Σάββατο 25 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πύρινα μέτωπα παντού!

Λαγονήσι

Eurokinissi

Λαγονήσι
Η πύρινη λαίλαπα έκανε την εμφάνισή της και σε αρκετές περιοχές της χώρας. Χαρακτηριστικό είναι πως περισσότεροι από 10 νομοί ήρθαν αντιμέτωποι με τις φλόγες στις συνολικά 170 πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο.

ΕΥΒΟΙΑ - ΡΙΤΣΩΝΑ: Δύο πυρκαγιές ξέσπασαν την ίδια ώρα χτες το μεσημέρι σε Αλιβέρι και Μεσοχώρια. Η πρώτη αργά το βράδυ ήταν σε εξέλιξη αν και νωρίτερα είχε τεθεί υπό έλεγχο. Μάλιστα, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, με τη βοήθεια του αέρα απειλούσε το χωριό Τσακαίοι. Ο καπνός είχε καλύψει μέχρι και τα Βόρεια Προάστια της Αττικής. Από την άλλη, η φωτιά στα Μεσοχώρια άφησε πίσω της αρκετά σπίτια κατεστραμμένα. Τις δύο περιοχές επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, Γ. Μαρίνο. Μιλώντας στο «Ρ», ο Γ. Μαρίνος μίλησε για ανεπάρκεια πυροσβεστικών μέσων και πως η φωτιά «συνεχίζει το καταστροφικό έργο της προηγούμενης, πριν από ένα μήνα περίπου». Παράλληλα διαπίστωσε πως «οι κάτοικοι, δυστυχώς είναι στο έλεος του... ανέμου». Σε ύφεση ήταν η φωτιά που έκανε την εμφάνισή της αργά το πρωί στη Ριτσώνα.

ΛΑΚΩΝΙΑ: Περίπου 50.000 στρέμματα πευκοδάσους και ελατοδάσους και πολλά σπίτια έγιναν στάχτη από την πυρκαγιά που εξελισσόταν μέχρι αργά το βράδυ έξω από τη Σπάρτη. Συγκεκριμένα, ζημιές υπέστησαν τα σπίτια του χωριού Χρύσαφα, ενώ κινδύνευαν τα χωριά Πλατάνα, Σκούρα και Κεφαλάς του Δήμου Θεραπνών.

Εύβοια

ICON

Εύβοια
ΑΡΚΑΔΙΑ: Στην εκκένωση του χωριού Σούλου προχώρησαν χτες στην Αρκαδία μετά από την πυρκαγιά που ξέσπασε χτες το μεσημέρι. Παράλληλα, η φωτιά απείλησε προς στιγμή τη Μεγαλόπολη με ανησυχητικό το μέτωπο που προχωρούσε προς τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά στο Δίκορφο του κεντρικού Ζαγορίου στο Νομό Ιωαννίνων, η οποία είχε κάψει μέχρι αργά το βράδυ 500 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης. Εστίες φωτιάς μαίνονται επίσης στο Δημαριό και Σκουληκαριά του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη στην Αρτα, ενώ πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο Τσαμαντά του Δήμου Φιλιατών στη Θεσπρωτία.

ΦΘΙΩΤΙΔΑ: Οι κάτοικοι του χωριού Ασβέστης της Μακρακώμης στη δυτική Φθιώτιδα είδαν με τρόμο να κυκλώνει το χωριό τους η φωτιά που είχε μέτωπο περίπου 2 χιλιομέτρων. Αρχισε η εκκένωση του χωριού, με αρκετούς να παραμένουν για να σώσουν τις περιουσίες τους. Παρ' όλα αυτά, πέντε σπίτια κάηκαν, όπως και πολλά αυτοκίνητα. Σύμμαχος και αυτής της πυρκαγιάς, οι ισχυροί άνεμοι που σπρώχνουν το μέτωπο προς τα χωριά Γιαννιτσού και Παλαιά Γιαννιτσού.

ΑΧΑΪΑ: Την ώρα που καιγόταν η Νότια Πελοπόννησος, φωτιά εκδηλώθηκε στο Ρίο στην Αχαΐα, σε κατοικημένη περιοχή, δίπλα στην Εθνική Οδό Αθηνών - Πατρών, η οποία λίγη ώρα αργότερα τέθηκε υπό έλεγχο. Την ίδια τύχη είχε και η αντίστοιχη στον Ξερόλακα, που σύμφωνα με πληροφορίες ξεκίνησε από σκουπιδότοπο.

Εύβοια

ICON

Εύβοια
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ: Τρεις πυρκαγιές εκδηλώθηκαν από χτες το πρωί, χωρίς όμως να επεκταθούν. Η πιο σημαντική εξ αυτών ήταν στην περιοχή Ξηρόμερο, που έκαψε βοσκοτόπια και βελανιδιές, χωρίς να απειλήσει σπίτια. Αργά το απόγευμα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

ΛΑΓΟΝΗΣΙ: Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε στη 1 μετά το μεσημέρι στην περιοχή Γαλάζια Λίμνη στο Λαγονήσι. Οι φλόγες, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ξεκίνησαν από εργασίες που έκανε κάτοικος της περιοχής με τροχό, ξεπήδησαν μέσα σε κατοικημένη περιοχή και λόγω της άμεσης επέμβασης της Πυροσβεστικής, ακόμα και με εναέρια μέσα, τέθηκε υπό έλεγχο πριν κινδυνέψουν και ανθρώπινες ζωές. Από την πυρκαγιά κάηκαν δύο σπίτια και μία αποθήκη, ενώ υπέστησαν ζημιές και άλλα δύο σπίτια.


Φθιώτιδα

Eurokinissi

Φθιώτιδα

Βαρθολομιό

Eurokinissi

Βαρθολομιό

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ