Τρίτη 24 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Καλύτερος ... διαχειριστής του τζόγου

Με μοναδικό στόχο να εγκλωβίσει τα λαϊκά στρώματα στη λογική της ...επιλογής του καλύτερου διαχειριστή για το τζογάρισμα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, ο Γ. Παπανδρέου πυροδότησε νέο γύρο στην ψεύτικη δικομματική αντιπαράθεση.

Μιλώντας την προηγούμενη Κυριακή σε ημερίδα του ΠΑΣΟΚ για τη «διαφάνεια» και χρησιμοποιώντας τη βαρύγδουπη έκφραση «το πιο επικίνδυνο για τη χώρα δομημένο ομόλογο εκδόθηκε στις 7 Μαρτίου του 2004, με το παραπλανητικό όνομα "νέα διακυβέρνηση"», επιχείρησε να «αθωώσει» την πολιτική του τζογαρίσματος που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και να αποδώσει την κοινή πολιτική συμφωνία του δικομματισμού, να στηρίζει και να προωθεί με νόμους τη ληστεία των Ταμείων, στη διακυβέρνηση της ΝΔ.

Απέδωσε την ύπαρξη των σκανδάλων στην έλλειψη «πολιτικής βούλησης για πάταξη της διαφθοράς» από την κυβέρνηση και υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν το δεσμεύει τίποτα από το παρελθόν»(!) στην υπόθεση των αποθεματικών, στηρίζοντας επί της ουσίας το έγκλημα που πραγματοποιήθηκε επί των κυβερνητικών ημερών του ΠΑΣΟΚ, όταν χάθηκαν τεράστια ποσά από τα αποθεματικά στη Σοφοκλέους.

Χωρίς να θίξει τους νόμους που ψήφισαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ το 1997, που προωθούσαν τον τζόγο των αποθεματικών, ο Γ. Παπανδρέου περιορίστηκε να ζητήσει από την κυβέρνηση «πλήρη διαφάνεια», «τιμωρία των ενόχων» και «αποκατάσταση των ταμείων» με «ακύρωση όλων των πράξεων» των τελευταίων δυο χρόνων, έτσι ώστε τα ταμεία «να βρεθούν με τα καλά ομόλογα της περιόδου 2000-2004»...

Ο Γ. Παπανδρέου μίλησε για «οργανωμένο σχέδιο» από «γαλάζιους γιάπηδες» και διεκδικώντας το ρόλο του καλύτερου εκφραστή της ντόπιας πλουτοκρατίας... επιτέθηκε στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι δήθεν «σχεδιάζει να δημιουργήσει μια απολύτως δική της, ελεγχόμενη, νέα ολιγαρχία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ