και αν εκλεγεί θα επιχειρήσει να τους εγκλωβίσει στα σχέδιά της.

Τα ψέματα δεν πιάνουν τόπο

«Τα επιτελεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν καλά ότι η θέση του κάθε κόμματος για το Ασφαλιστικό θα αποτελέσει κριτήριο ψήφου για τους εργαζόμενους ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ. Γι' αυτό προσπαθούν με ταχυδακτυλουργίες να υπνωτίσουν τους εργαζόμενους, να κλέψουν την ψήφο τους και την επομένη των εκλογών όποιος και να είναι κυβέρνηση να τη χρησιμοποιήσει για να κατεδαφίσει ό,τι έχει απομείνει», σημειώνει η Ομοσπονδία και συνεχίζει:

«Χτες (σ.σ. προχτές) ο κ. Καραμανλής προσπάθησε ανεπιτυχώς να θολώσει τα νερά, να ξεγελάσει τους εργαζόμενους ότι τάχα δε θα θιχτούν τα όρια συνταξιοδότησης, η κατώτερη σύνταξη κλπ.

Ο αρχηγός της ΝΔ συνειδητά δε λέει την αλήθεια και αυτό γιατί:

α) Η ανατροπή της Κοινωνικής Ασφάλισης είναι μέρος της γενικότερης επίθεσης του κεφαλαίου και των κομμάτων της πλουτοκρατίας στα δικαιώματα των εργαζομένων για την αύξηση της κερδοφορίας του. Αρα, η προσπάθεια διαχωρισμού της Κοινωνικής Ασφάλισης από το στόχο της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, του σταθερού χρόνου εργασίας, την ανασφάλιστη εργασία είναι τουλάχιστον αποπροσανατολιστική.

β) Ο κ. Καραμανλής επικαλείται ότι θα εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος με πόρους που θα εξασφαλίσει από τη σταθερή άνοδο της οικονομίας.

Η εμπειρία των εργατών, όμως, λέει ότι η σταθερή άνοδος της οικονομίας συνοδεύεται με αύξηση 0,77 λεπτών που υπέγραψαν οι άνθρωποί τους στη ΓΣΕΕ, με εξαντλητικά ωράρια, με απλήρωτες υπερωρίες, με το χτύπημα των ΣΣΕ, με συντάξεις πείνας, με εμπορευματοποίηση της Παιδείας, της Υγείας κλπ.

Αρα, άνθρακες ο θησαυρός.

γ) Ο κ. Καραμανλής δεν τόλμησε να πει ευθέως ότι θα αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης, δεν έκρυψε, όμως, ότι θα αξιοποιήσει το Νόμο Ρέππα για την επανάκριση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων και τη θεσμοθέτηση κινήτρων για παραμονή στην εργασία πέραν των 65 ετών. Δηλαδή με την κατάργηση των ΒΑΕ τα όρια ηλικίας θα αυξηθούν από 5-15 χρόνια και αφού θα εξασφαλίσει σύνταξη πείνας στους συνταξιούχους θα τους οδηγήσει οικειοθελώς να πάρουν σύνταξη στον άλλο κόσμο.

δ) Ο κ. Καραμανλής ανακάλυψε ότι για την έλλειψη χιλιάδων γιατρών από τα Δημόσια Νοσοκομεία, τα Ιατρεία του ΙΚΑ, την υποβάθμιση της Ιατρικής, Νοσοκομειακής και Φαρμακευτικής περίθαλψης δε φταίει η συγκεκριμένη πολιτική που ασκεί η κυβέρνησή του και προηγούμενα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά το πληροφοριακό σύστημα».

Μαύρη πείρα από τους «διαλόγους»

«Τέλος - συνεχίζει η ανακοίνωση - ο κ. Καραμανλής δεσμεύτηκε να συζητήσει με τους κοινωνικούς εταίρους, δηλαδή την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που έχει βεβαρημένο παρελθόν από ανάλογους "διαλόγους" και τον ΣΕΒ, που έχει μόνιμα στο στόχαστρό του την ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος. Το ΠΑΣΟΚ δε διαφωνεί με την ουσία των μέτρων, τάζει όμως διά στόματος κ. Παπανδρέου ότι θα προχωρήσει με κοινωνική συναίνεση, μία από τα ίδια δηλαδή.

Η εργατική τάξη έχει μαύρη πείρα από τους κοινωνικούς διαλόγους ότι όλοι έγιναν και γίνονται για την αφαίρεση των δικαιωμάτων μας».

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας προειδοποιεί τον κλάδο και τον καλεί να σκεφτεί καλά ότι:

  • Στο βαθμό που τα κόμματα της πλουτοκρατίας βγουν ενισχυμένα από τις εκλογές, η επίθεση τόσο στον κλάδο όσο και γενικότερα στην εργατική τάξη θα ενταθεί.
  • Οποια κυβέρνηση και αν προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές, είτε ΝΔ, είτε ΠΑΣΟΚ, θα χρησιμοποιήσει τη λαϊκή ψήφο για να πάρει τα πιο αντιδραστικά μέτρα στα ασφαλιστικά εργασιακά Δημοκρατικά Συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργατών».
Κριτήριο ψήφου οι σύγχρονες ανάγκες μας

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων καταλήγει: «Καλούμε τους οικοδόμους να ψηφίσουν με κριτήριο τις ομόφωνες αποφάσεις του 21ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας μας το Γενάρη του 2007.

  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από το 1992 έως σήμερα.
  • Θεμελίωση σύνταξης με 4.050 ένσημα.
  • Σύνταξη στα 50 για τις γυναίκες και στα 55 για τους άνδρες για τα ΒΑΕ και 55 - 60 γενικά.
  • Κατώτερη σύνταξη 1.050 ευρώ.
  • Κατώτερο μεροκάματο 65 ευρώ.
  • Κατώτερος μισθός 1.300 ευρώ.
  • Δημόσια Δωρεάν Παιδεία και Υγεία.

Καλούμε τους οικοδόμους να κρίνουν με αυστηρό κριτήριο τα κόμματα, με βάση τις ομόφωνες αποφάσεις μας και να ψηφίσουν».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ