Τρίτη 24 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Επιτόκιο... Ριβάλντο»!

Αυτό κι αν είναι έκφραση του... «ευ αγωνίζεσθαι»! Οπως μετέδωσαν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, σύμφωνα με απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Καλσρούης στη Γερμανία, οι τράπεζες έχουν το νόμιμο δικαίωμα να παγιδεύουν πελάτες χρησιμοποιώντας για «φάκα» ακόμα και τις ποδοσφαιρικές προτιμήσεις των οπαδών που πέφτουν στα νύχια τους είτε ως δανειολήπτες είτε ως αποταμιευτές!

*

Το πείραμα ξεκίνησε ήδη από το 2004 όταν το εμπορικό Ταμιευτήριο της πόλης ανακοίνωσε ότι ενόψει του τότε ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην Πορτογαλία θα προσέφερε ευνοϊκά επιτόκια σε όποιον πελάτη θα προσερχόταν και θα δήλωνε ότι υποστηρίζει την Εθνική Γερμανίας και εφόσον αυτή κέρδιζε τον «τελικό». Η Εθνική Γερμανίας, βέβαια, δεν πήγε στον τελικό, ούτε πήρε το κύπελλο (το κατέκτησε η Ελλάδα), αλλά το Ταμιευτήριο έκανε χρυσές δουλιές...

*

Μετά, δε, την αμετάκλητη απόφαση του δικαστηρίου ότι η παραπάνω τακτική κινείται στα πλαίσια του θεμιτού ανταγωνισμού μεταξύ των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, οι τράπεζες θα μπορούν να παίζουν... ΠΡΟΠΟ με τα επιτόκια των πελατών τους, από τη στιγμή που τα τελευταία θα καθορίζονται σε συνάρτηση με τα επιτυχή αποτελέσματα της ποδοσφαιρικής ομάδας που οι οπαδοί - πελάτες θα δηλώνουν στην τράπεζα πως υποστηρίζουν!

*

Το τι θα γίνεται, βέβαια, με τα επιτόκια, στην περίπτωση που τα αποτελέσματα της ομάδας δεν είναι και τόσο επιτυχή, δεν ξεκαθαρίζεται. Εκείνο που πάντως δείχνει να ξεκαθαρίζει απολύτως είναι ότι αφενός στον κόσμο του τζόγου δεν αποκλείεται να δούμε και... «επιτόκιο Ριβάλντο», αφετέρου στον παράδεισο του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού δεν αποκλείεται τα ματς να κρίνονται πλέον όχι στο γήπεδο, αλλά στο... γκισέ της τράπεζας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ