Τρίτη 24 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το 3ο Συνέδριο του ΔΗΚΚΙ

Με την εκλογή των 120 νέων μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη Κυριακή οι διήμερες εργασίες του 3ου Συνεδρίου του ΔΗΚΚΙ, στο οποίο πήραν μέρος 470 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα.

Την εισήγηση των «ιδεολογικών και πολιτικών θέσεων του ΔΗΚΚΙ» παρουσίασε ο Π. Μαντάς, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής , ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «το ΔΗΚΚΙ θα προσανατολιστεί στην προσπάθεια ανασυνθέσεως του Σοσιαλιστικού Πατριωτικού χώρου, ο οποίος σήμερα απουσιάζει από την κεντρική πολιτική σκηνή». Επισήμανε «πως η πολιτική συγκυρία είναι έτσι διαμορφωμένη, ώστε η μάχη των βουλευτικών εκλογών μπορεί να μετατραπεί σαν αφετηρία για την ισχυροποίηση των διαδικασιών της συγκρότησης του Μετώπου πριν από όλα στο μαζικό κίνημα και μέσα στο λαό». Το ΔΗΚΚΙ, τόνισε, θα «συνεχίσει τον αγώνα του και θα είναι οπωσδήποτε παρόν στην επόμενη εκλογική μάχη».

Στην έναρξη του Συνεδρίου, χαιρέτισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα. Επισήμανε ότι «η συμμαχία που έχει ανάγκη σήμερα ο λαός δεν είναι μια συμμαχία που περιορίζεται σε άμεσους στόχους», αλλά «μέσα από την καθημερινή πάλη πρέπει να ωριμάζει υποκειμενικά και αντικειμενικά η αναγκαιότητα για ριζική αλλαγή στο επίπεδο της εξουσίας». Τόνισε ότι «το κύριο και το αποτελεσματικό είναι οι πολιτικές μας πρωτοβουλίες να έχουν κύριο στόχο την ανάπτυξη της ταξικής πάλης, την ταξική ενότητα της εργατικής τάξης, την προώθηση της κοινωνικής συμμαχίας της με τους αυτοαπασχολούμενους, με τα λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου». Η δική μας στόχευση, υπογράμμισε η Αλ. Παπαρήγα «δεν περιορίζεται σε μια απλή κυβερνητική εναλλαγή, ούτε σε συμμετοχή σε μια κυβέρνηση εναλλαγής. Το ζήτημα δεν είναι να αλλάξει η κυβέρνηση, αλλά να αλλάξει η τάξη που κυβερνά μέσω του ενός ή του άλλου κόμματος». (Ολόκληρος ο χαιρετισμός της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δημοσιεύτηκε στο Κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας μας).

Στο Συνέδριο του ΔΗΚΚΙ χαιρέτισαν από τη ΝΔ η Σ. Βούλτεψη, από τον ΣΥΝ Π. Λαφαζάνης, από τη Δημοκρατική Αναγέννηση ο Στ. Παπαθεμελής, από την Κομμουνιστική Ανανέωση ο Αλ. Βερναδάκης, το ΝΑΡ ο Δ. Δεσύλας, από την ΕΔΗΚ ο Ν. Σαρρής, εκπρόσωποι της Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών, των Οικολόγων Εναλλακτικών, της ΑΚΟΑ, της ΑΣΚΕ, ο Μ. Γλέζος, ο αντιδήμαρχος Νίκαιας κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ