Τρίτη 24 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΣΟΥ ΓΥΡΝΑΝΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ...

Του Δημήτρη Χαντζόπουλου, από «ΤΑ ΝΕΑ»
Του Δημήτρη Χαντζόπουλου, από «ΤΑ ΝΕΑ»
ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ; «Αν η απροθυμία μιας μεγάλης μερίδας των Γάλλων να επιλέξουν κάποιον από τους 12 υποψήφιους για την προεδρία αποτελεί το ένα κύριο χαρακτηριστικό της πολιτικής συμπεριφοράς των Γάλλων, η πολυδιάσπαση των σχηματισμών της Αριστεράς και παράλληλα η μειωμένη επιρροή της στους ψηφοφόρους (κάτι πρωτόγνωρο για τη Γαλλία του κάποτε πανίσχυρου κομμουνιστικού κόμματος, για παράδειγμα) αποτελεί ένα δεύτερο ουσιαστικό χαρακτηριστικό» (ο Γ. Παντελάκης στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΩΣ ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΠΙ ΣΦΑΓΗ: «Οπως σας είπα ήδη, θέλω να ηττηθεί η Δεξιά. Ολη η Αριστερά πρέπει να συσπειρωθεί προς όφελος του υποψηφίου που βρίσκεται στην καλύτερη θέση στο δεύτερο γύρο, για να χάσει η Δεξιά» (η Μαρί Ζωρζ Μπιφέ, γραμματέας του ΚΚ Γαλλίας / ΑΥΓΗ).

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΤΑΞΗ; «Καλώ κοντά μου όλους εκείνους και όλες εκείνες που θέλουν να θριαμβεύσει η Δημοκρατία του σεβασμού... Είμαι έτοιμη να δώσω τη μάχη της αλλαγής ώστε να σταθεί ξανά η Γαλλία όρθια» (η δήλωση της Σεγκολέν / ΤΑ ΝΕΑ).

ΑΦΗΣΑΝ ΜΑΓΙΑ ΟΙ ΚΟΙΝΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ: «Αποφεύγοντας κάθε αναφορά στη συμμετοχή ή μη στην ευρωπαϊκή σοσιαλιστική οικογένεια, οι δύο βασικές πολιτικές δυνάμεις της "Ελιάς" συμφώνησαν στη στενή συνεργασία με τους Σοσιαλιστές για τη διεύρυνση των προοδευτικών και μεταρρυθμιστικών δυνάμεων τόσο στη "γηραιά" Ηπειρο όσο και στον κόσμο, με την ενίσχυση των δεσμών ακόμα και με το κόμμα των Αμερικανών Δημοκρατικών» (το ρεπορτάζ στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΤΡΕΜΕ... ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΕ: «"Μία γαλάζια νομενκλατούρα του χρήματος σε σύμφυση με τη γαλάζια νομενκλατούρα της εξουσίας, μια οικονομική ολιγαρχία στην υπηρεσία του κόμματος απόλυτα εξαρτημένη από την πολιτική εξουσία και το κράτος, με τεράστια κεφάλαια ως δώρο από το κόμμα, για να το υπηρετεί πειθήνια και να γίνεται και πλουσιότερη" (...) ο κ. Παπανδρέου μάλιστα απευθύνθηκε στην παραδοσιακή όπως είπε Αριστερά και την κάλεσε σε κοινό αγώνα προκειμένου η Ελλάδα να μην παραδοθεί στα χέρια μιας νέας οικονομικής ολιγαρχίας» (το ρεπορτάζ για τον Γ. Παπανδρέου στο ΕΘΝΟΣ).

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ... ΕΝΟΤΗΤΑ: «Ανάμεσα σε άλλα που θα μπορούσα να καταλογίσω στην ηγεσία του ΚΚΕ είναι το γεγονός ότι εξακολουθεί να διατηρεί ανθενωτική λογική» (ο γραμματέας του ΣΥΝ Ν. Χουντής στην ΕΠΟΧΗ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ