Τρίτη 24 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τίμησαν τους αγωνιστές κατά της δικτατορίας

Motion Team

Τα θύματα της ξενοκίνητης χούντας καθώς και τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα που βασανίστηκαν, εξορίστηκαν και φυλακίστηκαν στη διάρκεια της επταετίας, τίμησαν οι εργαζόμενοι και η νεολαία της Θεσσαλονίκης το Σάββατο το πρωί σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΟΘ του ΚΚΕ.

Η πορεία ξεκίνησε από τα γραφεία της ΚΟΘ στην οδό Εγνατίας και κατέληξε στο πρώην κτίριο της Ασφάλειας στο Βαρδάρη, στα κρατητήρια του οποίου βασανίστηκαν αγωνιστές. Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο αγωνιστής του αντιδικτατορικού αγώνα Χάρης Κουτσουράς.

«Τα γεγονότα που μεσολάβησαν διεθνώς και στην Ελλάδα κατά τα 40 χρόνια από την Αμερικανοκίνητη δικτατορία του '67-'74, τόνισε, οδηγούν στην εξαγωγή ενός θεμελιακού συμπεράσματος: ότι την εξουσία τους τα μονοπώλια σε κάθε χώρα την υπερασπίζονται με όποια μορφή κρίνουν κάθε φορά περισσότερο πρόσφορη και δυνατή. Τότε με τα ΑμερικανοΝΑΤΟικά τανκς, τώρα με τα τανκς της ισοπέδωσης των λαϊκών δικαιωμάτων, την ιδεολογική τρομοκρατία, τους πολέμους, τον πολιτικό εκβιασμό και την κάθε μορφής χειραγώγηση των λαϊκών μαζών».

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Κυριάρχησαν τα συνθήματα «60 χρόνια ΝΑΤΟ η ίδια ιστορία - χούντες, πολέμοι, τρομοκρατία», «Ο λαός δεν ξεχνά τους αγωνιστές τιμά».

Τον ιστορικό χώρο μαρτυρίου, τις φυλακές του Γεντί Κουλέ στη Θεσσαλονίκη, επισκέφτηκαν μαθητές των Οργανώσεων Βάσης Μαθητών της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, το Σάββατο 21 Απρίλη, σε πείσμα των καιρών, που θέλουν το «ξαναγράψιμο» της Ιστορίας από τη σκοπιά των νικητών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ