Τρίτη 24 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ειρηνικά... .

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΦΡΑΣΗ είπαν (στις συναντήσεις που είχαν με τον Μ. Αμπάς) και ο Κώστας Καραμανλής και ο Γιώργος Παπανδρέου: Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να ζήσουν ειρηνικά πλάι στο Ισραήλ.

Το πραγματικό ζήτημα, όμως, είναι: Ετσι όπως έχουν τα πράγματα, κάθε προσέγγιση που «παραβλέπει» το ρόλο του Ισραήλ στην περιοχή και τη στήριξη των ΗΠΑ σε ένα κράτος - πολεμική μηχανή, προκειμένου να εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους, μοιάζει αφελής.

Μόνο που ούτε η κυβέρνηση, ούτε το ΠΑΣΟΚ είναι αφελείς. Προσαρμοσμένοι στα αμερικανο-ΝΑΤΟικά δόγματα είναι, γι' αυτό και στην τελευταία επίθεση στο Λίβανο έκαναν σαν να μην καταλαβαίνουν τι γίνεται και αναμασούσαν το παραμύθι για τον «ειρηνευτικό ρόλο» της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Επειδή, μάλιστα, ακούμε από τους ...πάντες να μιλάνε για την ανάγκη «ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης», καλό θα είναι να εξηγεί τι εννοεί ο καθένας. Γιατί «ανεξάρτητο» αποκαλείται αυτήν την περίοδο και το ...κράτος του Ιράκ. Μια χώρα, δηλαδή, που συνεχίζει να βρίσκεται υπό αμερικανική κατοχή.

«ΚΑΠΟΙΟΙ έπαιξαν με τα χρήματά μας», το σχόλιο αφορά τα περίφημα «ομόλογα» των ασφαλιστικών ταμείων και θα ακουγόταν πολύ λογικό από οποιονδήποτε. Οχι, όμως, και από τον ...πρόεδρο του ΣΕΒ, ο οποίος το εκστόμισε.

Θεωρεί, μήπως, ότι υπάρχει έστω ένας άνθρωπος σε αυτή τη χώρα που νομίζει ότι οι βιομήχανοι δεν ξέρουν τίποτε και δεν εμπλέκονται με τα τραπεζικά - χρηματιστηριακά παιγνίδια που παίζονται σ' αυτήν τη χώρα;

Επί δεκαετίες και οι βιομήχανοι ληστεύουν τα αποθεματικά και έχουν το θράσος σήμερα να δηλώνουν ότι είναι ...«θύματα κλοπής» και να κλαίγονται για την περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων.

Πόσο δούλεμα θεωρούν ότι μπορούν να ανεχθούν οι εργαζόμενοι;


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ