Σάββατο 25 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΨΗΦΟΥ

Ο ΛΑΚΚΟΣ ΣΤΗ ΦΑΒΑ: «Τη δυνατότητα να αυξήσουν τις αποδοχές τους τόσο ως εργαζόμενοι όσο και ως συνταξιούχοι θα έχουν χιλιάδες πολίτες εφόσον νομοθετηθούν κίνητρα για παραμονή στην εργασία μετά τη συμπλήρωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης» (ο ισχυρισμός στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: «Μισθό 490 ευρώ πληρώνουν μεγάλες αλυσίδες ελληνικών ξενοδοχείων σε χιλιάδες εργαζόμενους που έρχονται από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης μέσω εταιρειών που προσφέρουν φθηνό προσωπικό (...) Συγκεκριμένη εταιρεία έχει στείλει σημείωμα ότι ειδικεύεται στη στελέχωση ξενοδοχειακών μονάδων (...) "Η εταιρεία μας είναι η μόνη υπεύθυνη έναντι των ελληνικών αρχών ως προς την καταβολή των εργοδοτικών εισφορών. Ετσι η επιχείρηση απαλλάσσεται από κάθε εργοδοτική εισφορά"» (το ρεπορτάζ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΜΠΛΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ: «Ο πρωθυπουργός παρουσίασε μια πλατφόρμα προτάσεις για το ασφαλιστικό αλλά στην πραγματικότητα μοίρασε ξανά τις απατηλές υποσχέσεις που έδινε η ΝΔ και το 2004 για την επίλυση του θέματος και μάλιστα διαβάζοντας το ίδιο ακριβώς κείμενο λέξη προς λέξη» (το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ).

ΚΑΙ Ο ΚΑΗΜΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ: «Είναι θετικό βήμα το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός άνοιξε μεσούσης της προεκλογικής περιόδου το ασφαλιστικό (...) Θα ήταν όμως καλύτερο αν οι πολιτικές δυνάμεις δεσμεύονταν σε πιο τολμηρές (από την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής) και πιο ρεαλιστικές (από την εθελοντική συνένωση των ταμείων) λύσεις (...) Η αντιμετώπιση του ασφαλιστικού έχει κόστος και αυτό που απομένει είναι η κοινωνική συμφωνία για την κατανομή του. Σ' αυτό πρέπει να τοποθετηθούν ξεκάθαρα τα κόμματα. Πώς θα κατανείμουν το κόστος και όχι μόνο ότι όλοι θα καρπωθούν τα οφέλη» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Κοκκίνισε και το ψέμα» με τα κυβερνητικά παραμύθια ότι αυξάνονται οι μισθοί(2020-11-27 00:00:00.0)
Προτείνει Ασφάλιση από τα όνειρα του κεφαλαίου(2018-02-28 00:00:00.0)
Η απαίτηση του κεφαλαίου για τσάκισμα της Κοινωνικής Ασφάλισης(2015-11-10 00:00:00.0)
Πακτωλός εκατομμυρίων στο κεφάλαιο - ωμός εμπαιγμός των ανέργων(2010-04-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ