Τρίτη 24 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στρουθοκαμηλισμός

Γρηγοριάδης Κώστας

Εδώ και χρόνια η Κομισιόν έχει εκδώσει οδηγίες για να κατοχυρώσει το δικαίωμα ελεύθερης διακίνησης του κεφαλαίου και στους χώρους της εκπαίδευσης, δηλαδή την ελεύθερη εγκατάσταση και λειτουργία εκπαιδευτικών επιχειρήσεων από χώρα σε χώρα της ΕΕ. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αυτές οι ευρω-οδηγίες σπρώχνουν στην αναγνώριση των ιδιωτικών κολεγίων που λειτουργούν στη χώρα μας ως «πανεπιστημίων», δηλαδή στην αναγνώριση ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα μας.

Κι ενώ αυτές οι κατευθύνσεις είναι γνωστές εδώ και είκοσι χρόνια περίπου, η υπουργός Παιδείας (όπως και οι προηγούμενοι υπουργοί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ) «κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της» ή καλύτερα πίσω από την ΕΕ, δηλώνοντας: «Δε θα προτρέξω για το τι ακριβώς γίνει καθώς πρέπει να περιμένουμε τον Ιούνιο, να δούμε την οριστική απόφαση του δικαστηρίου και κυρίως ποια δυνατότητα μας δίνει για να ελέγξουμε την ποιότητα και τις υποδομές των κολεγίων. Βάσει αυτών των όρων και των κανόνων θα κριθεί ποια από τα κολέγια θα μπορούν να λειτουργήσουν και ποιων αποφοίτων τα επαγγελματικά δικαιώματα θα αναγνωρίζονται»...

Δεν εξαρτάται όμως από την ΕΕ να μας υποδείξει ή να μας επιβάλει ποια κολέγια θα αναγνωριστούν, αφού τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ ίδια πολιτική έχουν απέναντι σ' αυτούς τους εμπόρους της γνώσης και τους αφήνουν να λειτουργούν κανονικότατα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ