Τρίτη 24 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Μαζί Ελληνες και μετανάστες εργάτες

«

Μαζί με το ΚΚΕ και το ταξικό κίνημα. Μαζί Ελληνες και μετανάστες μπορούμε να διεκδικήσουμε δικαιώματα και να ανοίξουμε το δρόμο για ριζικές αλλαγές, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για το Σοσιαλισμό, αξιοποιώντας την πλούσια θετική πείρα, βγάζοντας συμπεράσματα από λάθη, παραλείψεις, παρεκκλίσεις που οδήγησαν στην ανατροπή του νέου συστήματος, στην επικράτηση της αντεπανάστασης. Οργάνωση στα συνδικάτα, στους μαζικούς φορείς, ανάπτυξη της πάλης για κάθε πρόβλημα. Σ' αυτό το δρόμο θα γίνει πιο δυνατός και αποτελεσματικός ο αγώνας. Μαζί με το ταξικό κίνημα, με συλλογική δράση μπορούν να αντιμετωπιστούν οι μηχανισμοί της χειραγώγησης, της κρατικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας».

Το παραπάνω απόσπασμα προέρχεται από την ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τους μετανάστες, που δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη Κυριακή. Η παρέμβαση του ΚΚΕ αποκτά διπλή σημασία μπροστά στην 1η του Μάη και τις προετοιμασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για τον ταξικό γιορτασμό της κορυφαίας επετείου για το παγκόσμιο εργατικό κίνημα. Η συμβολή των μεταναστών στην οργάνωση της απεργιακής μάχης, η μαζική συμμετοχή τους στις συγκεντρώσεις που θα διοργανώσει το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα, η ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση και δραστηριοποίηση των μεταναστών εργαζομένων μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, η κοινή πάλη με τους Ελληνες συναδέλφους τους, είναι όρος αναγκαίος για να δυναμώσουν οι αγώνες της εργατικής τάξης. Είναι βασική προϋπόθεση για να διεκδικήσουν με αποτελεσματικότητα οι αλλοδαποί εργάτες τα δικαιώματά τους.

Τα κόμματα, οι μηχανισμοί και οι δυνάμεις του κεφαλαίου, όποιο μανδύα και αν φορούν, παίζουν παιχνίδια στις πλάτες των μεταναστών. Προσπαθούν να κρύψουν τις πραγματικές, πολιτικές αιτίες της μετανάστευσης, το βαθιά αντιμεταναστευτικό νομικό πλαίσιο της ΕΕ, που με ευλάβεια προωθούν και στηρίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Θέλουν τους μετανάστες φθηνή εργατική δύναμη για την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου και τη συμπίεση προς τα κάτω, συνολικά, των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης. Και στη βάση αυτή, τους αντιμετωπίζουν ανισότιμα ως προς τα μισθολογικά, ασφαλιστικά, μορφωτικά και άλλα δικαιώματά τους. Με εκβιαστικούς μηχανισμούς προσπαθούν να χειραγωγήσουν τους αλλοδαπούς εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, να τους χρησιμοποιήσουν σαν εκλογική πελατεία. Καλλιεργούν έντεχνα και με πολλούς τρόπους αντιθέσεις ανάμεσα σε Ελληνες και ξένους εργάτες, θέλοντας να αποτρέψουν την κοινή δράση, να κρύψουν το κοινό ταξικό συμφέρον που ενώνει όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από θρησκεία, χρώμα και φυλή.

Να γιατί οι μετανάστες έχουν αντικειμενικό συμφέρον να συστρατευτούν με το ΚΚΕ. Να μαζικοποιήσουν τα ταξικά συνδικάτα, να πλαισιώσουν τις επιτροπές μεταναστών σε κάθε σωματείο, στο ΠΑΜΕ. Να πάρουν ενεργά μέρος στους διεκδικητικούς αγώνες του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, για πραγματικά ίσα δικαιώματα στη δουλιά, στη μόρφωση, στην υγεία, στον πολιτισμό. Για νομιμοποίηση και απλούστευση των διαδικασιών χορήγησης και ανανέωσης των αδειών παραμονής και εργασίας. Ενας τέτοιος αγώνας μπορεί να είναι αποτελεσματικός. Και μπροστά στην Πρωτομαγιά είναι καθήκον όλων, με ειδική δουλιά για τους αλλοδαπούς εργαζόμενους σε κάθε κλάδο, να ενισχυθούν οι δεσμοί ανάμεσα στα ταξικά συνδικάτα και τους μετανάστες εργάτες. Μια τέτοια δουλιά αποτελεί σοβαρή παρακαταθήκη για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ