Σάββατο 25 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο ένας ψηφίζει και οι δυο εφαρμόζουν...

Γρηγοριάδης Κώστας

Η εν πολλοίς αναμενόμενη συμφωνία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να απαγορεύσουν την αφισοκόλληση και τα αεροπανό σε όλη την Αθήνα, δείχνει ακριβώς το επίπεδο της ...δημοκρατίας τους - πόσο μάλλον, όταν αυτή η συμφωνία έρχεται την ίδια στιγμή που, και τα δύο αυτά κόμματα, απορρίπτουν την πρόταση του ΚΚΕ για δημοκρατικότερη προβολή όλων των κομμάτων.

Η απαγόρευση της αφισοκόλλησης εδράζεται στο νόμο 3023/2002 και ψηφίστηκε από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Στην ουσία, πρόκειται για μια άκρως αντιδημοκρατική απόφαση, που σα βασικό στόχο έχει να φιμώσει τα μικρότερα κόμματα. Να εξοστρακίσει την πολιτική από τη συνείδηση των εργαζομένων και να ασχολούνται με αυτήν μόνον κάποιοι ...πεφωτισμένοι. Φυσικά, κάτι τέτοιο, δε γίνεται απ' τη μια μέρα στην άλλη, μα η κεντρική «γραμμή», είναι ακριβώς αυτή. Αυτή η πολιτική, ακριβώς, της «λιγότερης δημοκρατίας» τους, περνά απ' άκρη σ' άκρη το συγκεκριμένο νόμο. Και, φυσικά, τον εφαρμόζουν και οι δύο.

Ακόμη, όμως, και σ' αυτόν τον άκρως αντιδραστικό νόμο, προβλέπεται η δυνατότητα να υπάρχουν κάποιοι χώροι, όπου και θα επιτρέπεται η αφισοκόλληση. Αυτοί οι χώροι - σύμφωνα με το νόμο - μπορούν να αποφασιστούν από τον οικείο ΟΤΑ. Κι όμως, παρά την πρόταση του ΚΚΕ, στους πεζοδρόμους και τις πλατείες να επιτρέπεται η αφισοκόλληση και η ανάρτηση αεροπανό, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στο δήμο Αθήνας, εμφανίστηκαν, ως ήταν αναμενόμενο, «βασιλικότεροι του βασιλέως» και σε απόλυτη ομοφωνία καταψήφισαν την πρόταση. Αυτή είναι η ποιότητα της δημοκρατίας τους...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ