Τρίτη 24 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Σκανδαλώδης εγγύηση σε εταιρεία

Το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαίωσε χτες σχετικά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) έδωσε την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου για ποσό 6.147.415 ευρώ στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών «CLARY GROUP ALPHALINE» - συμφερόντων Γ. Νικητίδη, γαμπρού του τέως γενικού διευθυντή της ΝΔ Κ. Σημαιοφορίδη - υπό αρκετά ομιχλώδεις συνθήκες.

Σύμφωνα με χτεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος», η συγκεκριμένη εταιρεία, εκμεταλλευόμενη το ευνοϊκό καθεστώς για τις προβληματικές επιχειρήσεις του Νομού Καστοριάς, κατέθεσε στις 18/12/2006 αίτηση στο ΓΛΚ, ζητώντας τη χορήγηση εγγύησης σε ποσοστό 80% για οφειλές προς τράπεζες συνολικού ύψους 5.647.415 ευρώ και για κεφάλαιο κίνησης ποσού 1.000.000 ευρώ.

Με απόφαση του Συμβουλίου Διαχείρισης και Αξιολόγησης της Εγγυητικής Ευθύνης του Ελληνικού Δημοσίου, εγκρίθηκε στις 22/2/2007 η εγγύηση του ελληνικού δημοσίου για το ποσό των οφειλών, καθώς και για κεφάλαιο κίνησης 500.000 ευρώ, αν και η εταιρεία δε δικαιούνταν να ενταχθεί στη ρύθμιση επειδή: Α) είναι εταιρεία τηλεπικοινωνιών ενώ η ρύθμιση αφορά σε βιομηχανικές, βιοτεχνικές, μεταλλευτικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, Β) έκανε εικονική μεταφορά της έδρας από την Αθήνα στην Καστοριά για να ευνοηθεί καταχρηστικά από την υπουργική απόφαση.

Με χτεσινή ανακοίνωσή του το ΓΛΚ επιβεβαιώνει τα σχετικά δημοσιεύματα και - υπό το φως των αποκαλύψεων - αναφέρει πως τα στοιχεία της εφημερίδας θα εξεταστούν στη συνεδρίαση της Επιτροπής αύριο, Τετάρτη. Ο αρμόδιος υφυπουργός, Π. Δούκας, πετάει το «μπαλάκι» των ευθυνών στην Επιτροπή Διαχείρισης και Αξιολόγησης, στην οποία προΐσταται, ενώ διαψεύδει ότι η ένταξη της εταιρείας στο καθεστώς των κρατικών εγγυήσεων έγινε κατόπιν δικής του εντολής...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ