Σάββατο 25 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αντι-λαϊκά ... υπερήφανοι!

Πλούσιος πραγματικά ο απολογισμός των 3,5 χρόνων στο ΥΠΕΧΩΔΕ, επί κυβέρνησης της ΝΔ, που έδωσε προχτές στη δημοσιότητα ο υπουργός Γ. Σουφλιάς. Πλούσιος, βέβαια, σε αντιλαϊκή κατεύθυνση. Μεταξύ των άλλων, αλιεύουμε:

Για τα Δημόσια Εργα: Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας τους διαγωνισμούς που είχε προκηρύξει το ΠΑΣΟΚ το 2002, παρέδωσε το σύνολο σχεδόν του εθνικού οδικού δικτύου στο μεγάλο κεφάλαιο (στην κυριολεξία σε δύο ελληνικούς και ξένους κατασκευαστικούς ομίλους), με αποτέλεσμα ο ελληνικός λαός να πληρώνει πανάκριβα διόδια: Από 1,02 λεπτά το χιλιόμετρο που ήταν το 2004 θα φτάσουν σε λίγα χρόνια τα 5 και 6 λεπτά, δηλαδή θα πενταπλασιαστούν!

Για το Περιβάλλον: Η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από το ΠΑΣΟΚ, εφάρμοσε την πολιτική της ΕΕ για το εμπόριο ρύπων, προωθεί «από το παράθυρο» την καρκινογόνα και πανάκριβη καύση ως «λύση» για τη διαχείριση των απορριμμάτων, συντάσσει χωροταξικά σχέδια κομμένα και ραμμένα στις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου και σε βάρος του περιβάλλοντος, μετατρέπει σε «φιλέτα» οικοπεδοποίησης και παραχωρεί στο μεγάλο κεφάλαιο τους τελευταίους ελεύθερους χώρους της Αττικής (Ελαιώνας, Ελληνικό, Προμπονάς, Ιππόδρομος Φαλήρου κ.ά.).

Αυτός είναι ο αληθινός απολογισμός τους, για τον οποίο ...υπερηφανεύονται κιόλας, προσπαθώντας να εμπαίξουν ξανά το λαό. «Μαύρο», λοιπόν. Και στους δυο. Για να μάθουν...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ